Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
4400+ x2
STRANA 1 OD 1
delija1984 4400+ x2 26.11.2007. 00:20 T6679

status: user
broj poruka: 30

dali uzeti ovaj proc. ili neki drugi .naravno cena da bude priblizna ceni ovog procesora.I ZASTO
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
psyman pa uzmi ga 26.11.2007. 00:59 #34021

broj poruka: 1046
zasto ga nebi uzeo.ja bih ti preporucio mozda neki malo jaci ali ako nemas novca bice ti i ovaj ok.
mismi77 Ja imam 26.11.2007. 01:03 #34022

broj poruka: 105

4000+ radi na 2,1GHz i ja sam zadovoljan. Kao što kolega reče uzmi jači ako imaš kintu i to je to...
VMARC Re: pa uzmi ga 26.11.2007. 03:49 #34044

broj poruka: 9420
Ma sta ce mu jaci - skuplji...?
Sve je to isto. uzmi najjeftiniji X2 i pothrani ga memorijom za kusur, imaces bolji efekat.

:: zasto ga nebi uzeo.ja bih ti preporucio mozda neki malo jaci ali ako nemas novca bice ti i ovaj ok.
Pisko models modelsise molder 26.11.2007. 17:47 #34087

broj poruka: 6645
Pa to je stara priča, postoje 2-3 vrste procesora - koji su u osnovi isti, sve ostalo su `množioci` i sakaćenje memorije niskog nivoa (L1, L2 ili - i L3) da bi se umetno srozale performanse. I, neki celi waferi, ili njihovi najgori delovi (yield - valjda), nisu sposobni za veće brzine (nečistoća, curenje elektrona, prevelik otpor, premali otpor..., škart na memoriji niskog nivoa ili jednom od jezgara). Tako da dobijamo, bez razlike od proizvođača do proizvođača - Pune ili `čistokrvne` procesore (po meni - prave procesore) i njihove invalide - derivate (kelerabe, durke, spermtrone - spermiće, LE, SE, GS i slično). Pošto su u osnovi isti, obično overklokom možemo i od najslabije verzije iste stvari, dobiti bar bliske performanse najjačih primeraka - koje fabrika istestira i odmah postavi na veću ili najveću moguću brzinu. Ovde važi: što na mostu to na ćupriji... jer, ako jeftinije prođeš za procesor, treba ti kvalitetnija matična da bi se bolje `klokovala`, također, treba ti bolja memara (čitaj: skuplja) i naravno, hlađenje. Tako da je uvek stvar trenutne računice šta se u stvari više isplati... uz priračun da, overklokovani procesor koji ima malo veće curenje struje, troši više struje i greje se više od fabrički istestiranog najjačeg... u globalu. Nekad je totalno isto (jednostavno, nema dovoljno loših primeraka, cela serija je ok). Drugo, najjači primerci su u startu doterani do praga garantovane ispravnosti u svim situacijama, tako da kod njih obično nema nekog overkloka - `prag` je već tu, pred nosem.
I, tako. Uzmi najslabiji i nasviraj ga što više. Ako ništa, dobar je osećaj da si za iste pare dobio mnogo više. Donekle, one koji kupuju najskuplje modele procesora, `ladno možeš smatrati dilejama i skorojevićima koji kupuju muda za bubrege, i to bez loja.
Ne odgovaram iz lenjosti da pročitam više od 10 aktuelnih poruka...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs