Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Koju memoriju da kupim?
STRANA 1 OD 1
whitesnake Koju memoriju da kupim? 22.11.2007. 00:49 T6627

status: user
broj poruka: 32

Pozz svima!

Kupio sam maticnu plocu GIGABYTE GA-P35C-DS3R pa me zanima koji mi ram preporucujete za nju? Gledao sam GEIL RAM DDR2 ULTRA, PC2 6400, 800MHZ, 2 x 1GB i GEIL RAM DDR2 BLACK DRAGON, 800MHz, PC6400, 2GB (2 x 1GB). Koji mi od ove dvojice preporucujete lil mislite da bi trebalo da pogledam nesto drugo?

Hvala unapred na savetima!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mismi77 Ubedljivo savetujemo 22.11.2007. 00:59 #33680

broj poruka: 105

GEIL RAM DDR2 BLACK DRAGON, 800MHz, PC6400, 2GB (2 x 1GB)
whitesnake Re: Ubedljivo savetujemo 22.11.2007. 01:03 #33681

::
:: GEIL RAM DDR2 BLACK DRAGON, 800MHz, PC6400, 2GB (2 x 1GB

Ok a zasto ako smem da pitam. Mislim cena im je slicna-3 € razlike tako da to je to. Videh da ULTRA ima neku narandzastu termicku zastitu dok je BLACK DRAGON nema-ima samo one sweet devil eyes!
Dyca re 22.11.2007. 08:12 #33689

broj poruka: 1574
Totalno iste memare,samo sto ove imeju narandzasti `ladjnak,a ove imaju oci koje svetle..Znaci nema razlike ni u cipovima..a ako je razlika 3 eura,onda uzmi koje oces..Ja imam ltra verziju, i za njih ti mogu reci da su super..barem meni tako rade..pozz

whitesnake aha 22.11.2007. 10:43 #33693

Pa onda je verovatno bolje da uzmem ultra sa friziderom na njoj, zar ne?

OCz re 22.11.2007. 14:04 #33704

broj poruka: 2900

Ma totalno istu k**** uzmi onu koja je jeftinija ili onu koja ti se vise svidja na oko samo se razlikuju po tom heat spreader -u.
DaSickSyst re 22.11.2007. 16:36 #33713

broj poruka: 2909
Nisu ni priblizno iste.Zmajcic je mnogo bolji.
Geil Ultra se svojevremeno pakovao sa Misron D9 cipsetom.Onda je izasao Ultra Plus i Micronovi cipovi su poceli da se pakuju samo u njega,a lagno su se igubile Ultre sa D9 cipom i pocele da se pakuju sa Elpida i Aeneon cipovima.
Sada se Micron moze naci prvenctveno u Black Dragonu,mada ako imas srece mozes da naletis na nekog i u Ultra Plus seriji,ali u Ultra SIGURNO NE.
Obzirom da su memorije sa Micronom nesto daleko najbolje sto se moze naci,sracunajte ponovo sta je bolje.

PS.
Ni meni se ne svidja dizajn crnog zmaja,ali je po OC performansama za celu klasu iznad danasnjih Ultra modula.

DaSickSystem

Lama Re: re 22.11.2007. 17:19 #33715

broj poruka: 166
:: Nisu ni priblizno iste.Zmajcic je mnogo bolji
:: Geil Ultra se svojevremeno pakovao sa Misron D9 cipsetom.Onda je izasao Ultra Plus i Micronovi cipovi su poceli da se pakuju samo u njega,a lagno su se igubile Ultre sa D9 cipom i pocele da se pakuju sa Elpida i Aeneon cipovima
:: Sada se Micron moze naci prvenctveno u Black Dragonu,mada ako imas srece mozes da naletis na nekog i u Ultra Plus seriji,ali u Ultra SIGURNO NE
:: Obzirom da su memorije sa Micronom nesto daleko najbolje sto se moze naci,sracunajte ponovo sta je bolje
:: PS
:: Ni meni se ne svidja dizajn crnog zmaja,ali je po OC performansama za celu klasu iznad danasnjih Ultra modula
:: DaSickSyste

Uopste nisi u pravu. Mozda si procitao na xtreme forumu nesto slicno, ali informacija je netacna i o tome je bilo mnogo price na forumima. Ranije Ultre se nisu proizvodile samo sa Micron cipovima, nego su bile sarene i upadali su i Aeneon i Elpida, kasnije su sve Ultre dolazile sa Micronom. Posto si pomenuo Black Dragon, odmah da ti kazem da Zmaj dolazi sa Elpida cipom a skuplji je zbog osmoslojnog PCB - a, a ne zato sto je stvarno klokabilniji.

