Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Procesor najbolji za KNU400X-L
STRANA 1 OD 1
mishio Procesor najbolji za KNU400X-L 28.11.2007. 10:26 T6722

status: user
broj poruka: 19
Trenutno imam na ovoj ploci Sempron 2200+, pa me interesuje koji je najbolji izbor da stavim jaci na njega ?
trazio bih Bartona 3.0Ghz ali je ocigledno redak u prodaji, pa sta mi savetujete ili ima li ko sta da ponudi moj Sempron + doplata za Bartona ?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg A jesi li razmišljao o... 28.11.2007. 14:10 #34210

broj poruka: 2270
overclockingu? Ako se ne varam taj sempron ima fixiran množilac 9, što znači da radi na 1500Mhz. Skoro svaka DDR400 memorija može da ide na 210 pa bi povećanjem FSBa dobio 210*9=1890 (+26%), što svaki sempron može sa box coolerom i bez povećanja voltaže. Nije isto što i 2200Mhz koliko ide najjači barton ali bi te spasilo troškove bez rizika.

BataCele Pazi ovako 28.11.2007. 17:18 #34225

broj poruka: 1532
Moja preporuka je da se UVEK menjaju zajedno ploca i procesor.

Kada se zameni CPU na ploci, novi radi 5-10% slabije nego sto je predvidjeno, kao da se ploca navikla na stari procesor.

Machine je ranije objasnjavao da su u pitanju `neki` elektroliti i da ima leka i za to, no za vecinu korisnika to je puka teorija.

Takodje, Barton (32 bit) nov nema u prodaji, a polovan kosta koliko mnogo jaci s.AM2 Athlon (64 bit), uz to nov.

Dakle, novi CPU obavezno trazi i novu plocu.
mishio .... 28.11.2007. 22:58 #34273

aha hvala na odgovorima za sada, ja gledam dal mi se uopste isplati da sa 2200+ predjem na npr. 2500barton doplata mi je 15evra samo ...

ne znam dal mi se isplati da uzimam komponentu po komponentu ili sve da menjam ..

koliko vredi ovo od prilike da se proda:

2200+Sempron
Ovaj ploca
GeForce FX 5500 Tornado
160GB Western (garancija, oko godinu dana)
2x256DDR Geil+Kingstone
DVDRW Pioneer crni
Crno kuciste 400w sa neonkom
floppy

sve je perfektno ispravno .. koliko to vredi od prilike ?
Dragg Ne znam tačno 28.11.2007. 23:40 #34278

broj poruka: 2270
koliko vredi conf, ali što se tiče zamene: ako ne nameravaš da overklokuješ tog bartona onda je dobitak sumnjiv, jer tvoj proc radi na 1500 a taj barton na 1830 (+22%). Dali to vredi 15e?
mishio ... 28.11.2007. 23:55 #34282

kapiram, znaci da se drzim onda semprona, uzmem jaci ram i guram dok ne bude vise para i tad da uzmem skroz drugu masinu
Almighty84 Procesor najbolji za KNU400X-L 06.12.2007. 04:50 #35094

broj poruka: 294
Narode ne znam za vas, jeste da malo kasnim ali nema veze... :) Sigurno znam da je barton Neuporedivo bolji od svakog semproma, nije toliko u kloku,! Najbitnija stavka u celoj prici je sto semprom ima svega 128kB L1 i L2 kes memorije sto je najbitnija stavka u celoj prici, dok Barton ima 128kB L1 i 512Kb L2 kesa, cime je neuporedivo bolji, a i ima visi radni takt o kome ostali pricaju... Kad smo vec kod klokovanja ja sam svoj barton uspeo da podignem za 500MHz, naravno uz pomoc Thermaltake-ovog extreme voolcano 12+ kulera i radio je bez problema sa veoma zavidnim rezultatima... Ima mnogo toga bitnijeg od samog radnog takta, npr: Koja je glavna razlika izmedju intel P4 i Intel celeron procesora? Radni takt mozda? .) Naravno da nije, najbitnija razlika je u kolicini kes memorije, zato je celeron sa toliko malo kesa, toliko i jeftin sa svojih mocnih 128K L1 L2 memorije koja je inace enormno skupa sama po sebi pa se zato celeron zove intel socijalka ili procesor za socijalu... Sto se rama tice, jeste u vecini slucajeva bolje resenje vise rama, ali to ne resava ono najbitnije, moj savet Barton 2500+ (ili neki jaci), pa onda vise rama...

dzonika E vako... 09.12.2007. 14:32 #35411

broj poruka: 9

Pazi ovako,i ja imam tu plocu...
Skini Mercury nalepnicu sa nje i videces da je to epox 8rda3+.
U prevodu,ploca je sasvim ok,meni je na njoj athlon(barton) xp 2500+,koji radio po deafult-u na 1833Mhz. Klokovao sa ga da radi kao 3200+ i prezadovoljan sam.
Postizem otprilike slicne rezultate kao na mom drugom Intel prescotu 2.8Ghz 1MB casha
s478. Ili klokuj taj tvoj sempron,ili daj njega i doplati desetak eura,imas oglase za taj barton 2500+ ovde na berzi za 35e,videh ih pre par dana...pa i njega klokuj i to ce fino da radi. Clock je jako jednostavan,ako te zanima postuj mi ovde,objasnicu ti kako....
Moj savet ti je ovo da uradis ako nemas kesa da kupujes nesto novo...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs