pao izbor na 1700 (bez X) te stoga i moguć OC u budućnosti, i onda ajde kao X370 da se uzme. Ono što se meni svidelo je Asus Prime X370 Pro, ali tu gde se komp uzima nje nema, nego nude Gigabyte AX370 Gaming 5. Da li to prihvatiti ili pojuriti negde drugde Asusa? Hvala!
izgled nebitan, samo je bitnije šta će kvalitetnije da goni Ryzena :D doduše ja imam pozitivna iskustva sa oba brenda, al kao dosadašnja praksa da Asus ima bolje rešenu naponsku, ne znam kako za AM4 stoje stvari
Ako nemas potrbu za CF/SLI i sumanuti broj portova i izlaza, nemas potrebu za x370 plocom. Isto se ryzen klokuje i na njima kao i na dobrim b350 plocama koje imas za oko 100e, npr. Asus Prime b350 plus, Msi b350 tomahawk...Stigla je kod madjara Asus Rog b350-f, uz msi msi carbon pro, verovatno najbolja b350 ploca, ona je 125e.
Ja bih slicno isao na Asus ili MSI, prosto imaju najbolju podrsku za memare posle poslednjeg updatea biosa, recimo corsair vengeance lpx ili g.skill trident z ces na bilo kojoj asus/msi ploci poterati na 3000mhz++. U toj klasi MSI ima najbolji vrm.A to opet ne znaci da je recimo Gigabyte ab350 gaming (3) los izbor, odlicna ploca. Stim sto ces za te memare morati da se obratis madjarima+ako grafa nije jaca od gtx 1070, uz ryzen neces videti nikakvu korist u igrama od.memare brze od 2667mhz, ako su igre uopste i bitne.
komp će da bude za audio/video obradu. grafa je 290x 8gb, a već je od fante naručen asus 370x, jbg, nisam ispratio da se msi popravio :) memara je klasika hyper x fury@2400mhz, nešto ne videh benefite od bržeg rama za pomenuto
Oko rama ok, nema benefita sa brzim ramom u tom slucaju
21.07.2017. 12:02
status: user broj poruka: 6875
E sas za plocu, ok uzeo si odlicnu, ali opet realno nije bilo potrebe. Trebace ti i hladnjak, imas za malo preko 2.5k lc power lc cc 120, rezultati(termalni i akusticni) su na nivou duplo skupljeg kurton mastera 212 evo. To ti je ok za 3.7-3.8ghz za maksimum 1.35v, nista vise ne treba, jurenje veceg kloka zahteva dosta visi napon, samim tim i kvalitetnije hladjenje, a neki zid je 4 ghz, tako da jasno da ne vredi. Proveri kad ti stigne, neki primerci ryzena na boljim plocama furaju 3.7ghz i na default naponu.
ma neka je, možda nešto srede u biosu, ako se dogura na 4ghz, ne diram ništa više nikad :D imam na fx8300@3.9 taj lc sa ac f12, kad se igram to ide do 55 na jezgro, 60 na soket. ALI mene *ebe što nisam izabrao kućište, em ovi mađari to slabo uvoze, em ja kao nešto gledao CM Silencio seriju, a oni nešto baš nisu za visoke kulere, tu sam zapeo. a i takođe neću da dajem mnogo para na kućište (dobro, konfa košta dosta), ako ima nešto valjano do 100€ može i polovno, to bi bilo kul, još ako se nađe sa zvučnom izolacijom, da pevam :D
ima neko koje ima tu izolacionu penu kao... kutija za jaja, znači da nije ravna, a i tanka je prilično, ne uliva mi poverenje... jbg možda mnogo tražim, al ono kao, to bi bilo sjajno :D
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.