http://ramlist.ath.cx/ddr2/

DaSickSyst Re: Re: re 22.11.2007. 18:05 #33718

:: :: Nisu ni priblizno iste.Zmajcic je mnogo bolji
:: :: Geil Ultra se svojevremeno pakovao sa Misron D9 cipsetom.Onda je izasao Ultra Plus i Micronovi cipovi su poceli da se pakuju samo u njega,a lagno su se igubile Ultre sa D9 cipom i pocele da se pakuju sa Elpida i Aeneon cipovima
:: :: Sada se Micron moze naci prvenctveno u Black Dragonu,mada ako imas srece mozes da naletis na nekog i u Ultra Plus seriji,ali u Ultra SIGURNO NE
:: :: Obzirom da su memorije sa Micronom nesto daleko najbolje sto se moze naci,sracunajte ponovo sta je bolje
:: ::
:: :: PS
:: :: Ni meni se ne svidja dizajn crnog zmaja,ali je po OC performansama za celu klasu iznad danasnjih Ultra modula
:: :: DaSickSyste
:: Uopste nisi u pravu. Mozda si procitao na xtreme forumu nesto slicno, ali informacija je netacna i o tome je bilo mnogo price na forumima. Ranije Ultre se nisu proizvodile samo sa Micron cipovima, nego su bile sarene i upadali su i Aeneon i Elpida, kasnije su sve Ultre dolazile sa Micronom. Posto si pomenuo Black Dragon, odmah da ti kazem da Zmaj dolazi sa Elpida cipom a skuplji je zbog osmoslojnog PCB - a, a ne zato sto je stvarno klokabilniji
:: http://ramlist.ath.cx/ddr2
Lamo moram da te razocaram ali sam ja taj koji je ovaj link ostavio na forumu pre jedno godinu dana,normalno na javno koriscenje.Drago mi je da ga ljudi jos koriste.
Evo linka i za DDR i DDR3:
http://ramlist.ath.cx/ddr
http://ramlist.ath.cx/ddr3

Ali je problem sa njim je to sto nije skoro apdejtovan(makar sto se tice Geil memorija).Inace da prvili su se i sa Micronom i sa elpidom,ali budi siguran da nema vise Ultra serije sa Micronom.Jedino ako bi uzeo polovnu koja je kupljena pre godinu dana onda ima sanse da naleti na Microna.
Do skoro je Micron ugradjivan samo u Black dragon PC8500,ali je Geil odlycio da pocne ugradjivanje istih cipova i u 6400 da bi pridobilo trziste koje nije bilo odusevljeno prvenstveno izgledom modula.
Inace Geil sledi Corsairov princip `shareno` u `iste` module stavlja i elpidu i microna,a kada jedna serija zastari i izadje nova microni se prebacuju u novu,a stara ostaje samo sa jeftinijim cipovima...Sto ne znaci da je Geil Ultra losa memorija,nego da je bila bolja pre godinu dana...Ili bila je ono sto je sad Black Dragon.
Black Dragon sa micronom:
http://www.benchmark.co.yu/print.php?sid=13814

DaSickSystem
whitesnake ali... 22.11.2007. 23:32 #33749

Pa na ovom benchmarku pise da black dragon.......

Kako i na Ultra modulima koji rad na 800 MHz, tako se i na ovom memorijskom paru nalaze Elpida čipovi. Poznavajući pomenutu činjenicu nismo ni očekivali spektakularne rezultate iste. Maksimalna vrednost kloka na 5-5-5-15 latencijama iznosila je 1095 MHz, što je ipak nešto lošije u poređenju na Geil Ultra PC2-6400 CL 4-4-4-12 memorijski par.

RubberDuck izvinite ako je misljenje zastarelo... 23.11.2007. 01:17 #33753

broj poruka: 12

Ja sam starija garda pc korisnika, mozda je moje misljenje malo zastarelo, ali evo da iznesem. Uzmi Transcend ddr2 800 za 3800 din (2x1gb), ja danas video. Zasto davati 5000-5200 dinara za geil ultra,zmajevi i ostale azdahe memoriju. Ako nisi pri vecem kesu uzmi ovu jeftiniju, ustedeces 15 evra i uzmi primer 250gb hdd umesto 320gb (svi imamo dvd rezace i verbatim dvd-r 16x diskove za 20din komad), ustedeces jos hiljadu dinara, ja idem tom logikom da ustedim gde nije mnogo bitno i umesto 8600gts za 150e uzimam 8800gt(512mb) za 210e , donece mi drug iz Swice za 10-ak dana - ovo vazi ako ti je racunar za igre, grafika i neki c2d ili amd ekvivalent cisto da ne bude usko grlo... Grafika, dvojezgarni i kolicina memorije su bitni za puno fps u igrama, ali u nasem poznatom casopisu o igrama smo skoro procitali da obicna memorija i ultra zatezanje memorije - razlika maksimum 2-3 fps u igrama, dok kod razlike u grafici moze biti 10,20,30,50+ fps ...

