Prvi Phenom kod nas ima istu cenu kao Q6600 (sa kojim je jednak po performansama), sto znaci da ce naredni koji dodju biti osetno jeftiniji. Potom, ocekujemo brzi pad cena oba procesora u cilju `utrkivanja`, ali posle nove godine.
Jos da stignu i ploce AM2+ kod nas, pa uz ATI 3850 da probamo kako radi. Potom slede realne analize, pohvale ili pokude.
Ovi prvi tekstovi po malo mirisu na medijsku kampanju i antikampanju. Kada se prvi put pojavio Athlon svi su se cepali od smeha gledajuci na koliko Hz radi, a kasnije je pisana istorija i pare mlacene kao kruske u dvoristu AMD-a.
Doduse, jeste neobicna ova politika da AMD ne proizvodi high-end procesore i graficke kartice sa poslednjim serijama. Kao sto se vidi, dobili smo middle- i low-end proizvode i to je - sve ?!
:: Spider Pig, Spider Pi :: Does whatever a Spider Pig Doe :: Can he swing, from a web, no he canât, heâs a pi :: Look out, he is a Spider Pig :: :: XAXAXA da da to je najjaca scena u filmu Hm tesko pitanje zasto ne proizvode high end cpu i graf. No nebrinem ja za njih.Sada kada im je Ati u vlasnistvu ima da rokaju.Mozda neprave high end iz razloga sto prave dobre sisteme*spider* koji ce tako sastavljeni gaziti High end iz NVidie i Intela.Mozda mozemo ocekivati ujedinjenje Intela i Nvidie ili neki oblik saradnje. Podatak:U svim motorolama serije RAZR se nalaze ATi-jevi chipovi.U svim HDTV-ima se nalaze ATI-jevi chipovi.Dakle ni Ati nije maciji kasalj.Ne zive oni samo od grafika. ::
...ali se u tom segmentu se i mlati najveca lova jer je najvise korisnika ,a AMD gleda da prezivi ... Sumnjam da ce phenom da odradi nesto vise jer Intel vec ima spremne 9xxx serije procesora ,tako da Amd opet nije konkurentan , steta ,ali za grafiku jos nije kasno ,mada vidim da i sa plocama brljave nesto sa tri i cetiri graficke kartice , Boze kad li ce se manuti toga preterivanja... Kako god izgledalo ili kako god ja zvucao stvarno sam navijao da phenom bude bar 20% bolji od Intela na istom kloku ,ali ...Cini mi se da Intel nece ponoviti slicnu gresku kao sa net burst arhitekturom i pustiti Amd da uradi nesto vise a da nema spreman odgovor...`Ajd u zdravlje!
:: Spider Pig, Spider Pi :: Does whatever a Spider Pig Doe :: Can he swing, from a web, no he canât, heâs a pi :: Look out, he is a Spider Pig :: :: :: hahahaa jaooo fala..nisam mogao da se setim texta...obozavam to
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.