AMD procesori su veoma slabi za overclock, za razliku od Intelovih procesora. Moj savet: nemojte to raditi. Ako vam je neko ispričao da je overclockovao sa 1800 na 2200 (pravih, ne nominalnih) znajte da laže. Ja sam Bartona 2500+ (1641 Mhz čini mi se) podigao na maksimum 3200+ (1816, ako se ne varam) što znači da mu je takt povećan za manje od 200Mhz, ali se grejao bar tri puta više, te sam batalio to. I nisam bio jedini...
ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. American Grafitti
Ja sam Bartona 2500+ (1641 Mhz čini mi se) podigao na maksimum 3200+ (1816, ako se ne varam) što znači da mu je takt povećan za manje od 200Mhz, ali se grejao bar tri puta više, te sam batalio to. I nisam bio jedini...
Barton 2500+ radi na 1833mhz a 3200+ radi na 2,3Ghz
:: Ja sam Bartona 2500+ (1641 Mhz čini mi se) podigao na maksimum 3200+ (1816, ako se ne varam) što znači da mu je takt povećan za manje od 200Mhz, ali se grejao bar tri puta više, te sam batalio to. I nisam bio jedini.. :: :: Barton 2500+ radi na 1833mhz a 3200+ radi na 2,3Gh Bas sam ovo hteo da kazem.Decko se zbunio.
Mislim da nesto ne radis kako treba. Overklok AMD procesora u najvecoj meri zavisi od ploce.
Pretpostavljam da je Sempron s.939
Ukoliko u BIOS-u imas mogucnost da menjas HT mnozilac ili mnozilac procesora, onda je dalje zavisno od memorije. Ukoliko su ova dva mnozioca nepromenjiva - zavrsio si posao, nema nista.
Ovo sam pisao vise puta, pa ako je odvec kratko, a ti procesljaj po forumu. Ne moze ni sve na gotovo.
Dakle, glavna poenta je da ti FSB (HT x CPU speed) ne prelazi osetnije default vrednost (mislim da je kod tebe 4x200=800 MHz). Idemo:
- spustis takt memorije na 333, smanjis HT na 3x i povecavas postepeno CPU speed od 200 navise dok sistem hoce da se dize. Kada nece da se podigne, resetujes CMOS i namestis na poslednju stabilnu vrednost
ili
- samo podignes mnozilac procesora sa 9x na 10x ili 11x
Ukoiko podignes napon za CPU i memoriju mozes izvuci jos koji MHz.
Ovo je dosta jednostavno objasnjeno, za vise - na arhivu foruma...
Athlon X2 4000+ sa osnovnih 2100 MHz, bez mnogo muke dosli smo do stabilnih 2680 MHz i sada radi uredno. BOX kuler, napajanje 400W, ploca od 50 jevreja.
A be` koja dileja ne može da barton digne preko 2 giga? Obično rade stabilno oko 2,2 ili 2,3GHz, a ako je nešto od komponenti ili sam procesor baš škart, onda ide samo do 2,1. I, da, ako je napajanje shit, onda isto strada overclock! Ko` što neko reče, koliko slupetanja u magli.
STADIUM ARCADIUM - PLEASE DON`T CHANGE YOUR MIND....
Zadnji test koji sam radio je na masini mog drugara.U stvari posto sam mu povecao performanse graficke karte koje i onako bila fabficki klokovana ja sam je jos digao i ustelovao da bude stabilna.Greota bi bilo pored 2 giga rama da i procesor malo ne kloknem tako da sam AMD 3200+ sa 2.0Ghz digao na stablinih 2.6 Ghz.Uspevao sam i preko ali su me onda zezali tajmizni za memoriju i sama brzina pa mi je bilo mrsko dalje da se zezam.Zatim sam dizao AMD Dual Core sa 2.6 Ghz na 3.0Ghz ali tu vec nije bio stabilan pa sam morao da ga vratim na 2.9 Ghz..Eto toliko za AMD korisnike.Inace kao sto vec svi ovde kazu,AMD se tesko klokuje i mogu se dobiti samo mole vrednosti u odnosu na def.Intel je zato car.
Kupi plocu BioStar T-force 550 i procesor 3800+ X2 DualCore! Sledeci korak je: Udjes u bios i ukljucis opciju za automatsko overklokovanje(V6,V8 i V12 engine)! I da vidis sta je cudo moj bato! Pozdrav!
Kupi plocu BioStar T-force 550 i procesor 3800+ X2 DualCore! Sledeci korak je: Udjes u bios i ukljucis opciju za automatsko overklokovanje(V6,V8 i V12 engine)! I da vidis sta je cudo moj bato! Pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.