Kvalitet cipova? Koliko treba da vam sluzi ta memorija ? 15-20 godina ?
50% korisnika ce posle 3 godine prodati racunar jer ce biti vise nego zastareo,dodati novac i kupiti novi, a druga polovina ce budziti i koristiti jos 2 godine dok ne crkne ili postane staro gvozdje (puz - sporac)... A svaka brand memorija ce trajati taj period, i mnogo duze, uostalom zasto sluzi garancija...

Od ove dve navedene bolja je ova dragon, ako imas kesha uzmi i jos 2gb( trebace ti kasnije, memorije nikad dosta), ali ako ne, mislim da je bacanje para i minimalni dobitak za ulozeno...
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DaSickSyst Re: ali... 23.11.2007. 01:56 #33757

:: Pa na ovom benchmarku pise da black dragon......
:: Kako i na Ultra modulima koji rad na 800 MHz, tako se i na ovom memorijskom paru nalaze Elpida čipovi. Poznavajući pomenutu činjenicu nismo ni očekivali spektakularne rezultate iste. Maksimalna vrednost kloka na 5-5-5-15 latencijama iznosila je 1095 MHz, što je ipak nešto lošije u poređenju na Geil Ultra PC2-6400 CL 4-4-4-12 memorijski par.

Pa OK. Nisam, rekao da tada nije radjena sa Elpida,nego da se sada radi i sa Micronom.
Ko hoce neka veruje ko nece....
U principu neka kupi sta hoce nije moj problem...
Ali stojim iza onoga sto sam rekao.A to je da SADA imas Geil Ultra smo sa Elpida cipovima,a Black Dragon sa Micronom i Elpida.Ko hoce neka veruje ko nece ne mora.Ovo nije vredno ovolike rasprave.

DaSickSystem
fetus re 23.11.2007. 08:43 #33762

broj poruka: 212

a sta to fali elpida cipovima.ja koliko znam elpida(nec-mitsubishi) pravi odlicne cipove i memorijske module.
pozdrav
fetus
Dyca re 23.11.2007. 09:31 #33765

broj poruka: 1574
Nisu Elpida cipovi loshi,ali su Micron bolji i imaju veci oc potencijal...pozz

whitesnake Re: Re: ali... 23.11.2007. 10:39 #33769

:: :: Pa na ovom benchmarku pise da black dragon......
:: :: Kako i na Ultra modulima koji rad na 800 MHz, tako se i na ovom memorijskom paru nalaze Elpida čipovi. Poznavajući pomenutu činjenicu nismo ni očekivali spektakularne rezultate iste. Maksimalna vrednost kloka na 5-5-5-15 latencijama iznosila je 1095 MHz, što je ipak nešto lošije u poređenju na Geil Ultra PC2-6400 CL 4-4-4-12 memorijski par.
:: Pa OK. Nisam, rekao da tada nije radjena sa Elpida,nego da se sada radi i sa Micronom
:: Ko hoce neka veruje ko nece...
:: U principu neka kupi sta hoce nije moj problem..
:: Ali stojim iza onoga sto sam rekao.A to je da SADA imas Geil Ultra smo sa Elpida cipovima,a Black Dragon sa Micronom i Elpida.Ko hoce neka veruje ko nece ne mora.Ovo nije vredno ovolike rasprave
:: DaSickSyste

Sorry, nisam skapirao da su to stariji podaci Ipak cu se odluciti za crnog zmajceta, ubedili ste me! E da ne zaboravim, jel bi bilo ok da recimo nabavim 3x1gb rama umesto 2 ili 4? Pitam zbog toga sto svi pricaju o ili 2 ili 4.

Pozz...
DaSickSyst Re: re 23.11.2007. 11:38 #33777

:: Nisu Elpida cipovi loshi,ali su Micron bolji i imaju veci oc potencijal...poz
Bas tako.
Neces pogresiti uzmes li Geil Ultra,samo su ti vece sanse da `izvuces` Microna na Black Dragonu...Ali opet je i to lutrija.
Opet kazem Geil memorije izuzetno cenim i nikad nisam imao problema sa njima bez obzira koji su cip imale ispod haube.Pored SuperTalent memorija su ovo definitivno najisplatljivije RAM memorije na nasem trzistu.Za vrlo malo para dobijes odlican kvalitet...ja ne trazim nista vise od toga.

DaSickSystem
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs