Kingston HyperX 16GB Predator DDR4 3200MHz HX432C16PB3/16 imam dva komada u ploči gigabyte 450b aorus pro i ryzen 5 3600x i stalno mi izbacuje plavi ekran smrti sta god da namestim od XMP profila ili rucno da ukucam u BIOS-u,radi samo na difoltu 2400mgh.Da li zna neko koje vrednosti treba da budu u Ryzen ddr kalkulatoru,nikako da provalim sta gde da ukucam. https://www.dropbox.com/home?preview=3200.jpg
Ovaj moj predator za sad radi dobro, samo ukljuci xmp profil 1 bez ikakvog drugog cimanja, ne mogu da se pozalim. Evo ti link steve iz australije, lepo covek objasnio :D https://www.youtube.com/watch?v=KOqhyVNPhaM Koju verziju BIOS-a imas?
Ryzen R9 3900x Noctua NH-D14 Asrock Taichi X570 HyperX Predator 16GB @ 3600 MHz CoolerMaster M2 Silent Pro 620W CoolerMaster H500P Mesh White WD Caviar Blue 640GB + 1TB Intel 520 Series 120 GB Gigabyte GTX980Ti G1 Gaming
Sam se bas iscimao da nađem memoriju da je jedan kit sa 2 sticka i da je Samsung b-die da bih smanjio šanse za problem sa Ryzenom. Jesi populisao dobro slotove tj jesi koristio 2 i 4 ili 1 i 3 (najblizi procesoru bi ti bio slot 1) ? Koliko vidim Gigabyte predlaže da koristiš slotove 2 i 4 za optimalni rad.
Ryzen R9 3900x Noctua NH-D14 Asrock Taichi X570 HyperX Predator 16GB @ 3600 MHz CoolerMaster M2 Silent Pro 620W CoolerMaster H500P Mesh White WD Caviar Blue 640GB + 1TB Intel 520 Series 120 GB Gigabyte GTX980Ti G1 Gaming
Stavio sam mu rucno voltaze dran na 1.36v i radi od sinoc na profilu 1 na 3200.Jesu,memorije su bas stavljene u 2 i 4. slot.Videcemo koliko ce da drzi vodu...
....G.Skill Ripjaws 3200mhz Nisam nikako ni uspeo da je namestim da radi na 3200mhz..jednostavno ne moze na ovoj mojoj ploci. Spustio sam na 3000mhz i radi. G.Skill Ripjaws koja ima Samsungove cipove radi bez problema ali ako ima hynix nece...verovatno je to slucaj i sa tom. Inace i ja imam Aorus plocu samo x470 tako da nemoj da te cudi Gigabyte je uvek bio krs.
Prica oko Samsung B-die cipova je bila aktuelna samo prvih par meseci pose izlaska Ryzen procesora i to zbog BIOSa koji jos nisu bili ispeglani kako treba. Vec u julu/avgustu 2017. je to leglo sve na svoje mesto i problem sa nekompatibilnosti memorije sa procesorom/chipsetom je kod vecine proizvodjaca postala proslost. Imam TridentZ sa Hynix cipovima i radi bez problema na 3200 od navedenog perioda.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.