Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Pozdrav dobri ljudi...
STRANA 1 OD 1
Miguelinho Pozdrav dobri ljudi... 05.12.2007. 09:31 T6845

status: user
broj poruka: 211

...imam nekoliko nedoumica, pa sam, s obzirom da jako cenim misljenje Vas forumasa, odlucio da Vas zamolim za savet.
Naime, odlucio sam da pazarim novi procesor, memoriju, plocu i napajanje. Odlucio sam se za AMD Athlon 5000+ Black edition, GEIL Black Dragon DDR2 800MHz (2X1Gb) i LC Power LC6550GP (uzeo bih i jace, ali fali mi vremena (citaj novca)), i ostala mi je nedoumica oko ploce. Vec desetak dana obijam razne forume i sajtove proizvodjaca, ali nikako da se odlucim. Cinjenica je da cu sigurno kad-tad klokovati proc., a da nisam siguran kako i koliko moze da dogura sa odredjenim plocama. Elem, ja cu nabrojati ploce koje sam uzeo u obzir, a Vi, ako Vas ne mrzi, dajte svoj sud, i naravno predlozite nesto drugo (ploca) ako mislite da je bolje. Dakle:
Gigabyte GA-M56S-S3, ASUS M2N-E, ASUS M2N-SLI Deluxe, DFI CFX3200MG/2, Biostar TF560 AM2, ABIT K9N-S. Imajte u vidu da sam finansijski limitirin na 90-95 evra. S obzirom da imam jednu ATI/AMD Radeon kartu, i da cu mozda (ali mozda) u dogledno vreme kupiti jos jednu, da li moram da se ogranicim na ploce sa AMD cipsetom (crossfire), ili mogu da pazarim i neku sa SLI-jem?
Unapred hvala.
Cao.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Smena generacija... 05.12.2007. 10:29 #34977

broj poruka: 7769
Izabrao si nezgodno vreme za kupovinu iz vise razloga...
- Smena generacija AMD/ATi u oba segmenta CPU i GPU...
- Nvidia nije smela da ceka nego je i ona odmah odgovorila boljim i jeftinijim proizvodima.
- Dolaze Bozicni praznici na zapadu, pa je ponuda pomenutih novotarija u ostatku sveta osetno manja.

Ja sam misljenja da sa kupovinom treba cekati bar do kraja januara ili sredine februara sledece godine, dok sve te novorarije ne stignu u Srbiju.

Ako imas ATI graiku onda samo Crossfire, sli je ekskluzica nVidije, znaci neki AMD cipset a cini mi se da ce se nove ploce za AMDeku uklopiti u tvoj budzet do 100E.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

Miguelinho @MaliAbner 05.12.2007. 10:32 #34978

Ma sacekao bih ja, nego sada leze regres :), a posle novac ode u kafanu! :) Inace, sve sto si naveo je tacno, i ja sam svestan toga, ali jbg.

Ognjeni ... 05.12.2007. 11:13 #34985

broj poruka: 4518
i ja sam uvek za to da se saceka i da se uzme nesto povoljnije i kvalitetnije ali nedelju,dve MAX,koja je poenta cekanja od 2-3 meseca ?zasto ih onda tad uzimao ?sacekaj onda jos 2-3 meseca i onda uzmi jos novije :)...ma uzimaj i uzivaj

Miguelinho re 05.12.2007. 11:16 #34988

Ma, ako ce za desetak dana stici neka ploca sa AMD 770 chipsetom, ja cu da sacekam. Ali ovo je Srbija, ko zna kada ce to stici ovde. Nije ni meni pundravac usao u d... pa da zurim, nego ta kafana... :)

popovl pozdrav jos bolji covece 05.12.2007. 12:01 #34993

broj poruka: 149
...ziv ti bio jos 100 godina u zdravlju da zivis,da sa tobom svi lepo docekaju lepu starost,ali bilo bi bolje da uzmes pare u dzep i kupis racunar 2106 godine tada ces za 100 E moci da kupis,hmmm hologramsku karticu,sa direkt X 101 v2.0.

