Vlasnik kaze da mu se kompljuter gasi i da bi to hteo da resi.
Ja sam uzeo novo kuciste, zamenio kuler na procesoru, izbacio sve HDD ove i ugradio u plocu M2 SSD
I sada uradio sam stres test na staroj konfi CPU je isao 75 C max Ploca je isla 68 C max , budala gledao sam na Speccy programu i kazem ok Testirao sam 2 sata pod opterecenjem i nista komp sve ok, rekao ovo je ok, uzecu kuciste nov hladnjak posto ocu sve to da resim da bude kako treba. Neko kuciste bilo koje nije podrzavalo E-atx ploce pa to nije bilo dobro a i neki hladnjak koji se uvijao ka procesoru sto mi se nije svidelo nimalo, a usto stegnut kao da ovaj sto je radio nikada vise nije hteo da se on odvrne jedva sam to odvrnu rastavisi celo kuciste na delice.
Medjuti uzmem sve to i naravno kada sam sve zavrsio instaliram Hw info 64 i ajde da pogledam imam sta i da vidm, CPU super do 60 max to je super
Na senzoru kod ploce 2 i 4 prijavljuje temperature od 83 do 87 C
Dok na svim ostalim senzorima 1,3,5 temperrature normalne do 39 C max
Ali ovde na ova dva senzora konstatno isto na jednom 82 do 84 a na drugom do 86 ali neidu vise kada stresiram sistem . Neznam gde mogu da se nalaze ova dva senzora na ploci...
Sistem i7 5820K Asus X99 - E 32GB DDR4 3200 Mhz Antec NX800 Artic Sport 34 sa jednim kulerom Asus OC 2GB 950
greje bas mnogo...celo kuciste gore levo je ugrejano bas
07.07.2020. 01:14
status: user broj poruka: 10997
Sve ovo što si naveo je veoma ``odokativno`. Ti, kao majstor i kao ``cool``, morao bi da imaš nekakav (beskontaktni?) termometar, pa da IZMERIŠ te temperature. Ovaj video koji si nam linknuo je go kur - priča o lošem uticaju ``termalnih podloski`` (thermal pads) na hladjenje komponenti (ha, ha, ha, treba neki Tamil, u pauzi izmedju dve muže svojih mršavih krava da nam objašnjava kako se topla voda dobija...zagrevanjem hladne). Ovo u ruke, pa se javljaj sas rezultati: https://is.gd/YXespZ https://akcijashop.rs/?p=14161 https://akcijashop.rs/?p=25822
Greje ti se VRM ali oni su dobri i za preko 100c, glavno je da se CPU i čipset ne pregrejavaju.
:: U pitanju je ploca sa naslova :: :: Vlasnik kaze da mu se kompljuter gasi i da bi to hteo da resi. :: :: Ja sam uzeo novo kuciste, zamenio kuler na procesoru, izbacio sve HDD ove i ugradio u plocu M2 SSD :: :: I sada uradio sam stres test na staroj konfi :: CPU je isao 75 C ma :: Ploca je isla 68 C max , budala gledao sam na Speccy programu i kazem ok :: Testirao sam 2 sata pod opterecenjem i nista komp sve ok, rekao ovo je ok, uzecu kuciste nov hladnjak posto ocu sve to da resim da bude kako treba. :: Neko kuciste bilo koje nije podrzavalo E-atx ploce pa to nije bilo dobro a i neki hladnjak koji se uvijao ka procesoru sto mi se nije svidelo nimalo, a usto stegnut kao da ovaj sto je radio nikada vise nije hteo da se on odvrne jedva sam to odvrnu rastavisi celo kuciste na delice :: :: Medjuti uzmem sve to i naravno kada sam sve zavrsio instaliram Hw info 64 i ajde da pogledam imam sta i da vidm, CPU super do 60 max to je super :: :: Na senzoru kod ploce 2 i 4 prijavljuje temperature od 83 do 87 C :: :: Dok na svim ostalim senzorima 1,3,5 temperrature normalne do 39 C ma :: :: Ali ovde na ova dva senzora konstatno isto na jednom 82 do 84 a na drugom do 86 ali neidu vise kada stresiram sistem . :: Neznam gde mogu da se nalaze ova dva senzora na ploci.. :: :: Sistem :: i7 5820K :: Asus X99 - :: 32GB DDR4 3200 Mh :: Antec NX800 :: Artic Sport 34 sa jednim kulero :: Asus OC 2GB 950 :: :: Evo slike: :: https://ibb.co/F0T8wf :: :: Da li je ovo ok i ako ne sta da radim?
Ne moze da se javi. Ne znam sta bi rekao Dr. Konj (odaziva se na ime Predrag). Mozda medjunarodni cirkus Korona ukljucuje i maticne ploce? Simptomi su tu: povisena temperatura, neobjasnjiva otkazivanja sistema... Ako Zero nije imao masku i rukavice i nije od ploce bio udaljen barem dva metra dok je sklapao i ispitivao makinu...
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.