AMD uvodi 3D v kes na svoje CPU ,radi se o vertikalnom prosirenju kesa na postojeca CPU jezgra ,ali vece gustine u odnosu na postojeci L3 kes kojim se postize brzina od 2 Tb/sec.
Na Computexu AMD je prikazao standardni R9 5900 x koji ima L3 sa 64 Mb kesa i R9 5900 x 3D v koji ima L3 sa 192 Mb kesa Povecanje perfomansi je u proseku 15 % u igricama.Krajem godine AMD ce poceti ovo da ugradjuje u svoje CPU.
Kazu da ce to prvo biti za njihove premium proizvode.Ovo je postalo moguce zahvaljujuci proboju TMSC u proizvodnoj tehnologiji.
Poznat si mi odnekud. Mozda iz postanske stedionice gledam avatar ali ime od gsn imarkovic-a :)
Mozda hoce battlefield da igra sa 100 igraca pa mu treba rama
:: Verovatno se malo našalio. Epyc je ponos AMD-a u ozbiljnoj serverskoj infrastrukturi. :: :: Mada može i kod kuće, ko želi da iskešira i napravi home datacentar, što da ne :: :: “La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”. :: ::
Zen4 ce podrzavati AVX-512 ,to je generacija posle ove R5000.To je Intel prvi uveo sa zadnjom generacijom ,ali ne podrzava puno programa to + velika je potrosnja kada se upotrebljavaju te instrukcije ,treba da se optimizuje.
Znaci oni koji koriste profi adobe programe i photoshop plus programe sa acad osnovom i matlab nece imati neke vajde ..potrosnja je nebitna ako je tim aplikacijama bitan avx
:: Zen4 ce podrzavati AVX-512 ,to je generacija posle ove R5000.To je Intel prvi uveo sa zadnjom generacijom ,ali ne podrzava puno programa to + velika je potrosnja kada se upotrebljavaju te instrukcije ,treba da se optimizuje :: :: :: https://www.techpowerup.com/279129/amd-zen-4-microarchitecture-to-support-avx-51 :: :: :: :: :: Zasto se stalo sa AVX instrukcijama ? Jel postoji neka nova instrukcija koja radi bolje :: :: :: :: ili je nebitna. :: :: :: :: :: ::
Ako radis sa Adobe paketima trebao bi da znas da ti je tu najbitnije GPU ubrzanje ,znaci Nvidia Cuda aka Nvenc ili Radeon OpenCL aka AMD VCN ili preko ffmpeg AMF.Jaci CPU je tu samo da israti grafiku.Za Autocad ne znam sta koriste t.j sta im je brze CPU ili GPU ubrzanje ima korisnika foruma koji ce ti reci o tome. Protivrecni su komentari za taj avx512 ,od pljuvanja do hvaljenja.
:: Znaci oni koji koriste profi adobe programe i photoshop plus programe sa acad osnovom i matlab nece imati neke vajde ..potrosnja je nebitna ako je tim aplikacijama bitan av :: :: :: :: Zen4 ce podrzavati AVX-512 ,to je generacija posle ove R5000.To je Intel prvi uveo sa zadnjom generacijom ,ali ne podrzava puno programa to + velika je potrosnja kada se upotrebljavaju te instrukcije ,treba da se optimizuje :: :: :: :: :: :: https://www.techpowerup.com/279129/amd-zen-4-microarchitecture-to-support-avx-51 :: :: :: :: :: :: :: :: Zasto se stalo sa AVX instrukcijama ? Jel postoji neka nova instrukcija koja radi bolje :: :: :: :: :: :: ili je nebitna. :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Naravno da sam se šalio.... ali da imam million $$$$ :) :)
:: Verovatno se malo našalio. Epyc je ponos AMD-a u ozbiljnoj serverskoj infrastrukturi. :: :: Mada može i kod kuće, ko želi da iskešira i napravi home datacentar, što da ne :: :: “La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”. :: ::
Naravno da sam se šalio.... ali da imam million $$$$ :) :)
Jeste lepo i mocno i sve super i ja sam nekad u mladosti tako gledao na sve i razmišljao ali nekako shvatis da je too much za entuzijazam. Da je must have zbog poslovne neke namene super i da pomaze kod produktivnosti a ovako mozemo samo da kazemo lepo je super i vau koje specifikacije :)
Mada ne bi me čudilo da micika namontira neku zver i da pocne da skenira sve po netu i da prevodi tekst to speech na sprski sa kineskog itd :D
:: Samo da znaš, Pina colada i computeri idu lepo zajedno, probao sam. Može i šljiva ali nije to to. :: :: :: :: :: :: Ne bi znao sta je ryzen ili sta znaci terabajt nego bi pio pinja koladu negde i ne bi imao internet realno :: :: :: :: @imarkovic super spravic :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.