Kada ukljucim prekidac na napajanju zasija napajanje na ploci i vent na napajanju krece da se okrece hm ? Racunar se ne pali dok ne pritisnem taster na kucistu..
i detaljno saopsti na sta se zalis... Ne ljutimo se - svi znamo da su veL-I-K-E vrucine ovih dana, neispavani smo, dekoncentrisani...
to jest: 1. normalno je da napajanje na ploci ``zasija`` i da ventilator malo ``krene`` kada PSU-u dovedes 220 VAC 2. normalno je sto se komp ne ``pali`` pre nego sto pritisnes dugme na kucistu
Da, kliknuo sam switch na napajanju ,lampica na ploci je dobila svetlo ali vent od napajanja je poceo da radi i cokce hdd... graficka ne ,vent cpu ne... onda sam kliknuo power na kucist i tada je dobilo boost svega i upalio se monitor..
Ili je nesto do napajanja ili posto sam cesto testirao ram memorije da pronadjem losu palio i gasio napajanje s vremena na vreme dok sam menjao stapove te je ostao neki charge..
Nije ti ništa sa napajanjem ili systemom, tako to i treba da radi. Kada se napajanje upali ono daje signal sistemu da je aktivno i da može da se pusti u rad. Od tada naponi su aktivni na ploči i kada pritisneš Start dugme ono aktivira BIOS da butuje. Baš zbog prisustva tih napona netreba ništa da se dira ili menja na ploči dok napajanje ima struje. Ako hoćeš da startuje čim se napajanje upali, ima za to nameštanje u BIOS-u. BTW, `Pover na kućištu ja samo momentarni prekidač kao za kućno zvonce.
:: Da, kliknuo sam switch na napajanju ,lampica na ploci je dobila svetlo ali vent od napajanja je poceo da radi i cokce hdd... graficka ne ,vent cpu ne... onda sam kliknuo power na kucist i tada je dobilo boost svega i upalio se monitor. :: :: Ili je nesto do napajanja ili posto sam cesto testirao ram memorije da pronadjem losu palio i gasio napajanje s vremena na vreme dok sam menjao stapove te je ostao neki charge. :: :: Nemam ideju osim da probam kasnije ili sutra. :: :: ::
Napakon neko ko cita sta je napisano. Ja sam shvatio da mu se vent vrti cim napajanje dobije struju sto bas i nije normalno... a i coktanje harda je nenormalno dok ne ustartuje plocu...
Ja bih uzeo drugo napajanje... Sto da rizikujes komponente?
Da..i uredjajji koji su prikljucceni na njega direktno ...lampica na ploci svetli ali cooler gpu i cooler cpu ne ..tek kada stisnem powern na kucictu onda dobije dodatni boost i dobijem normalno sliku a monitoru... Sada sam probao i sve deluje ok...moguce da je neki nagomilani charge jer sam ponavljam cesto palio i gasio prekidas ,komp jer sam testirao ram po ram..
Praticu situaciju ako se desi opet novo napajanje i cao
Hvala svima
:: Da li se ventilator napajanja stalno okreće (vrti) kada pritisneš strujni prekidač na napajanju :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: ::
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.