Drustvo hteo bih za ortaka da sklopim neki bas budzetski kompic, da moze da pokrene dotu2 i jos par ne toliko zahtevnih naslova. Ima neko vrljavo kuciste, par HDD-ova i neko krs napajanje, ali tako se i cuje(zuji nesto) od 400w msm. Treba nam neka ploca za ovaj procesor,da moze i neki OC da se odradi u buducnosti, jer je jedino on pogodan za neko iole igranje a da ne treba grafa za prvo vreme(ima ga na oglasima za oko 120-140e). Znaci treba nam ploca, ram min 8Gb i neko napajanje, ako bas mislite da ono njegovo nebi guralo to? Izdvojio bi do 35-45000din, djuture sa onim cpu.. Ili ako ima neka varijanta za procesor i neku grafu sa oglasa da se ubudza za te pare.. Ali msm da bi mu ovaj APU odgovarao za neko vreme, dok ne skupi za grafu.
Ostaje ti nekih 30-40e, za te pare mozda neko kuciste kod nas sa napajanjem ako ima uopste da se nadje, ako ne neka doda malo para za nesto kvalitetnije.
Sto se tice samog igranja, ovaj cpu i apu imaju dobre perfomanse, mozda mu za dotu i nece trebati zaseban gpu.
Ja bih sve to spakovao i neko manje kuciste i bukvalno da bude ko bombona. :D
Uh, EDIT: sad videh da je budzet do 45k, onda hmm.. lagano moze da uzme Node 202 Fractal Design kuciste sa napajanjem unutra i stavi sve i bice extra. Kasnije moze da zameni cpu sa nekim ryzen 5 cpu-om i ubaci zaseban gpu.
Imace finu masinu, tihu i hladnu. :D
Takodje mozda opcija viidm da vec ima novih sklopljenih masina za ovu cifru, 45k solidan komp sa svim ovim sto zelis, plus novo kuciste, i sama garancija na vec sklopljenu masinu, kupovina kod nas, cene gore su madjari.
@zooloo ovo sto si naveo je verovatno za polovno? Ono bre kuciste 202 skupo bre :). Nekako mi je za maticnu i napajanje rizicno da ide polovno, sta znam? @djokosrb ja sam ranije imao to napajanje i bilo je sasvim ok, ali nisam sada obracao paznju na njega..
I dalje se dvoumimo oko grafe ili samo Apu. Nesto sam mu gledao neki ryzen 5 do 120-130e Neka polovna rx570 4gb ima za 120e i ostatak za napajanje, maticnu i ram.. To je oko 45h Ili ta Apu varijanta ali bi onda sve isao novo isto oko 40-45h.
Nasao sam dve grafe od lika.. RX 570 gigabyte AORUS 4 Gb TOP( 99e) i 580 4gb(120e) nemaju garanciju. Da li je to rizik veliki ili nije losa varijanta.. 15 dana garancija :). Sta je vas savet za juriti po oglasima od grafickih, ako bi isao na tu varijantu?
Sve sto sam naveo su cene novih komponenti, sa 3 ili vise godina garancije.
Node 202 sa FD napajanjem 150e, isti djavo da uzmes kuciste posebno plus napajanje.
Geil ram ne, napisao sam ti koji, ploca isto. Gigabyte je sranje, za Ryzen samo MSI.
Falkon napajanje, sta je to? Samo proverena imena, maticna i napajanje glavne komp. u kucistu.
I sve sam gledao na duze staze, i sa opcijom da posle ubaci tipa Ryzen 2600/X i dobar gpu i ima odlicnu masinu za sta pozeli.
EDIT: Videh na Benchmark forumu prodaje lik novo Node 202 bez napajanja za 8k dinara vec neko vreme, nadji tamo oglas, mozda lik proda i za manje. Sto je odlicna kupovina.
Gledao sam za MSI Bazooku ali je nema na oglasima,a u radnjama je preko 10k Kuciste,hardovi i ostale gluposti mu ne trebaju,to ima staro.. Sklopljeno sam gledao ali su to zakinute-uskrtacene za nesto dobro varijante.tako da to otpada.
Evo nasao sam nesto po oglasima,pa samo neki mali savet..
23.02.2019. 21:09
status: user broj poruka: 661
1.Asus DUAL RX 580 4gb 140e(ima garanciju)
1.Ryzen 1300x box 72e
2.AMD Ryzen 5 1600X 3.60GHz AM4 BOX 125e
1.Cooler Master 620W RS-620-ASAA-A1 napajanje modularno 30e(ne pise dal ima gar.)
2.RS-600-ACAA-B1 600W 35e(ne pise dal ima gar.)
1.DDR4 2x4GB 2400MHz GeIL EVO X CL16 73e
2.DDR4 8GB 2400MHz ADATA CL17 59e
Maticnu plocu nemam pojma koju na ovo gore navedeno?
Varijanta 1 izadje 315e(36900din) sto ostavlja oko 60-70e za maticnu 44000din
Varijanta 2 izadje 360e(42000din) sto ostavlja oko 50-60 za maticnu suma 49000din
Msm da mu je i mnogo 50k da daje,ali mozda moze da se nategne za nesto ovako.Mozda moze da se ustedi na procesoru, a da ne bude neka preterana razlika u performansama?
Ako neko ima neku krstenu varijantu nek da predlog da ne bijemo glavu i dzep :)
Bilo koju plocu ne zanosi se.Ovde ljudi citaju neke stvari pa prenose to što prenose a prenose malo naivno.Prica je o kvalitetu naponske a to je važno za neki ekstremni overkloking pa to ubaciju u kontekst najisplativije za dati novac.Mislim za ove koji to pišu a ovi prenose da je kao jedino msi dobar a sve drugo sranje što je smešno. A da se uzima samo msi za overkloking važi samo za atlon 2x0ge koji se jedino na njima može overklokovati zbog propusta u biosu koji je kao msi napravio. Ako vec uzimaš uzmi bar 4 jezgra 8 treta recimo ryzen 1400 ima ga za 100 evra kolko se secam ili taj sa 8-16 pošto vidim najave igrica koji traže 8 jezgra (cak i virtualna) za malo veca graficka podešenja. Ovo što ti morow predložio je dobar izbor a bolji od ryzen prve generacije.Nemoj gejming pro ima kolko se secam 2 slota za memoriju. Za graficku ne bi išo na polovne koje su rudarle.Pre bi uzo novo.Nije velika razlika izmedju rx 570 i rx 580.
fx8350 msi 990xa - gd55 2x4gb 1866mhz patriot viper Thermaltake V3 kuciste lc power LC600H-12 1TB WD BLACK to sve uzeo za 160e Trebam da dodam ssd 120gb nabacicu i 280x ko poklon za pocetak :) znaci za 230-240e ispasce bombona komp
jedina slaba karika je napajanje ali zamenicu prvom prilikom ne stavlja mi se cors 1000darka na sve to sklapao sam za sestru i zeta
They say I act like I don`t give a fuck...I tell them I`m not acting...It`s just who I am...
:: Bilo koju plocu ne zanosi se.Ovde ljudi citaju neke stvari pa prenose to što prenose a prenose malo naivno.Prica je o kvalitetu naponske a to je važno za neki ekstremni overkloking pa to ubaciju u kontekst najisplativije za dati novac.Mislim za ove koji to pišu a ovi prenose da je kao jedino msi dobar a sve drugo sranje što je smešno
- Pusti Zooloo-a, u inat njemu uzimam Gigabyte plocu za Ryzen Apu. :P MSI se najbolje pokazao u OC-u a moze da kloka na bilo kojoj ploci.
:: A da se uzima samo msi za overkloking važi samo za atlon 2x0ge koji se jedino na njima može overklokovati zbog propusta u biosu koji je kao msi napravio
- Athlon 200GE moze da se OC i na ASUS i Gigabyte plocama.
:: Ovo što ti morow predložio je dobar izbor a bolji od ryzen prve generacije.Nemoj gejming pro ima kolko se secam 2 slota za memoriju
- B40 Gaming Pro ima 4 slota za memaru a B450m Gaming Pro ima 2 slota.
Mislim sluzice ga i ovo ali je zbog situacije ulaganja u kucu, mora da napravi kompromis. Hvala svima na predlozima i pomoci i izvinjavam se sto nisam stigao da ucestvujem u sopstvenoj temi jbg. Ne postizavam od posla i obaveza.
Dakle, porucili smo Athlon 200Ge Gigabyte B450M S2H 8gb Geil pristine 2400 Lc power 600w I uzece za vikend Rx 570 do 100e na oglasima Ovo je novo uzeto u Em... Za 23000din plus grafa ima i za 9000..oko 32-35000 je sve a mislim da ce moci lepo da se igra. Jedino bi mozda Oc malo procesor i to je to. Videcemo za viked kako ce sve to da radi. Jos jednom hvala na predlozima i izdvojenom vremenu.
Ali smo uzeli tu kombinaciju po odgledanim testovima i ok se pokazalo, a najvise zbog ulozeno/dobijeno s tim da kupi za 5-6meseci ryzen 5,to je neki plan.
Da li je potrebno prilikom update-a BIOS-a ici redom,kako je koji izlazio ili je dovoljno skinuti poslednju verziju(u ovom slucaju F4a za Gigabyte)??? Bojim se da mu ne zajebem nesto :). Inace za poslednju verziju pise *Improve CPU BLCK on Athlon 200-series APU*
već samo poslednji BIOS. Ukoliko je potrebno ići redom, to bi proizvođač ploče naglasio, a do sada sam to video samo za jednu ploču od EzRoka, koju sam svojevremeno razmatrao kao moguću kupovinu.
Znam da je ranije bilo, ako se i najmanja greska napravi ili neki prekid tokom update biosa mozes se oprostis od maticne,pa me sad brinu te verzije, nisam to radio dugo. Hvala na brzom odgovoru i u ovo kasno doba :). Ujutru cu se pozabaviti time i mozda jos malo izguglati.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.