Pozdrav svima. Samo da se pohvalim da sam kupio AMD Ryzen 1600X, MSI 350 Mortar plocu i 8 GB DDR4 Crucial memorije (na 2133MHZ). Ovu memoriju sam kupio samo dok ne vidim koja bi najbolje isla uz ovu kombinaciju. Najvise se razmisljam o Corsair 2x8 GB DDR4 3200 MHZ Red LED.. Jeste malo skuplja, 150-160e ali izgleda fantasticno. :) Sad jos gledam neku graficku, za oko mi je zapala GTX 1070 mini ITX..
Vratio sam se na staru boju, ipak je crvena crvena! :D Nije los Intel ali sam jedva cekao da se AMD vrati sa nekim dobrim procesorom i evo da potvrdim da komp radi extra (brzii je od i4670k). .)
Al nije od 7600k/7700k u igrama. Pa ni jedan ryzen.
:: Pozdrav svima :: Samo da se pohvalim da sam kupio AMD Ryzen 1600X, MSI 350 Mortar plocu i 8 GB DDR4 Crucial memorije (na 2133MHZ) :: Ovu memoriju sam kupio samo dok ne vidim koja bi najbolje isla uz ovu kombinaciju :: Najvise se razmisljam o Corsair 2x8 GB DDR4 3200 MHZ Red LED. :: Jeste malo skuplja, 150-160e ali izgleda fantasticno. : :: Sad jos gledam neku graficku, za oko mi je zapala GTX 1070 mini ITX. :: :: Vratio sam se na staru boju, ipak je crvena crvena! : :: Nije los Intel ali sam jedva cekao da se AMD vrati sa nekim dobrim procesorom i evo da potvrdim da komp radi extra (brzii je od i4670k). . :: :: :: Cooltek U :: Intel i5 4670k@4GHz + Thermalright Silver Arro :: ASUS Z97 GRYPHO :: Crucial 2x4 GB DDR3 Ballistix LE :: Gigabyte GTX 960 min :: SSD Kingston 240GB+Samsung 2 TB F :: Dell U2412 :: Logitech MX518+Gamdias Hermes
Nije bolji u igrama od ta dva procesora ali npr. i5 7600k i dobra maticna ploca kostaju koliko i ova moja kombinacija. S tim da ce za 6 meseci taj intel socket vec biti zastareo. Nije neka prevelika razlika u igricama (gledao sam testove, uporedjivao, razmisljao se i odlucio da se vratim na AMD), a u multitaskingu Ryzen razvaljuje. .)
Uzeo bih Zotac ali necu iz principa jer je garancija samo dve godine. To je jos i super kod nas jer u Madjarskoj daju samo godinu dana! Strasno, uzas! Gainward je zakon, steta sto ih nema kod nas. Zato sam pikirao Gigabyte pa kad stigne. Do tada ce i ova GTX 960 mini da cini posao (a mozda je budem menjao i za GTX 1060, videcu vec). .)
@vladarko Ploca je super. Svidja mi se sto sija crveno, pa sa ovim Enermax Red je odlicno. :) A kuciste je stvarno extra, ne menjam ga. .)
P.S. Jos da mi admin promeni potpis (cekam odobrenje), bilo bi extra.
sto ti je u potpisu nije za bacanje... Ali, nick ti zaista odogovara - prosto si se NAJEZIO, (slatka) jeza te obuzela od ove poslednje kupovine... Nek` ti je sa srecom.
Sad mi je jos samo ostalo da kupim pristojnu memoriju. Bice mi zao 150-160e ali jbga..jednom u godini/dve (kod mene cak i cetiri :) ) se kupuje memorija! :D
Druze, prodao sam staru konfiguraciju (i5 4670k, plocu, memoriju..).. :) Sad imam na prodaju drugu konfiguraciju, pogledaj temu kupoprodaja od kolege člana (ako si zainteresovan za AM3 konfiguraciju).
@f0rever Nije nesto mnogo brzi ali sam sad imao sansu da dobro prodjem sto se tice i prodaje mog kompa i kupovine novih komponenata pa sam iskoristio. U multitaskingu ima razlike, u igricama bas i ne. Gledao sam, Intel ce izaci za 370 i 390 plocama za sledecu godinu. Pa onda opet tako i za sledecu.. Svaki put kad menjas intel procesor menjas i plocu, sto je bzvz, a napredak 10% ne vise.