Za procesor preporucujem kupovinu 5600 sa 2x1Mb L2 Cesha.Njemu je mnozilac vec 14,a to je dovoljno za bilo koji proracun pri overklokovanju.Taj otkljucan mnozilac je,bar za mene jos jedna fora da vam dignu pare.Znaci on radi na 2,6 (200x13),a kad mu stavim 14 radi ce na 2.8.Oce K!To ti nisu garantovali.Hoce,sigurno na 2.8,ali ako mu stavis 15,nema garancije da ce raditi na 3.0 bez problema.

X2 5600 vec radi na 2.8,uz malo podizanje FSBa na 3.0 ce sigurno raditi.Kraj mu je na 3,2 minimum.

Ja sam uzeo skoro sebi X2 5200 EE (65W),podigao FSB na 231,radi besprekorno na 3.0 Ghz.Voltaza sa 1.2 na 1.25.Dogurao sam na 3,1,ali mislim da me Transcend JetRam koci.
Uostalom koga 3.0 Ghz ne posluzi,taj neka ide na pecanje...neka se mane racunara.

Miguelinho @popovl 05.12.2007. 12:09 #34995

limitiran sam na 95 evra sto se tice kupovine ploce. ako ti mislis da je 5600+ bolja kupovina od 5000+ black edition, sto da ne, razmislicu. koju plocu imas, tj. koristis uz taj 5200+?
imarkovic /.. 05.12.2007. 16:10 #35017

broj poruka: 18996
nemoj da se dvoummis, nego uzmi Abita, kakav Asus, mislim, nije los, ali Abit...je Abit
piki sipaj i vozi 05.12.2007. 16:35 #35022

broj poruka: 136

Kao prvo slazem se da je black 5000+ samo marketing tako da za te pare uzmi malo jaci procesor,a sto se ploca tice drugar ima Gigabyte GA-M56S-S3 i 4400+ digao ga je na 2.6
ja imam 5000+ i BIOSTAR ta 690g i dignut je na 2,92 za svaki dan tako da otprilike amd svaki moze bez dizanja voltaze da skoci za 3 stepenice(5000 na 5600 i slicno) dosta zavisi od memorije.Sto se tice ploce za abit sam pristrasan(bio ponosni vlasnik nf7s i bartona) ali sam iznenadjen i ovom malom plocom BIOSTAR ta 690g i njenim opcijama za oc tako da sa moje strane svaka preporuka za malo jace od 5000 dinara(ukucaj u guglu
``otrov u malom`` pa procitaj preporuke).Pozdrav.
Miguelinho @piki 05.12.2007. 16:41 #35024

pogledao sam sve teme na forumu bencmarka, i zaista sam iznenadjen tom biostarovom plocom.medjutim, kako imarkovic rece, abit je abit. ali, ne mogu da nadjem kod nas abit kn9-s, tj, reklamira se samo u bel computersu, dok bih na telefon pre dobio nasa-u nego njih.ali, hvala za savete. voleo bih da cujem (procitam) jos neko misljenje, pa da konacno presecem. hvala jos jednom.

Vlaovicm Biostar 05.12.2007. 20:30 #35040

broj poruka: 359
Ja bih se odlucio za Biostar TF560 A2+, odlicna za overklok, 3 god. garancija, podrzava ove nove Phenom procesore sa cetiri jezgra.

Ja imam X2 4000+ Brisbane klokovan na 2.9GHz uz podizanje voltaze 1.31V na toj ploci.

MaliAbner Re: @piki 05.12.2007. 22:50 #35053

broj poruka: 7769
Ha,
Ja sam malo istrazivao i nasao sam plocu sa AMD 790 chipset-om za ispod 7000 dinara jeste da je MSI i da je nikome ne preporucujem ali ako si dovoljno uporan verovatno ces naci i ostale marke. Gde sam nasao ne smem da navedem jer ce fasist da iskasapi post.
Koliko vidim sutra se u prodaji pojavljuju ATi 3850 3870 kartice, tako da je ponuda PAUK-a skoro upotpunjena, neka prica ko sta zeli ali AMDeka polako ali sigurno radi cini se na duze staze.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: pogledao sam sve teme na forumu bencmarka, i zaista sam iznenadjen tom biostarovom plocom.medjutim, kako imarkovic rece, abit je abit. ali, ne mogu da nadjem kod nas abit kn9-s, tj, reklamira se samo u bel computersu, dok bih na telefon pre dobio nasa-u nego njih.ali, hvala za savete. voleo bih da cujem (procitam) jos neko misljenje, pa da konacno presecem. hvala jos jednom
::
electron ABIT 06.12.2007. 00:07 #35067

broj poruka: 74

ja ima ovu ABIT K9N-S....i od kako sam provalio prvu njihovu plocu nForce2 NF7 gde sam bartona 2500+ terao na 3200+ vise nemam namere da menjam Abit. Abit je neprikosnoveno stabilna ploca sa svim mogucim opcijama za overcloking...oko memorije ima toliko setovanja koje nudi da ni pola ne znam cemu sluze...sto se tice setovanja oko napona imas dovoljno da izgoris sve komponente na ploci :) a i sam abit dodaje malo napona vise od podesenog. ne znam...ja samo ABIT vicem i evo i ovaj procesor ovde x2 4000+ brisbane podigo na 2.7 MHz..furnuo sam ga i na 2.9 sa naponom 1.4 V stabilno na prime 95 vise sati ali 200 MHz mi toliko ne znace koliko da radi na 1.35 V. Ja sam za ABIT-a jer ja sve volim da overclokujem...zato i kupuje samo najosnovnije hardware-e poslednje tehnologije (best buy). Asus se isto odlicno pokazao na forumima sirom sveta bas ova M2N-E, sto se tice SLI to samo ako zelis...znas vec...dva monstruma :) e sad .. imas za povoljan novac Gigabyte GA-M57SLI-S4 koja je isto veoma stabilna ... imaju je moja dva prijatelja...mada nForce 570 ne daje nikakva poboljsanja u performanama u odnosu na nForce 550. Za DFI sam cuo da su vrh ali nisam imao prilike da ih koristim a Biostar radi stabilno onako kako je po default-u podesen, ne znam kakav im je bios. U svakom slucaju ako izaberes bilo koju od ove tri prve marke koje sam ti reko neces se pokajati a ja sam za Abit-a.
P.S. Asus je mnogo rigorozan sto se tice garancije. Traze a i nadju dlaku u jajetu..bar je kod nas u Srbiji takav slucaj .. to znam iz iskustav a i od ljudi koji rade na hardware-ima. Tako da se lako moze desiti da nesto nece da ti prihvate u garanciji...Pozdrav !!!

popovl Biostar 570 SLI 06.12.2007. 08:45 #35102

broj poruka: 149
..komplet ploca,da vidis kako je uredno spakovana,2xlan,2xPCI 16,sve po dva.Za BIOS samo da dodam da ima stavku OVERCLOCK ENGINE.Sve sto covek pozeli da cacne.

Sve to za 70 eura.Pa jel moze bolje?Imao sam i MSI,ABIT,DFI,sad sam uzeo Biostar i mislim da su pogodili sta ljudima treba,a za te pare.pakovanje je kompletnije od Asus-a,sa sve debelom kupijom i svim kablicima koji ce ti u zivotu trebati.Asus je jedna konfekcija.

Miguelinho @MaliAbner 06.12.2007. 09:28 #35105

osim sto mi se svidja avatar, svideo mi se i odgovor :). ako te ne mrzi, posalji mi na mail gde si nasao tu plocu, ja sam obio sve forume i trazio komponente na netu, ali sam izgleda nesto prevideo. a sto se tice admina, pa ne stigne on valjda sve da pregleda :). uglavnom, ljudi, hvala na odgovorima. nisam ocekivao da ce ih biti toliko, tim jos bolje. abit bih kupio cim bi je bilo u srbiji, ali corak. biostar svi hvale, pa ako ne nadjem nesto novije (amd 770, 790) najverovatnije ce to biti to. puno hvala. pozdrav svima. mali abner, salji mail, please.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs