Quad ime samo kaze ima 4 jezgra ( Gledaj to kad da ima 4 Procesora u jednom da bude jednostavnije )
A Duo ima 2 jezgra,vise bolje logicno,no trenutne igre su opimizovane uglavnom za 2 jezgra a poneke tek za 4 tako da trenutno procesori sa 2 jezgra bi bili bolji u igrama od ovih sa 4,ali to se vec menja pa nadalje nece biti tako.
Sto se tice ostalih programa Quad procesori su mnogo brzi i jaci.
Quad je kvazi-cetvorojezgarni procesor,baziran na dva cipa (procesora),svaki posjeduje dva jezgra.Jezgra unutar jednog cipa ostvaruju direktnu komunikaciju,dok cipovi (sa pripadajucim jezgrima) komuniciraju posredstvom ploce.Dakle,nema direktne relacije izmedju prvog i drugog cipa,odnosno prvog i drugog para jezgara,sto Quad procesore ne svrstava u autenticne cetvorotockase...Vise su kao ATV- zabava za depresivne japije,sa latentnom sklonoscu ka agrikulturi.
Da, da, to me je zanimalo. Naravno, logichno je da je quad, kako i samo ime kazhe 4. Mozhda je bilo bolje da sam postavio pitanje koja je razlika izmedju quad core i core 2 quad. Mislim da je sam dobro skapirao. Znachi c2q je u 2 cpu sa po 2 jezgra, a quad core ima4 zasebna cpu. U svakom sluchaju HVALA.
Ma ne Quad Core i Core 2 Quad ti je isto. To ti je ustvari `Kvad Jezgro` a oznaka kao sto je BMW,Fiat..... to mu je `Core 2 Quad` serija. Quad je 2 CPU sa 2 Jezgra = 4 Jezgra Duo je 1 CPU sa 2 jezgra = 2 jezgra
Pa ustvari Core 2 Quad nije jedan proceor sa cetiri jezgra,nego bukvalno dva Core 2 Duo procesora na jednoj plocici...Zbog ovoga je intel najvise kritikovan.Ovo je razlog zasto Intel ne moze da napravi proceor sa 3 jezgra za razliku od AMDa koji je vec najavio Phenome sa tri jezgra(sa cetiri ali je jedno iskljuceno). U principu AMD Barcelona je prvi pravi procesor sa cetiri jezgra.
U prostoj matematici, quad stvarno na jednoj pločici silicijuma ima četiri jezgra, ali, ko` što kolege rekoše, dva para jezgara - parovi su međusobno povezani fsb-om preko ploče i zato nisu prirodni četverojezgarni procesori kao što ih pravi amd - zato što nisu direktno međusobno povezani, srasli iz jedne pločice silicijuma. Ali, da ih je 4, jeste. amd rulez u tom pogledu, ne laški ni malo, dobijaš baš ono što piše da plaćaš.
Ne odgovaram iz lenjosti da pročitam više od 10 aktuelnih poruka...
:: Quad je kvazi-cetvorojezgarni procesor,baziran na dva cipa (procesora),svaki posjeduje dva jezgra.Jezgra unutar jednog cipa ostvaruju direktnu komunikaciju,dok cipovi (sa pripadajucim jezgrima) komuniciraju posredstvom ploce.Dakle,nema direktne relacije izmedju prvog i drugog cipa,odnosno prvog i drugog para jezgara,sto Quad procesore ne svrstava u autenticne cetvorotockase...Vise su kao ATV- zabava za depresivne japije,sa latentnom sklonoscu ka agrikulturi :: :: http://www.speedace.info/speedace_images/ATV_four_wheel_drive_honda.jp
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.