Zasto su kod nas toliko nadrkali cene DDR3 memorije kad u AMerici 2gb kosta 300e a kod nas 550e ??? I zasto je tako slaba ponuda kod nas uopste sto se tice DDR3 memorije. Gledam cen preko i nisu mnogo skupe. Kako bre da narucim DHL-om ili tako nesto iz AMerike? Koliko oni to naplacuju?
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
:: Zasto su kod nas toliko nadrkali cene DDR3 memorije kad u AMerici 2gb kosta 300e a kod nas 550e ??? :: I zasto je tako slaba ponuda kod nas uopste sto se tice DDR3 memorije. Gledam cen preko i nisu mnogo skupe :: Kako bre da narucim DHL-om ili tako nesto iz AMerike? Koliko oni to naplacuju ::
Što se cena tiče, mnogo toga je kod nas skuplje nego u Nemačkoj ili Americi. A što se memorije tiče, moja ti je preporuka da batališ to. Razlika između brzine DDR3 1600 (to je maximum koji, recimo, čip X38 može da podrži) i nekog dobrog DDR2 1066 modula su manje od 5% u ukupnim performansama računara, ali je zato cena modula bar 3X veća. Još je rano za DDR3. Kad počne masovnija proizvodnja, cena će sa sadašnjih 300 vrlo brzo da padne na 100tinak jura. A što se dostave tiče, to bi, otprilike, izgledalo ovako: DHL do Srbije sve dopremi za 20ak evra, ali to mora da prođe carinu, pa dok neki lenji carinik to otvori i pregleda šta je unutra (ima li para u pošiljci?) moraćeš da platiš ležarinu na carini od oko 30⬠(jedan evro dnevno, minimum), pa onda pošti između 5-10 evra da oni to ponovo dopreme do DHL-a, posle jedno mesec dana od prispeća, dok se to pečatira i zavede... Hmmm, možda sam nešto preskočio, ali, u svakom slučaju (ne krivicom DHL-a), ako bi nešto sad naručio iz S.A.D., taman bi te iznenadio poziv da ti je stigao paket iz Amerike, a ti se brčkaš na moru...
Sve ja to znam,al zamisli koliko bi me izasao upgrade sa DDR2 na DDR3 za godinu dana, a uzimam komp od 1500e! Zajebo sam se sa DDR1 plocom kad su izasle DDR2 i PCI express. Bolje sad da uzmem bar 1GB DDR3 na nekoj extra ploci i miran sam sto se tice upgrade-a za naredne 3 god, sve sto izadje mocicu da zamenim. Ne bi rekao da sve ide tako kilavo jer to DHL zve zavrsi. Kakvom karticom moze da se plati na nekom Americkom sajtu i kako od njih traziti da to posalju DHL-om?
Dobro rođače, na šta ćeš da potrošiš kilo ipo eura? Bez monitora i periferija, EXTRA sokoćalo možeš da kupiš za 500â¬. Sa takvom mašinom (dual kor cpu, 2gb ram, 8600gt npr) sve u narednih godinu dana će da radi savršeno. Zašto dodavati još toliko para na nešto što će ti raditi 5 % brže i da u roku od godinu dana budeš na gubitku 300-400⬠i više. Moj predlog ti je da sada kupiš nešto u ovom stilu, a za godinu dana to prodaj i kupi DDR3 komplet kome će za to vreme 50 puta pasti cena
Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju
:: Sve ja to znam,al zamisli koliko bi me izasao upgrade sa DDR2 na DDR3 za godinu dana, a uzimam komp od 1500e! Zajebo sam se sa DDR1 plocom kad su izasle DDR2 i PCI express :: Bolje sad da uzmem bar 1GB DDR3 na nekoj extra ploci i miran sam sto se tice upgrade-a za naredne 3 god, sve sto izadje mocicu da zamenim. Ne bi rekao da sve ide tako kilavo jer to DHL zve zavrsi :: Kakvom karticom moze da se plati na nekom Americkom sajtu i kako od njih traziti da to posalju DHL-om :: :: :: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !! :: ::
Ma da kako da ne! Aj sklopi mi komp za 500e da tera Crysis na Very High. Koji ce mi komp ako ne mogu da igram na njemu sve na max!??! Mani me fora sa 500e komp. Kuciste sa dobrim napajanje kosta 250e samo. Ja kad uzmem komp necu da ga menjam 3 god min. Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju
:: Ma da kako da ne :: Aj sklopi mi komp za 500e da tera Crysis na Very High. Koji ce mi komp ako ne mogu da igram na njemu sve na max!?? :: Mani me fora sa 500e komp :: Kuciste sa dobrim napajanje kosta 250e samo :: Ja kad uzmem komp necu da ga menjam 3 god min :: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !! :: ::
I mogu da ti potpisem da na tome nema teorije da guras Crysis na very high pri rez-u od 1680x1050..A ako igras na manjim rezovima,onda ti ne treba takva masina...pozz i moram se sloziti sa servispc-om..
