Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Da li je zapravo Ryzen 7 1700 najisplativija investicija za CPU 8c/16t
STRANA 1 OD 3  
obradmi Da li je zapravo Ryzen 7 1700 najisplativija investicija za CPU 8c/16t 20.03.2017. 22:13 T64708

status: user
broj poruka: 7720
Cena mu je 359 E ,bazicni klok 3 Ghz ,turbo 3,7 Ghz a klokuje se na 4 Ghz ovo je u
stvari najveci OC potencijal od svih Ryzen 7 sa hladjenjem na vazduh.

CPU test 1
https://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/prozessoren/42250-amd-ryzen-7-1700-im-test-der-interessanteste-ryzen-7-prozessor.html?start=2

Test igrice sa Zotac GeForce GTX 1060 AMP! Edition
https://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/prozessoren/42250-amd-ryzen-7-1700-im-test-der-interessanteste-ryzen-7-prozessor.html?start=5
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ForMax Re: Da li je zapravo Ryzen 7 1700 najisplativija investicija za CPU 8c/16t 20.03.2017. 22:18 #633460

broj poruka: 192
Ali ti stvarno imas neki zesci problem covece ! Postala je prava muka vise posecivati ovaj forum a da ti ne postavljas iznova i iznova novu temu za Ryzen.
Sve OK, i da je neko toliko opcinjen novim procesorima, koji ruku na srce jesu super, ali bas da toliko bolesno posvecuje paznju i postavlja iznova nove postove, i otvara nove teme za jedno te isto, to mi bas ne ide u glavu.

Zar nema vec neka `zvanicna` tema za Ryzen CPU, pa mozes tamo da pises koliko ti volja, nema potrebe za novim temama svake nedelje pobogu ?!

:: Cena mu je 359 E ,bazicni klok 3 Ghz ,turbo 3,7 Ghz a klokuje se na 4 Ghz ovo je u
:: stvari najveci OC potencijal od svih Ryzen 7 sa hladjenjem na vazduh
::
:: CPU test
:: https://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/prozessoren/42250-amd-ryzen-7-1700-im-test-der-interessanteste-ryzen-7-prozessor.html?start=
:: Test igrice sa Zotac GeForce GTX 1060 AMP! Editio
:: https://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/prozessoren/42250-amd-ryzen-7-1700-im-test-der-interessanteste-ryzen-7-prozessor.html?start=
obradmi Ne znam sta se sa tobom desava ? 20.03.2017. 22:25 #633461

nemoj da mi kvaris temu ,ja postavljam pitanje ,ako hoces odgovori ,ako ne internet je sirok pojam imas dosta foruma pa pali na druge forume ,a ne ti kao relativno `nov` mada to cisto sumnjam da postavljas neke uslove ko ce sta da pise narocito o novoj stvari na polju IT tehnologije.Ajde zamisli sebe da klikces 20 puta sledecu stranu da bi dosao na ono sto tebi treba.
Dexter013 @obradmi 20.03.2017. 22:25 #633462

broj poruka: 17093
Zanimljiva tema slazem se, ali se takodje se slazem da ima zvanicna tema za ovaj cpu/seriju,
nema potrebe raspracavati na 100 strana i tema.

Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS
GPU:GTX 970 Gigabyte G1
Ram:10 Gb Kingston
SSD: Patriot 240gb +HDD 500gb
MBO:Asus M5A97
Case:Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w
Keyboard: Natec RX22
Mouse: Razer Naga
Screen: ViewSonic 27

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Re: @obradmi 20.03.2017. 22:27 #633464

zamisli da si ti nov forumas i da moras da klikces 20 puta sledeca strana da bi dosao do onog sto tebi treba uz citanje gomile spamera ,strucnjaka za psiholgiju itd ....
Znaci meni treba savet u vezi ovog .

:: Zanimljiva tema slazem se, ali se takodje se slazem da ima zvanicna tema za ovaj cpu/seriju,
:: nema potrebe raspracavati na 100 strana i tema
:: Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS
:: GPU:GTX 970 Gigabyte G
:: Ram:10 Gb Kingsto
:: SSD: Patriot 240gb +HDD 500g
:: MBO:Asus M5A9
:: Case:Storm Enforce
:: PSU:Chieftec 650
:: Keyboard: Natec RX2
:: Mouse: Razer Nag
:: Screen: ViewSonic 27
ForMax Re: Re: @obradmi 20.03.2017. 22:31 #633465

O cemu ti majketi brbljas, kakvo bre kliktanje, ako je nesto novo na nekoj temi, ode se na poslednju stranu i cita, eventualno malo vrati u nazad po koja strana ako treba. I onako kad je neka sveza-nova poruka u temi, ta tema momentalno izbija na vrh liste.
Sad tu kao nesto palamudis da je ovo sve iz razloga kako eto, jelte, novi clanovi ne trebaju da se muce, sace obrad da vam pojasni kako stoje stvari sa novim amd procesorom. Xaxa!

