Taman kako i sam subforum ima naziv, tako i doslo vreme da se podmladi sve iz kategorija.
Bio u Austriji kod sestre i nasao svasta nesto jeftino,cpu sa X kao kod nas bez X, znam da cete sad svi sa X se ne isplati bla bla, znam, bez X kod njih nisu imali...
Dakle:
Uzeo sam rezanac 1600x b350 asus plocu i aegis 16 gb ddr4 ram
Sklapam uskoro i javljam poredjenje u odnosu na fx 8320
Ovo moje cpu fx 8320 mobo asus 970 chipset, m5a97 10 gb ram kingstone 1600mhz cl9 (1x4 + 3x2) ide na prodaju.
Sve pazeno mazeno cisceno od prasine, moje licno, bez rudarenja i slicnih silovanja. Zaiteresovani nek se jave na PM/mejl/telefon/sta god.
Oko cene ce se dogovorimo, potencijalni preprodavci nek se ne javljaju, necu dati jeftino, samo zato sto se znamo, da bi sutra to otislo 15-20% skuplje vec nekome kod ce da dobije finu platformu komplet, za ok cenu.
:: Taman kako i sam subforum ima naziv, tako i doslo vreme da se podmladi sve iz kategorija :: :: Bio u Austriji kod sestre i nasao svasta nesto jeftino,cpu sa X kao kod nas bez X, :: znam da cete sad svi sa X se ne isplati bla bla, znam, bez X kod njih nisu imali.. :: :: Dakle :: :: Uzeo sam rezanac 1600x :: b350 asus ploc :: i aegis 16 gb ddr4 ra :: :: https://axe.rs/forum/attachments/1-jpg.25561 :: https://axe.rs/forum/attachments/2-jpg.25562 :: https://axe.rs/forum/attachments/3-jpg.25563 :: :: Sklapam uskoro i javljam poredjenje u odnosu na fx 832 :: :: Ovo moje :: cpu fx 832 :: mobo asus 970 chipset, m5a9 :: 10 gb ram kingstone 1600mhz cl9 (1x4 + 3x2 :: ide na prodaju. :: :: Sve pazeno mazeno cisceno od prasine, moje licno, bez rudarenja i slicnih silovanja :: Zaiteresovani nek se jave na PM/mejl/telefon/sta god :: :: Oko cene ce se dogovorimo, potencijalni preprodavci nek se ne javljaju, :: necu dati jeftino, samo zato sto se znamo, da bi sutra to otislo 15-20% skuplj :: vec nekome kod ce da dobije finu platformu komplet, za ok cenu :: :: Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS :: GPU:GTX 970 Gigabyte G :: Ram:10 Gb Kingsto :: SSD: Patriot 240gb +HDD 500g :: MBO:Asus M5A9 :: Case:Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650 :: Keyboard: Natec RX2 :: Mouse: Razer Nag :: Screen: ViewSonic 27
:: Neka je na zdravlje.. Slike ne rade, traze ulogovanje na axe shit forum, tako da daj nove linkove.. : :: :: Lagane PC igre!https://goo.gl/nReEin :: ::
Pa lepo si se ponovio, nećeš zažaliti ali koji kuler imaš za Ryzen-a ? 1600X se podobro isplati, nikakav problem za 4GHz. Evo, ja već neki mesec sa FX-a prešao na Asus Prime x370 Pro R5 1600x CM Nepton 140XL 16 GB Kingston 3000MHz Svi benchmark pokazuju bar duplo od mog starog FX 6350 @4.9 GHz
:: Taman kako i sam subforum ima naziv, tako i doslo vreme da se podmladi sve iz kategorija :: :: Bio u Austriji kod sestre i nasao svasta nesto jeftino,cpu sa X kao kod nas bez X, :: znam da cete sad svi sa X se ne isplati bla bla, znam, bez X kod njih nisu imali.. :: :: Dakle :: :: Uzeo sam rezanac 1600x :: b350 asus ploc :: i aegis 16 gb ddr4 ra :: :: https://axe.rs/forum/attachments/1-jpg.25561 :: https://axe.rs/forum/attachments/2-jpg.25562 :: https://axe.rs/forum/attachments/3-jpg.25563 :: :: Sklapam uskoro i javljam poredjenje u odnosu na fx 832 :: :: Ovo moje :: cpu fx 832 :: mobo asus 970 chipset, m5a9 :: 10 gb ram kingstone 1600mhz cl9 (1x4 + 3x2 :: ide na prodaju. :: :: Sve pazeno mazeno cisceno od prasine, moje licno, bez rudarenja i slicnih silovanja :: Zaiteresovani nek se jave na PM/mejl/telefon/sta god :: :: Oko cene ce se dogovorimo, potencijalni preprodavci nek se ne javljaju, :: necu dati jeftino, samo zato sto se znamo, da bi sutra to otislo 15-20% skuplj :: vec nekome kod ce da dobije finu platformu komplet, za ok cenu :: :: Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS :: GPU:GTX 970 Gigabyte G :: Ram:10 Gb Kingsto :: SSD: Patriot 240gb +HDD 500g :: MBO:Asus M5A9 :: Case:Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650 :: Keyboard: Natec RX2 :: Mouse: Razer Nag :: Screen: ViewSonic 27
Cpu na default voltazi ide stabilno max na 3.9 ghz i ne prelazi 58c pod full loadom. Ram me j3b3, ni mhz preko 2166mhz na default vrednostima za voltazu itd.
Prodje neko vreme koriscenja, pa rekoh da pitam kako si zadovoljan sa Ryzenom? Mozes da podelis malo utiske u svakodnevnom radu, multimediji, igranju? Pitam jer sam razmisljao o prelasku na amd, samo bih sacekao ryzen + seriju da vidim sta ce poboljsati. Pa rekoh ako mozes da podelis dobre i lose strane
Pa u principu cpu je poprilicno hladan, al ajd sobzirom na kuler nista cudno. Nisam ni uspeo u realnom radu da ga oznojim do daske. Nikad stucnuo, nikad bilo sta cudno.
U ondosu na fx x8 je ogroman skok.
Igre lete poprilicno gde je fx bio problem, multimedija laganica.
Ako se ne varam, Ryzen 1600X je navodno bolji za nesto malo preko 20% u odnosu na i7 2600. Tako da, ako te kostao nesto povoljno, tipa ~120 (po meni ne vredi vise), onda si dobro prosao. Naravno, nova platforma je standardno bolja, sa novim tehnologijama, instrukcijama itd., naravno mnogo vise para.
:: Da li si imao prilike da ga uporedis sa nekim intel i7 iz prethodnih generacija, tipa sandy/ivy pa cak i haski :: :: Grebe me dal sam se zeznuo sto sam oteo polovni sandy i postao nevernik. : :: :: Intel core i7 2600 @4.2GHz Gigabyte ga-z77-DS3H / 16GB DDR3 Excelram 1600MHz / PowerColor AMD r9 280x TurboDuo - PowerColor ATI 4870 1GB BKP / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Razer Destructor I :: ::
Ima u radnji na E da se uzme ryzen 2200G ili jos bolje 2400G, pa ako neko kupi, neka javi utiske. Mala razlika u ceni izmedju njega i 1200, a 2200G je default clock 3.50Ghz
Ploca+proc+8GB rama sve ukupno oko 160-170e. Iskreno, nisam ultra impresioniran performansama, mislih da ce biti daleko bolje sljakati od ubogog phenoma II, al sta je tu je.
Intel core i7 2600 @4.2GHz Gigabyte ga-z77-DS3H / 16GB DDR3 Excelram 1600MHz / PowerColor AMD r9 280x TurboDuo - PowerColor ATI 4870 1GB BKP / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Razer Destructor II
:: Ako se ne varam, Ryzen 1600X je navodno bolji za nesto malo preko 20% u odnosu na i7 2600. Tako da, ako te kostao nesto povoljno, tipa ~120 (po meni ne vredi vise), onda si dobro prosao. Naravno, nova platforma je standardno bolja, sa novim tehnologijama, instrukcijama itd., naravno mnogo vise para :: :: :: :: Da li si imao prilike da ga uporedis sa nekim intel i7 iz prethodnih generacija, tipa sandy/ivy pa cak i haski :: :: :: :: Grebe me dal sam se zeznuo sto sam oteo polovni sandy i postao nevernik. : :: :: :: :: Intel core i7 2600 @4.2GHz Gigabyte ga-z77-DS3H / 16GB DDR3 Excelram 1600MHz / PowerColor AMD r9 280x TurboDuo - PowerColor ATI 4870 1GB BKP / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Razer Destructor I :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.