Ma, hvala Bogu... U bilo cemu gde su jezgra bitna, taj Ryzen je odlican.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: @f0reve :: Nije nesto mnogo brzi ali sam sad imao sansu da dobro prodjem sto se tice i prodaje mog kompa i kupovine novih komponenata pa sam iskoristio :: U multitaskingu ima razlike, u igricama bas i ne :: Gledao sam, Intel ce izaci za 370 i 390 plocama za sledecu godinu :: Pa onda opet tako i za sledecu.. Svaki put kad menjas intel procesor menjas i plocu, sto je bzvz, a napredak 10% ne vise :: :: :: Cooltek U :: AMD Ryzen 1600X + Noctua HN-D1 :: MSI B350M Morta :: Crucial 2x4 GB DDR :: Gigabyte GTX 960 min :: SSD Kingston 240GB+Samsung 2 TB F :: Dell U2412 :: Logitech MX518+Gamdias Herme :: ::
Ljudi pitanje za ove iskusne overklokere, Da li je moguce da sam moj 1600x stavio na 3800 Mhz i to radi stabilno ko stena na voltazi debelo manjoj od defaultne 1.37500 ?
Dakle, kod mene stabilan ko stena i ladan ki zmija na 1.25625 za 3.8 ghz.
@Dexter013 Nemoj zajebavati ljude. Prvo , ako ti je ovo napajanje, matična i storm enforser, onda bi to trebalo da bude prva odrednica da možeš da podešavaš taj procesor u rasponu 3.6 do 3,8 Ghz zavisno od primjerka. Tako nizak napon nije uobičajen kod Rajzena, ai nije uobičaeno da su takve probrane komponente za konfiguraciju. Tu ti se i krije odgovor niskog napona, potrebnog za stabilnost. S druge strane, digni jednu stepenicu više napon, kao ne bi uslijed fluktacije napona u mreži spržio procesor. Određene tehnologije, još uvijek i poslije 10 godina AMD nije usvojio, jer neće da plaća patente Intelu i IBM-u.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Ako pod `stabilan ko stena` podrazumevas da je stabilan pod prajmom, imas extra primerak.
Ako je stabilan u smislu da radi racunar i nemas bsod, ne mora da znaci da ga neces dobiti jer to je bas mala voltaza za taj klok.
Proveri LLC ili offset voltage, moguce je da na 3.8GHz uopste nije ta voltaza koju si zapazio.
:: Ljudi pitanje za ove iskusne overklokere :: Da li je moguce da sam moj 1600x stavio na 3800 Mhz i to radi stabilno ko stena na voltazi debelo manjoj od defaultne 1.37500 :: :: Dakle, kod mene stabilan ko stena i ladan ki zmija na 1.25625 za 3.8 ghz :: :: Ram nisam cackao.. :: :: U cemu je fora :: :: Cpu: Ryzen 1600x + CM v8 GTS :: GPU:GTX 970 Gigabyte G :: Ram:16 Gb :: SSD: Crucial 500 gb +HDD 500g :: MBO:Asus b350 :: Case:Storm Enforce :: PSU:Corsair 850 :: Keyboard: Natec RX2 :: Mouse: Razer Nag :: Screen: ViewSonic 27 :: ::
Baš dobar primerak, moj je tražio 1.425v za 4GHz. 1.375 za 3.8GHz. Na Asus Prime x370 BTW. samo HWInfo za Ryzena.
Asus Prime x470 Pro BIOS 4008 R7 2700x 2 x Kingston HyperX KHX3600C17D4/8GX Samsung 960 Evo 250GB Rx 460 2BG
:: Ljudi pitanje za ove iskusne overklokere :: Da li je moguce da sam moj 1600x stavio na 3800 Mhz i to radi stabilno ko stena na voltazi debelo manjoj od defaultne 1.37500 :: :: Dakle, kod mene stabilan ko stena i ladan ki zmija na 1.25625 za 3.8 ghz :: :: Ram nisam cackao.. :: :: U cemu je fora :: :: Cpu: Ryzen 1600x + CM v8 GTS :: GPU:GTX 970 Gigabyte G :: Ram:16 Gb :: SSD: Crucial 500 gb +HDD 500g :: MBO:Asus b350 :: Case:Storm Enforce :: PSU:Corsair 850 :: Keyboard: Natec RX2 :: Mouse: Razer Nag :: Screen: ViewSonic 27 :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.