Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
dal se predjoh?
STRANA 1 OD 1
RacaBG dal se predjoh? 20.11.2007. 19:03 T6602

status: user
broj poruka: 104

Pre nekoliko dana sam postavio temu da li vredi sa AM2 a64 3000+, Msi K9N neo prelaziti na intel platformu (e2160 + ga-p31-ds3l) ili na moju plocu staviti x2 4000+. Manje vise svi su predlagali intel pa makar to bio e2140.

Juce sam kupio e2160 i sa malom izmenom, plocu biostar P35D2-A7 (p35 sa osakacenim zvukom, nije 7.1 vec 5.1, sto mi i ne znaci nista jer koristim 2.0)

Nazalost morao sam i memoriju da menjam, nece da radi sa ddr2-533 (ako procesoru nije fsb 533 ili 1066). Uzeo sam GEIL 2x1GB @800 cl4.

Ovako na prvi pogled cini mi se da radi dosta brze od onoga sto sam imao, cak iako nisam reinstalirao windows vec samo pregazio drajvere (nisam imao vremena).

Sta vi kazete za plocu, ja inace sa biostarom do sad nisam imao posla ali mi se cinilo da je bolja varijanta P35 nego P31 (a i ovu GA bilo koga sa PCB da sam zvao niko je nema `ceka se, naruci, bice za dve nedelje , itd..`)?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dyca re 20.11.2007. 19:40 #33520

broj poruka: 1574
Nikako se nisi zeznuo..dobar procesor,super memara..a za plocu ne znam sa da ti kazem..Sumnjam da ces imati problema sa njom,ali ne znam bas koliko je raspolozena za klok..U svakom slucaju je bolja varijanta nego AMD...pozz

mkoja ... 20.11.2007. 20:16 #33524

broj poruka: 124
p35 chipset je dosta raspolozen za klok sa ovim procesorom. tako da shto se chipseta tiche imash predispozicije za klokovanje, jedino je pitanje kakve su opcije u biosu.

dragojlo2 Nikako se nisi presao... 20.11.2007. 20:46 #33532

broj poruka: 718
...Slobodno postavi u bios-u Fsb na 300 i ne diraj nista ostalo osim ako imas stelovanje voltaze za CPU postavi na 1,35V (default napon) i pust ga da radi na 2,7 ghz ...Imaces brzi procesor od bilo kojeg Amd-a i voziii...Nek`ti je sa srecom! `Ajd u zdravlje!

dragojlo2 Dodatak... 20.11.2007. 21:01 #33535

...Eh da,sad sam video da se poneki zale na ovu plocu u kombinaciji sa procesorima sa fsb 200
serije 2xxx i 4xxx ,ajde probaj klokovanje pa stvarno da vidimo ...
Inace neki su sa suvim ledom i ovom plocom postigli fsb od 560 ...Znaci da je odlicna za oc , ali ...`Ajde probaj pa javi bas me zanima ,ako nece iz prve probaj u malim koracima (po 10) pa dokle stignes ...Mada su se neki vlasnici 4300 javljali da su otisli daleko...Vidi i javi ...`Ajd u zdravlje!

psyman pogledaj 20.11.2007. 22:31 #33540

broj poruka: 1046
ovde http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=143111&highlight=biostar inace member gx-x ima istu plocu kao i ti,pa ako imas nekih problema u vezi podesavanja ploce,oc i ostalih zafrkancija pitaj njega,verujem da bi ti izasao u susret.

RacaBG e probao ja malkice da kloknem :) 20.11.2007. 23:28 #33560

broj poruka: 104

Ima u biosu opcije posebno za klok sa poprilicno detalja (cini mi se `performance booster` npr. i da fiksira bus za PCIE).

Opustio sam latencije na memoriji, FSB podigao na 300, cpu voltage na 1.35, radi. Mada malo cudno kad se snimi setovanje ugasi se pa se upali.

Zbunjuje me sto i u biosu i u hardware monitoru koji se nalazi na CD uz plocu pokazuje 26C, kuler 800rpm, odnosno verovatno brljavi pa pokazuje manje. Iz tih razloga ne bih ga terao dalje ili da sljaka na tim vrednostima. Mozda neka novija verzija biosa ispravlja bug?

Hvala svima na odgovorima, nije mi bitan klok koliko mi je bitna stabilnost.

P.S. Malo me iritira kad ugasim komp drzi PS2 pod naponom pa mis svetli. Nisam nasao u biosu opciju da to iskljucim. (ranije je na ABIT plocama imala ta fora u wake up meniju)
dragojlo2 A sto spustash ... 21.11.2007. 00:02 #33569

...latence ? Pa 4 ti je za 800 , a ti teras trenutno 600 ili si promenio mnozilac tj delilac sta vec ima...performance booster je mozda za klok graficke ili je nekakva automatika koju treba da ikljucis, ako se varam neka me isprave...Instaliraj program core temp koji dosta dobro pokazuje temperaturu...Speedfan u najnovijoj verziji nije los ...Sto se tice gasenja pa paljenja to je verovatno do cipseta (tako radi ,barem 965p radi tako) ,nemoj da se brines ...Dakle ako si poterao makinu na 2,7 g i temperature su ok,probaj bench-ove,orthos-prime,pa ako je stabilno pusti ga nek radi ...Pci-e stavi na 100 ili stavi asinhroni mod ako imas to ...Ne vezuj pci-e za overklok cpu-a nikako...
P.S. Ako imas opciju u bios-u podesi alarm za temperaturu na 70-75 stepeni, pri testovima dakle pod load-om ne sme temp.da predje 70 stepeni ,mislim sme ,ali ne dugo... ne da izgine odma`...
Kod tebe je normalno da cipset ima vecu temp od proc. u idle rezimu tako da ne shizis ako vidis to pri ocitavanju...Eto toliko od mene ,a za finese pitaj nekoga sa ovom plocom , Psyman ti je naveo nekoga, pa pitaj coveka mada tamo(benchmark forum) ima svakojakih faca...`Ajd u zdravlje!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs