Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Intel CPU
STRANA 1 OD 1
pajsgudgud Intel CPU 16.11.2007. 19:02 T6547

status: user
broj poruka: 3741
U kancelariji imam sledecu konf
Intel Celeron D 2.13Ghz(go*no)
MSI PM8M-V(jad i cemer od ploce)
2x256 ddr
Maxtor 80Gb(nesreca od HDD-a)
Kao sto vidimo office varijanta.Nisam rekao karta je integrisana.
Problem je sledeci.
Od pre desetak dana komp je poceo da se gasi sam od sebe.
Pre gasenja se uspori pa je rad na njemu izuzetno neprijatan.
U task manageru pokazuje da se cpu zakuca na 100% bez nekog vidljivog razloga.Tako stoji jedno par minuta i onda se ugasi(preoptereti se sta li vec). Iz tog razloga sam iskljucio mogucnost da je napajanje riknulo.
Dalje imam NOD 32 updejtovan redovno pa na virus malo manje sumnjam.
Tipujem da procesor riknjava jer...kad treba da obradi neke podatke obavezno se ugasi na nekih 20% obradjenih podataka.Konkretno posto smo non stop konektovani instalirao sam i dc++ i pri ucitavanju sharovanih fajlova obavezno se ugasi, takodje i pri radu sa excelom dok se formiraju tabele ista situacija.
Pali se ili normalno ili mu se desi gasenje i pri start up ekranu, pa onda sve ispocetka.
Mozda eventualno ploca da zeza procesor. Ako neko zna sta bi moglo biti u pitanju tj ako zna iz gore objasnjenog tacan razlog gasenja, nek napise da mogu da reagujem sto pre.
O kvalitetu komponenti ne vredi diskutovati jer gore SR*NJE od kompa nisam video.
Cetiri komponente su mu zamenjene od kako je kupljen(1.5godina, ram, cd rezac rikno posle 20 narezanih diskova, napajanje, mis).
Podatak:kada pomerite misa cujete promenu broja obrtaja ventilatora na cpu

a sta ti ja znam...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BataCele RAM 16.11.2007. 19:46 #33213

broj poruka: 1532
Zameni memoriju pa vidi sta se desava. Imali smo slican problem kada je PQI riknjavao kod drugara.

Proveri kondenzatore na ploci. Drugi primer smo imali kada su se 2-3 kondenzatora bukvalno razlila po ploci, a jos 3-4 vidno naduvali.

Kada je reinstaliran ceo sistem ?
pajsgudgud Ok 16.11.2007. 20:33 #33218

Probacu sutra pa javljam, jer sam otisao sa posla.Opet mislim da nije do memorije zbog gore opissanog problema. Sistem nije skoro reinstaliran ali probacu i to.Provericu i kondezatore mada kolikos am malopre video svi su na mestu i izgledaju ok.
a sta ti ja znam...

OCz re 16.11.2007. 21:01 #33221

broj poruka: 2900
Hm,proveri kablove to je najbanalnije pa vidi sa drugom memorijom ako nije to onda....HDD ne verujem da je CPU mada...sad necu ke***m
VMARC Meni lici 16.11.2007. 22:40 #33228

broj poruka: 9420
Na pregrevanje procesora. Cim se upusti u neke malo zahtevnije procese, pregreje se i masina se preventive radi ugasi.

boskodev CPU 16.11.2007. 23:02 #33232

broj poruka: 98
VMARC:Na pregrevanje procesora. Cim se upusti u neke malo zahtevnije procese, pregreje se i masina se preventive radi ugasi.

Najverovatnije je ovo u pitanju - pogledaj ti sta je nakupio kuler na prosesoru pa to malo produvaj ...
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud ok 16.11.2007. 23:34 #33240

Probam sutra, javljam, hvala.
a sta ti ja znam...

BataCele Hah 17.11.2007. 00:08 #33245

broj poruka: 1532
Po default-u bi trebalo ploca da se oglasi bip-bip kada CPU predje zacrtanu temperaturu. Osim ako nije disejblovano u BIOS-u.

