nabavio sam I pcekspres kontoler I kad zelim da instaliram win10 javlja da ploca ne podrzava ovu kombinaciju, sta treba podesiti u biosu ploce? pozdrav
pc negde sam procitao da ovo radi tek od z97 cipseta,
Pre bih rekao da si nabavio PCIe bridge karticu nego kontroler. Da je u pitanju kontroler on bi sadržao Boot ROM i ne bi imao problema sa njim. Naravno kontroler je daleko skuplji i bespotreban za ovo što tebi treba tako da si miran što se toga tiče. Svašta treba podesiti u BIOS-u ploče. :)
Dobro si pročitao za Z97 chipset, tad je krenula zvanična podrška za NVMe M.2 uređaje. Naravno postoji i nezvanična podrška za prethodne čipsete i sve ti je objašnjeno u datoj temi. Ako ti treba neka dodatna pomoć navedi proizvođača ploče i model kao i koju PCIe karticu si nabavio.
:: :: nabavio sam I pcekspres kontoler I kad zelim da instaliram win10 javlja da ploca ne podrzava ovu kombinaciju, sta treba podesiti u biosu ploce :: pozdra :: :: pc negde sam procitao da ovo radi tek od z97 cipseta,
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.