Pošto nameravam da osavremenim računar, zanima me da li postoji novija ploča sa 2 ata konektora pošto bih da zadržim 2 stara harda i DVD rezač, što nije moguće nakalemiti na jednu IDE granu koja se nalazi na novijim pločama. Platforma nije bitna (Intel/AMD - svejedno).
Ipak mi je to previše para... Ne treba mi nešto ekskluzivno, tek da vrši posao (obrada teksta, filmovi, poneka novija igrica na srednjim detaljima) kao prelazak na noviju tehnologiju pošto mi je većina komponenata stara po 4-5 god., vreme da se menja. Računao sam na nešto do 80, maksimalno 90 evra, a nisam u toku sa novijim komponentama pošto nisam ništa pazario skoro, osim monitora. U slučaju da nema ploče za taj novac, žrtvovao bih jedan hard - za razliku u ceni sa ovom pločom u prethodnoj poruci i onoga sto želim da potrošim mogu da dobijem novi hard! U svakom slučaju, hvala na informaciji.
U intel 856G varijanti, ali mislim da ti ni to nije isplatljivo, jer je to chipset sa ddr1 memorijom. elem, posto je DDR1 memorija DUPLO skuplja od DDR2, matemetika je jasna:
Ploca sa DDR2 momorijom i jednim IDE kontrolerom, na koji ces zakaciti hard, ali zato sa kupis i SATA DVDRW i nista nisi izgubio, cak sta vise na dobitku si... velikom. DVDRW kupujes od razlike u ceni izmedju DDR1 i DDR2 memorije (npr kupis 1GB DDR2+DVDRW SATA = cena 1GB DDR1 memorije)
a mozesh i da kupish najjeftiniji komp sa 1x ide kontrolerom i da uzmesh za oko 1000din PCI ATA kontroler koji ima josh 2x ATA (za josh 4 uredjaja)... na taj nachim bi mogao da nakachish 6 ATA diskova (recimo 4 harda i 2 dvd-a)
:-)
mislim da je ovo i najisplativija kombinacija i nema vishka komponenti...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.