Drug ima ovu plocu, uzeo je novi WD Blue disk od 1GB i ima problem prilikom instalacije Win10. Naime, kad god hoce da instalira na dati HDD, Win10 instalacija mu prijavi da treba da se ukljuce driveri u BIOSu za taj HDD. BIOS prepoznaje HDD bez problema, cak sta vise i Win10 barata sa HDD-om bez problema (pravljenje particija itd), medjutim ne dozvoljava instalaciju.
Sta bi mogao da bude problem?
Pozz i hvala...
Meni je to jutros resilo problem, ista ta poruka, prebacio na AHCI za taj disk i uspeo je da instalira desetku bez problema, sve je posle proslo kako treba. A isto se je manifestovalo, vidi disk, sve dozvoljava da se radi sa njim ali ne i da instaliram nesto na njega.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Da slucajno ne instaliras sa USB-a i da li je USB3?Neke ploce prave probleme sa USB3,resenje nadji USB2 ili kopiraj instalacione fajlove preko cmd-a na hard disk i direktno instaliraj sistem.
I ukljuci USB fles sa instalacijom Win X u USB 2.0 port.
MBP Retina 13` Late 2012 macOS High Sierra
i7 4790K/MasterLiquid Pro 120/Maximus Gene VII/32GB/240GB RAIDR/Strix 980ti/CM 750W/LG 27MB85Z-B
:: :: Neka prebaci u BIOS-u rezim rada diska u AHCI i neka pokrene aplikaciju :: :: U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti! :: :: ::
SATA portom, a u BIOS je u legacy mode-u, sa ISKLJUCENIM AHCI mode-om (samo IDE), pa i dalje imas problem, onda je ili HDD neispravan ili je ploca bagovita (gigashit je inace LEGENDARAN po usranim firmware-ovima i ``revizijama`` ploca)...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.