:: Evo ti pa vidi. Ovo u Americi kosta 1400e, sutra bi kupio da mi neko donese,platio bi mu 100,200e :: :: Asus Maximus Formula, Intel X38, 2xPCI-Ex16, DDR2 -225 :: Intel Core 2 Duo E6850 / 3.0GHz, S.775 64-bit, 4MB L2, 1333 MHz, Socket 775 - 220 :: KINGSTON 2GB (2x1GB) 1200MHz DDR2 HyperX -140 :: Western Digital Caviar SE16 500GB (SATA2/16MB/7200) - WD5000AAKS x 2kom raid 0 -190 :: PIONEER DVD/+RW/-RW DVR-212D SATA 18X Dual Layer BLACK - 30 :: ASUS EN8800GT TOP/G/HTDP/512M -270 :: Logitech Gaming Keyboard G11, USB - 55 :: LOGITECH G5 LASER MOUSE - 55 :: THERMALTAKE Kandalf VD4000 - 185 :: Chieftec Turbo-series CFT-750-14C 750w - 110 :: Logitech Z-5500, Speaker system 5.1 THX Home Theater, 505W - 350 :: Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer -95 ::
Počeo si sa DDR3 memorijom, a u ovu `dream` konfiguraciju stavljaš sasvim osrednji DDR2?? Svaki Corsair Dominator, Mushkin, G.Skill, OCZ je bolji od HyperX-a...
:: I mogu da ti potpisem da na tome nema teorije da guras Crysis na very high pri rez-u od 1680x1050..A ako igras na manjim rezovima,onda ti ne treba takva masina...pozz i moram se sloziti sa servispc-om. A MOGU VALA I JA!!! Crysis trenutno sa 8800GTU u SLI modu ne moze da radi na maxsimum tako da nema razloga ni da pokusavas...Ali tvoje pare,ako ti se bacaju onda OK.
:: Evo ti pa vidi. Ovo u Americi kosta 1400e, sutra bi kupio da mi neko donese,platio bi mu 100,200e :: :: Asus Maximus Formula, Intel X38, 2xPCI-Ex16, DDR2 -225 bolje uzmi neku plocu sa PCI-E 2 slotom ako hoces toliko dugo da se igras a da ne menjas :: Intel Core 2 Duo E6850 / 3.0GHz, S.775 64-bit, 4MB L2, 1333 MHz, Socket 775 - 220 Sta ce ti ovo...Uzmi Quad. :: KINGSTON 2GB (2x1GB) 1200MHz DDR2 HyperX -140 Kingston????Neces DDR3??????Uzmi SuperTalent DDR3 trenutno najbrza memorija na svetu...Ili Crucial Balistix,Corsair Dominator...Ako vec dajes tolike pare :: Western Digital Caviar SE16 500GB (SATA2/16MB/7200) - WD5000AAKS x 2kom raid 0 -190 Sta??? Uzmi 2 Raptora. :: PIONEER DVD/+RW/-RW DVR-212D SATA 18X Dual Layer BLACK - 30 Pa valjda ces da stavis Plextora...Mojne ovde da se shtekash :: ASUS EN8800GT TOP/G/HTDP/512M -270 GTU bre prijatelju jel trosimo ili ne. :: Logitech Gaming Keyboard G11, USB - 55 :: LOGITECH G5 LASER MOUSE - 55 :: THERMALTAKE Kandalf VD4000 - 185 :: Chieftec Turbo-series CFT-750-14C 750w - 110 Uzmi termaltake 750W sta ce ti ovaj Chieftec??? :: Logitech Z-5500, Speaker system 5.1 THX Home Theater, 505W - 350 :: Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer -95 :: :: = 11925
Pa po cemu je moja konfiguracija bacanje para molim vas? Znaci jedini problem imam oko ploce jer ne bi hteo da ostanem uskracen za upgrade,a DDR2 za godinu dana ce biti krs. Najbolje da 8800GTX u SLI modu ne mogu da teraju Crysis na max. 2 kom 8800GT razbijaju Crysis u SLI-u.