Osim toga, napisao si da se gasi pri start up ekranu. Tada jos nije stigao da se zagrije CPU, definitivno.

Ruff Re: Intel CPU 17.11.2007. 01:18 #33256

broj poruka: 829

:: Problem je sledeci
:: Od pre desetak dana komp je poceo da se gasi sam od sebe
:: Pre gasenja se uspori pa je rad na njemu izuzetno neprijatan
:: U task manageru pokazuje da se cpu zakuca na 100% bez nekog vidljivog razloga.Tako stoji jedno par minuta i onda se ugasi(preoptereti se sta li vec). Iz tog razloga sam iskljucio mogucnost da je napajanje riknulo.

taj fazon sa 100% opterecenim cpu sam imao i ja dok sam koristio xp sp1. desavalo se da `pukne` neki od svchostova (koristi 99% cpu, a ja u dektopu???) zbog `brzog` neta, tj sto imam adsl, koji je jaci od 56k... a onda mi je ortak dao neki patch a i ja sam nasao jos neki... posle toga radio je super.
sa xp2 sam ga probao za nesto drugo i 1 od ta 2 je resio problem (memory leak, u sekundi mi je nestajalo i pojavljivalo se pola giga memorije...lol)

ako hoces da ti prosledim patcheve da probas i to, posalji mi mejl sa tvojom adresom (i napomenom za sta se javljas, ja sam malo rasejan XD)... sumnjam da ce ti resiti problem gasenja, ali ako je samo kuler u pitanju, ovo ce ti znacajno ubrzati komp, veruj mi...

:: Dalje imam NOD 32 updejtovan redovno pa na virus malo manje sumnjam
:: Tipujem da procesor riknjava jer...kad treba da obradi neke podatke obavezno se ugasi na nekih 20% obradjenih podataka.Konkretno posto smo non stop konektovani instalirao sam i dc++ i pri ucitavanju sharovanih fajlova obavezno se ugasi, takodje i pri radu sa excelom dok se formiraju tabele ista situacija
:: Pali se ili normalno ili mu se desi gasenje i pri start up ekranu, pa onda sve ispocetka
:: Mozda eventualno ploca da zeza procesor. Ako neko zna sta bi moglo biti u pitanju tj ako zna iz gore objasnjenog tacan razlog gasenja, nek napise da mogu da reagujem sto pre
:: O kvalitetu komponenti ne vredi diskutovati jer gore SR*NJE od kompa nisam video
:: Cetiri komponente su mu zamenjene od kako je kupljen(1.5godina, ram, cd rezac rikno posle 20 narezanih diskova, napajanje, mis)
:: Podatak:kada pomerite misa cujete promenu broja obrtaja ventilatora na cp

probaj sa temeljnim ciscenjem i menjanjem paste na procesoru, mozda zamena kulera... nesto mi se cini kao pregrevanje, ali mozda je i batacele u pravu...

::
:: a sta ti ja znam..

takodje....:)
poz!
pajsgudgud ex ta prasina 17.11.2007. 13:00 #33286

Mislim da sam resio problem.Skinuo sam kuler i kad se nisam slogiro.Na hladnjaku je bilo toliko prasine da je napravila citav tepih.Nisam sumnjao u prasinu ipak je komp star oko godinu i po.Pa na mom kompu starom 5god je bilo duplo manje prasine kad sam skinuo kuler.Takodje je i termalna pasta skroz zapekla.Zamenio sam je sa onom cuvenom titan nanogrease.
Kontrolisao sam ga sa everestom i pokazuje temp 45 kada sam terao program na kom se obavezno gasio.Program je odradio ceo posao a temp nije otisla ni za stepen gore.
Nisam proveravao temp pre ciscenja tako da nemogu da uporedim jbg.
U idle pokazuje 40 stepeni.
Fotkao sam kuler sa prasinom no nazalost nemogu da vam okacim fotke ovde da vidite to cudo(mada verujem da ste vec vidjali,i al ja sam se sokirao).Ako nije bilo jedno 2mm nanos prasine secite me,
Hvala svima jos jednom na pomoci, ljubim vas puno i volim.)
nisam gej
a sta ti ja znam...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs