Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
memorija pomoc
STRANA 1 OD 1
matejroni memorija pomoc 05.12.2007. 23:56 T6856

status: user
broj poruka: 33
DDR2 1GB KINGMAX MARS CL5 PC2 5300/667

ovu gore memoriju ja imam u kompu, hteo bih da kupim jos 1GB, e sad, znam da nije bitno da priozvodjac bude isti,bitno je da se druge karakteristike slazu (DDR2 1GB CL5 PC2 5300/667)...
ali me buni kad sam malo pogledao cene...zato sto je ovaj moja memorija KINGMAX MARS za 10ak jevreja skuplja od ostalih prozvodjaca sa istim karakteristikama.

pitanje glasi, ima li to nekakve veze, ili mogu da uzmem od drugog prozivodjaca, da ne bude posle nekih `komplikacajija`...nisam dosad nadogradjivao RAM pa nemam iskustva.

fala svima koji pomognu
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
drzacomp lutrija 06.12.2007. 00:02 #35065

broj poruka: 359
verovatno moze bilo koja memorija, ali tek kad probas - znaces :)
treba na sajtu proizvodjaca maticne ploce da nadjes preporucene mem module pa se vodi time ako mene pitas

tihimil moj predlog 06.12.2007. 02:01 #35089

broj poruka: 216

je da stavis istu memoriju,nemoj da se igras....a kingmax je jeftin a vrlo solidan proizvodjach...ja sam sa mojih 2x512 prezadovoljan...poz
imarkovic .. 06.12.2007. 08:15 #35097

broj poruka: 18996
ne moze uvek bilo koja memorija, zavisi od ploce koju imas, koju nisi naveo...ako imas recimo Mercury ili Epox, memorije moraju da budu iste.
matejroni ploca 06.12.2007. 12:13 #35117

broj poruka: 33

MBD gigabyte GA-965P-S3
electron nema veze 06.12.2007. 12:26 #35121

broj poruka: 74

meze kupiti koju god marku zelis samo da je ista brzina 667.(ni to nekad nije vazo ali da ne rzmisljas)... Pozdrav !!!
IvanNo1 Teorija i praksa su dve stvari 06.12.2007. 17:51 #35143

broj poruka: 466
U teoriji, možeš da zabodeš 4 različita modula i oni će svi raditi na onim frekvencijama i latencijama za koje je pravljen najslabiji od njih, no u praksi često nije takav slučaj (naprotiv, ploče ponekad zezaju i za manje stvari), tako da ovde niko ne može da ti garantuje. Odluka se svodi na to koliko misliš da imaš ili nemaš sreće i koliko si spreman na određeni rizik (svakako, ne da nešto pokvariš, najvećem riziku izlažeš živce).
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs