Sirova snaga je skoro jednaka u slucaju ova dva procesora. U proseku, postoji diskretna prednost za AMD (do 5%), retko i nesto vise. Govorim o testovima, u radu kompjutera (igre ili sta drugo) to apsolutno neces primetiti, ma koji program da pokrenes.
Uz ovo, kao sto rekose kolege:
Ploca je osetno jeftinija za AMD i imas bolji izbor kvalitetnih ploca za manje para.
Ako klokujes intela, onda je... ponovo bolji AMD :) Moj cimer ima intel 6600, ja imam athlon 6000+ . On je svoj procesor platio za trecinu skuplje od mog, za maticnu da ne govorim. Moj ga je razneo u realnom renderingu (mental ray, V-ray, maxwell, bilo koji render) a to je najbolja ocena sirove snage procesora. Pa ga je on onda klokovao (a klokovanje podrazumeva i da menjas brzinu rada Ram memorije, pa moras da uklapas mnozioce, pa mozda da stavis jaci kuler i da menjas voltazu u BIOS-u) i na kraju je njegov intel bio brzi za nekih 5-6 % A ti vidi da li ces da das vise para za intelov procesor, i za maticnu plocu, i da se zajebavas da uklapas ram memoriju i da menjas voltazu a mozda i dodajes bolji kuler itd... Intel mozda ima brze procesore, ali za iste pare imas boljeg AMD-a, potpisujem
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.