CPU mi konstantno pod 100% opterecenjem kuca na 3.4GHz, dakle, ne radi Turbo-Boost.
Performanse su nize u testovima za nekih 10%, temperature iste.
Da napomenem da sam vadio CPU is socket-a(nemam pojma sto), menjao pastu i od tada ovaj problem.
Sve ostalo radi OK.
Tacan model ploce je H61H2-EM V.1 MEDION..
Ako neko ima neki BIOS za nju da uflesujem, neka javi.. Ja nisam nasao.
Jos da napomenem da kada udjem u BIOS, bez obzira da li enablujem ili disableujem opciju za EIST ili Turbo-Mode, BIOS mi vrati te postavke na ENABLED, a turbo-boost i dalje NE RADI.
Sve ostale opcije u bios-u se sacuvaju kada ih podesim.. Na primer(brzina fanova, firstboot device, itd)
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
Pinovi su OK, CPU je OK. Sve je u perfektnom stanju.
Ne znam u cemu je problem. Inace, racunar radi sasvim normalno i nema nikakvih anomalija u radu, sem sto je CPU zakucan na 3.4GHz u load-u i nece preko toga...
Normalno spusta klokove ispod 3.4, naravno..
Hm, jedino da upitas ove iz Mediona da ti posalju bios za ovaj kod 10017271 sto si napisao. Sve ima po tom kodu, samo Biosa nema.
Probaj ovo, posto je to Phoenix Bios, ako dobro vidim po nekim screenshotovima na netu. Onaj stari plavi BIOS. Kada udjes u njega, Stisni i zadrzi Alt i pritisni F1, ako to ne uspe probaj sa Ctrl ili Shift. Nadam se da ce otvoriti dodatni meni na vrhu.
I pogledaj da li imas mozda QPI frequency selection
Si siguran da nigde bas nemas ratio opciju?
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1 - i7 2600K/16GB RAM/MSI 1060 Gaming X 6G/Samsung 850 Pro 256GB - 1TB - 3TB SATA/SoundBlaster ZX/CM 690 II Advanced/SS 850KM3/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/Noctua NH-U12S - 2Fan
:: Hm, jedino da upitas ove iz Mediona da ti posalju bios za ovaj kod 10017271 sto si napisao :: Sve ima po tom kodu, samo Biosa nema :: :: Probaj ovo, posto je to Phoenix Bios, ako dobro vidim po nekim screenshotovima na netu. Onaj stari plavi BIOS :: Kada udjes u njega, Stisni i zadrzi Alt i pritisni F1, ako to ne uspe probaj sa Ctrl ili Shift. Nadam se da ce otvoriti dodatni meni na vrhu :: :: I pogledaj da li imas mozda QPI frequency selectio :: :: Si siguran da nigde bas nemas ratio opciju :: :: ____________________________ :: P8P67 Pro v.3.1 - i7 2600K/16GB RAM/MSI 1060 Gaming X 6G/Samsung 850 Pro 256GB - 1TB - 3TB SATA/SoundBlaster ZX/CM 690 II Advanced/SS 850KM3/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/Noctua NH-U12S - 2Fan :: ::
Kod mene bas obrnuta iskustva sa ECS plocama, po meni su sasvim korektne. Pre par dana sam zavrsio PC na kom mi je Debian storage server, pod 939 platformom, dakle matoro. Bio doduse neki problem sa resetovanjem biosa. Nameravajuci da uradim update biosa, zabole me glava dok sam pomislio na floppy, kopanje po internetu, medjutim nadjem iz prve direktno sa njihovog sajta, stoje regularno i svi drajveri, zajedno sa BIOS-em i utility-em za windows, zabezeknuh se. Evo o kojoj ploci se radi: http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Overview.aspx?CategoryID=1&DetailID=536&DetailName=Feature&MenuID=24&LanID=0
Mislio sam da se firma ugasila, jer nisam cuo reci o njima godinama, dok nisam slucajno video oglas za mITX plocu koja se napaja adapterom preko konektora, ploca uradjena veoma korektno. A neko koga bih deklarisao za los bios je ASROCK, doduse dosta su se unapredili u ovom polju, tako da to vise verovatno i nije aktuelno.
:: po ukakanim BIOS-ima. Ako je suditi na osnovu mog visedecenijskog PC iskustva, to je najgori proizvodjac maticnih ploca :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.