:: Pa po cemu je moja konfiguracija bacanje para molim vas Cisto bacanje para. Ja ovo nikad ne bih kupio. :: Znaci jedini problem imam oko ploce jer ne bi hteo da ostanem uskracen za upgrade,a DDR2 za godinu dana ce biti krs :: Najbolje da 8800GTX u SLI modu ne mogu da teraju Crysis na max Normalno da ne mogu. :: 2 kom 8800GT razbijaju Crysis u SLI-u Vazi. :: :: :: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !! ::
E BRE DASICK AL GA TI SLOZI, PA TAJ KOMP KOSTA 4000E! NISAM LUD DA DAJEM TOLIKE PARE UZECU NESTO OKO 1500E SA ZVUCNICIMA SAMO DA PADNE CENA DDR3. MOZDA IZBACE NEKU DDR2&DDR3 X38 PLOCU(OSIM FOXCONNA)
Kupices sada dve 8800gt-gtx, sta god, koje ce isto tako za godinu dana kao i ddr2 biti krs, pa dok sacekas da pojeftini ddr3, bice vec ge force 9xxx, i tako u krug...a koliko znam, da bi crysis terao sve na max, treba ti bar jos 1500e na tih sto hoces da potrosis, a i j*bes crysis, za par meseci ce opet izaci neka za koju ce ti trebati jos jaci komp...mislim sve je to sviranje q....
Crysis test: 1600x1200-Very High ......10.1 FPS..Pa ovo bas i nije neki skor...Ocekivao sam makar 40 FPS sa ovom karticom. I to na mnoooogo jacoj konfiguraciji nego sto ti planiras da kupis:
Intel Core 2 Quad 2.66 GHz Windows Vista 32 bit 4 GB of RAM (registers as 2814 MB) 768 MB NVIDIA GeForce 8800 GTX
:: Windows Vista 32 bit :: 4 GB of RAM (registers as 2814 MB) Na 32-bitnom XP ne prijavljuje 4 gb nego nesto preko 2 gb a toliko i koristi dok na 64-bitnoj radi svih 4 gb i toliko i prijavljuje probaj 64-bitnu Vistu za 4 gb iskoriscenosti memorije
:: :: Windows Vista 32 bit :: :: 4 GB of RAM (registers as 2814 MB) :: Na 32-bitnom XP ne prijavljuje 4 gb nego nesto preko 2 gb a toliko i koristi dok na 64-bitnoj radi svih 4 gb i toliko i prijavljuj :: probaj 64-bitnu Vistu za 4 gb iskoriscenosti memorij Pa? Prijavio je 2.8,ja bi pre rekao skoro 3GB,a ne nesto preko 2.Ali nema veze. Mislis li da je presudno dodati jos taj 1GB (1.2GBa)da bi dodao jos 20-30 frejmova Jel mislis da ce ga to ubrzati 200-300%...na nekih normalnih 30-40 fps???? Sumnjam.
mali povratak na temu. sto se tice cena i zasto su vise kod nas nego u USA i slicno to je prvenstveno stvar ekonomije i trzista (a to treba pogledati na nekim drugim forumima ili kod cika Marksa) i sve dok srpska privreda ne bude parazitirala na ledjima jugoistocne Azije cene memorija i ostalih tehnickih sprava i spravica ce biti znatno visa kod nas... elem, valja dodati da cene koje se pronalaze u USA NE UKLJUCUJU POREZ koji varira od drzave do drzave (u NYC-ju je 8% ako se ne varam) tako da to bas i ne ispada preterano jeftinije A JOS NESTO. AKO MI NEKO OVDE PRONADJE RECEPT ZA SALATU OD RENDANE MEMORIJE POKLANJAM MU MOJ KOMP, JERBO DZABA JEFTIN HARDWARE KAD NEMAM DOVOLJNO KINTE DA UPARIM DUAL CHANELL PECENE PILICE U RERNI! kad bi jos i hrana mogla da se overklokuje...
:: :: Crysis trenutno sa 8800GTU u SLI modu ne moze da radi na maxsimum tako da nema razloga ni da pokusavas...Ali tvoje pare,ako ti se bacaju onda OK :: :: :: :: Ej, DSS, koja je to 8800 GTU karta?! Dva puta si je pomenuo..
:: :: Crysis trenutno sa 8800GTU u SLI modu ne moze da radi na maxsimum tako da nema razloga ni da pokusavas...Ali tvoje pare,ako ti se bacaju onda OK :: :: :: :: Ej, DSS, koja je to 8800 GTU karta?! Dva puta si je pomenuo..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.