GA K8N-S je prilicno dobra ploca ima dobre elektrolite jedinio sto je stampa narrow. Nesto je bolji Asus K8N-E. Sa DFI ces imati nesto noviji chipset i PCI-e umesto AGP, ako ces koristiti novije grafike onda ti je ovo bolja solucija jer u AGP ne mozes turiti nista sto je novijeg datuma. Nema vece razlike koje ces osetiti. Pride je po meni DFI slabiji brand od Asus, GA, Abit...Ta ploca nije nista posebno, sasvim prosecan layout i kvalitet komponenti na njoj. Ja bih uzeo Abit sa NF4 chipom ili jos bolje Asus A8N-E. Obrati paznju na S754 i S939
narrow zanci da je sirina ploce manja od 3 srafa tj. 24.5cm. Abit i Asus gotovo uvek imaju punu sirinu i jaci GA modeli. Visina je ista. Pa, ne dobijas mnogo, imas noviji i nesto brzi chipset i PCI-e, ako se igras to je dovoljno. Sto e tice izrade GA ima bolje FETove i elektrolite kao i sam PCB...performanse su na strani DFIa. Mada stoji da je DFI daleko bolji od EPoX ploca. On je u klasi sa Foxconn i Biostar.
- R a v e n L o r d -
:: :: :: :: :: GA K8N-S je prilicno dobra ploca ima dobre elektrolite jedinio sto je stampa narrow. :: :: :: :: :: :: - R a v e n L o r d - :: :: :: :: :: :: `narrow` sta je to?Pa bas zbog tog PCI-E slota sam hteo da je uzmem,znaci nije bolja od ove moje?Mislim u radu i tako neke performanse?
Kupi. Svojevremeno sam uradio upravo prelazak sa K8NS na infinity i poterao semprona 2500+ NA KOLIKO HOCES!!!
Oedlicna ploca, odlicna investicija. GA joj konkretno nije ni do kolena. Da ne bude zabune, postujem GA, u samom su mi vrhu izbora, ali taj DFI je ipak nesto posebno.
Sve preporuke.
:: :: :: :: Ako je u klasi sa foxconn i biostar znaci da je klasa ispod ili iznad gigabyte-a?Cujem da se lepo klokuju DFI ploce?
ali definitivno nije u klasi sa GA. DFI prosto nema vrhunske ploce poput onih koje predstavljaju DQ6 modeli. A i ne traje tako dugo kao GA, Asus i Abit...
Ako je samo lose sto ne traje kao pomenute firme onda cu pazariti...
Ne treba meni ploca da traje 20 godina kao caletov kaput...Godinu dana plafon i cao...
:: ali definitivno nije u klasi sa GA. DFI prosto nema vrhunske ploce poput onih koje predstavljaju DQ6 modeli. A i ne traje tako dugo kao GA, Asus i Abit.. :: :: :: - R a v e n L o r d - :: ::
:: Ako je samo lose sto ne traje kao pomenute firme onda cu pazariti.. :: :: Ne treba meni ploca da traje 20 godina kao caletov kaput...Godinu dana plafon i cao.. :: :: :: :: ali definitivno nije u klasi sa GA. DFI prosto nema vrhunske ploce poput onih koje predstavljaju DQ6 modeli. A i ne traje tako dugo kao GA, Asus i Abit.. :: :: :: :: :: :: - R a v e n L o r d - :: :: :: ::
hahaha dobar si, dobar si :)...a i potpuno tacno...retko kome dozivi ploca i 5-to godisnjicu a kamoli vise....
bio dobra ploča i ne dozvoli da ti iko kaže drugačije. Imao sam i Gigabyte i Asus i razne druge ali nijedna nije bila stabilna i brza kao DFI. Dokaz je da sam imao DFI i skoro sam zamenio opet sa DFI-jem i opet sam jako zadovoljan i opremom i kvalitetom izrade i stabilnoću i brzinom. Koliko se ljudi požalilo na DFI ??? Ja ne nađoh nijednog.
Slozio bih se sa tobom u potpunosti, ali ova dva proizvoda zaista ne mogu da se porede. Ponavljam u direktnoj komparaciji K8NS protiv Infintya jednostavno nema sta da trazi.
:: ali definitivno nije u klasi sa GA. DFI prosto nema vrhunske ploce poput onih koje predstavljaju DQ6 modeli. A i ne traje tako dugo kao GA, Asus i Abit.. :: :: :: - R a v e n L o r d - :: ::
jesam se izivljavao na njoj,ali crkla je. nForce4 Infinity Ultra.Mogu reci EKSTRA ploca.Brza od konkurencije 5% u svim igrama,programima,ekstra me je i kostala.DFI je prvi,pa posle njih dolazi druga liga proizvodjaca.Mozda ce sad svi da kazu kako sam glup,nemam pojma,ali neka skoce na https://www.benchmark.co.yu pa neka uporede proizvode. Mnogo sam je klokovao,njako restart,restart,restart,menjaj kuler na ploci,ponovo,restrat,dizi napon,spusti napon,restrat...kuler... Nagoreo je chip,pa ploca vise ne vidi SATA diskove,tj. crko je SATA kontroler.Sa PATA radi i dalje ko sat,ali je.bes komp bez sata diskova.Mislio sam da je crkao HD,ovo ono,i poslao na popravku ispravan disk,oni to nisu ni proverili,ili jesu,ali ih bole...sve je to druga prica...sad zelim da sve to zaboravim.
Licno bih se uvek vezao za ULTRA cipove,pa neka su to NF2,NF3,NF$,NF5,NF6 i tako dalje,ali sve prema mogucnostima ili porebama...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.