Obzirom da je i skola krenula online treba se deci obezbediti pc. Trenutno imam 4770k , asus hero, 2x4gb ram, safir 470 4gb ova konfa bi isla jednom uceniku a za drugog potrebna preporuka sta uzeti a da je u kategoriji ove prve konfe (cpu,ploca,ram)?
potrebna je i preporuka za napajanje i dva monitora 24inca za ucenje i igrice , nista prezahtevno (sasvim je dobar i stari samsung xl2370). Budzet : sto povoljnije . Hvala na predlozima.
Laptop nikako. Odmah se igraju igrice i od učenja nema ništa. Ovako, završe sa predavanjem i onda djeca mogu da za STOLOM završe svoje zadatke, a ne u krevetu i na društvenim mrežama. Kad postanu svjesna svojih obaveza i dužnosti, najmanji je problem za laptop.
Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
Za te školske kombinacije ništa bolje od Ryzen 5 3400G (može i 2400g), B450 jeftine ploče (npr Gigabyte B450M S2H), 240gb ssd i 8gb 3000mhz rama (za početak makar) ne treba. Napajanje fsp sp500-a i vozi. To kasnije lagano postaje office komp, uz par upgrade-a gejming komp, itd.
Takodje slazem se za kombinaciju sa Ryzen-om, definitivno.
Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja. Gordon Allport
Ako bi sklapao sam PC,imam 16gb ddr4 RAM-a za 6000 din.Originalna ambalaža, fiskalni račun iz Emmi-a i garancija (mislim) 5 godina.Korišćena je svega 2 meseca.Inače je kit 2x8 gb.
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.