Drugari hocu da odradim upgrade kompa,pa reko da kupim plocu procesor i memoriju. Dodjoh do stavke ploca,pa pretrazih internet stranice i totalno sam sada u dilemi sta da kupim,pa vas molim za vas savet/sugestiju.
Ja sam za Gigabyte-ovu plocu,ali ispravite me ako gresim
1. Gigabyte N650SLI-DS4 2. MSI P6N SLI-FI 3. Asus P5K - Nije SLI,ali ima kao ovaj novi Intel® P35 Chipset,ako je to uopste bitno
Sto se procesora tice,neko mi rece da se E4300 lepo klokuje
Sto se memorije tice bice sigurno 2x1 gb mislio sam neku Geil na 800 Mhz.
Ako imate neki savet pride slobodno ga bacite na post.
Giga P35/DS3L. OK je i P965, ali ova ploca je best buy ( 75 - 80 E), a verovatno ces menjati procesor za 1 ili 1,5 godinu, pa ce ti lepo, lepse, levo sesti na P35.
P35 Chip set je trenutno jedan od najboljih na svetu,odmah posle X38.To je Intelova HI-END tehnologija i sve ostalo bi bilo apsurd ispod toga uzeti.965 je davno zastareo.Drugo,ploce koje poseduju P35 Chip set na njima se biolje overclockuje kako i CPU tako i Memorija prvenstveno.Znaci ispod P35 Ne treba ici,sve ostalo je bacanje para jer su performanse znatno bolje!Sto se tice memorije i tu ne treba ici ispod Geil Ultra bar na 800 Mhz jer je to sad jeftino a value memorija je znatno sporija sa losijim latencijama tako da se ne isplati!
:: Drugari hocu da odradim upgrade kompa,pa reko da kupim plocu procesor i memoriju :: Dodjoh do stavke ploca,pa pretrazih internet stranice i totalno sam sada u dilemi sta da kupim,pa vas molim za vas savet/sugestiju :: :: Ja sam za Gigabyte-ovu plocu,ali ispravite me ako gresi :: :: 1. Gigabyte N650SLI-DS :: 2. MSI P6N SLI-FI :: 3. Asus P5K - Nije SLI,ali ima kao ovaj novi Intel® P35 Chipset,ako je to uopste bitn :: :: Sto se procesora tice,neko mi rece da se E4300 lepo klokuj :: :: Sto se memorije tice bice sigurno 2x1 gb mislio sam neku Geil na 800 Mhz :: :: Ako imate neki savet pride slobodno ga bacite na post :: :: Hvala Unapred :: :: Poz
Ako ti je SLI mogućnost bitna, onda jedna od prve dve ploče. Ako ne, onda treća. Nisam siguran da će ti dati veliku prednost sa ovim procesorom, ali ako budeš radio apgrejd, na nju ćeš moći da utakneš šta god hoćeš. A ako ti je bitan overklok, proveri na netu kako se koja ponaša ljudima. Što se samog procesora tiče, sasvim je ok, ima visok množilac što je dobro (možeš postići visoku frekvenciju CPU-a bez posezanja za nekim ekstremnim overklokom FSB-a), ali je to uvek pomalo lutrija. Evojednog linka baš na temu overkloka tog procesora: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core2duo-e4300_3.html#sect0
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.