Eto, i ova tema ti ode u q.

:: zamisli da si ti nov forumas i da moras da klikces 20 puta sledeca strana da bi dosao do onog sto tebi treba uz citanje gomile spamera ,strucnjaka za psiholgiju itd ...
:: :: Zanimljiva tema slazem se, ali se takodje se slazem da ima zvanicna tema za ovaj cpu/seriju,
:: :: nema potrebe raspracavati na 100 strana i tema
:: ::
:: :: Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS
:: :: GPU:GTX 970 Gigabyte G
:: :: Ram:10 Gb Kingsto
:: :: SSD: Patriot 240gb +HDD 500g
:: :: MBO:Asus M5A9
:: :: Case:Storm Enforce
:: :: PSU:Chieftec 650
:: :: Keyboard: Natec RX2
:: :: Mouse: Razer Nag
:: :: Screen: ViewSonic 27
Kutalion OC najbolji? nope. 20.03.2017. 22:32 #633466

broj poruka: 2480
Ako ti treba 8c/16t cpu, da. OC potencijal ima najlosiji, u tome je i razlika u odnosu na 1700x i 1800x.

5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h

obradmi Re: Re: Re: @obradmi 20.03.2017. 22:35 #633468

kod tebe je sve nesto na max :) ja trazim savet ,ne objasnjavam.

Procitaj molim te tu temu o Ryzen :

Rado bih ti pomogao, ali nisam specijalista za niže primate.

Pošto trenutno skupljam svakakve potvrde, a s obzirom da si stručan i za psihologiju, molim te izradi mi jednu o mentalnoj ograničenosti, neće biti na odmet.

itd ...
:: O cemu ti majketi brbljas, kakvo bre kliktanje, ako je nesto novo na nekoj temi, ode se na poslednju stranu i cita, eventualno malo vrati u nazad po koja strana ako treba. I onako kad je neka sveza-nova poruka u temi, ta tema momentalno izbija na vrh liste
:: Sad tu kao nesto palamudis da je ovo sve iz razloga kako eto, jelte, novi clanovi ne trebaju da se muce, sace obrad da vam pojasni kako stoje stvari sa novim amd procesorom. Xaxa
:: Eto, i ova tema ti ode u q
:: :: zamisli da si ti nov forumas i da moras da klikces 20 puta sledeca strana da bi dosao do onog sto tebi treba uz citanje gomile spamera ,strucnjaka za psiholgiju itd ...
:: :: :: Zanimljiva tema slazem se, ali se takodje se slazem da ima zvanicna tema za ovaj cpu/seriju,
:: :: :: nema potrebe raspracavati na 100 strana i tema
:: :: ::
:: :: :: Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS
:: :: :: GPU:GTX 970 Gigabyte G
:: :: :: Ram:10 Gb Kingsto
:: :: :: SSD: Patriot 240gb +HDD 500g
:: :: :: MBO:Asus M5A9
:: :: :: Case:Storm Enforce
:: :: :: PSU:Chieftec 650
:: :: :: Keyboard: Natec RX2
:: :: :: Mouse: Razer Nag
:: :: :: Screen: ViewSonic 27
obradmi Re: OC najbolji? nope. 20.03.2017. 22:37 #633469

1800x ide na 4,2 max na vazduh ?

:: Ako ti treba 8c/16t cpu, da. OC potencijal ima najlosiji, u tome je i razlika u odnosu na 1700x i 1800x
:: 5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h
ForMax Re: Re: Re: Re: @obradmi 20.03.2017. 22:38 #633470

Ma nema tebi pomoci, i slika koju drzis dovoljno govori, ocigledno si jos uvek prvi u nizu, s leva na desno, samo mi nije jasno da se bas toliko hvalis time. c c E sta sve priroda stvori.

P.S. poceo si sam sa prozivanjem na licnoj osnovi, sad trpi.

:: kod tebe je sve nesto na max :) ja trazim savet ,ne objasnjavam
:: Procitaj molim te tu temu o Ryzen
:: Rado bih ti pomogao, ali nisam specijalista za niže primate
:: Pošto trenutno skupljam svakakve potvrde, a s obzirom da si stručan i za psihologiju, molim te izradi mi jednu o mentalnoj ograničenosti, neće biti na odmet
:: itd ..
:: :: O cemu ti majketi brbljas, kakvo bre kliktanje, ako je nesto novo na nekoj temi, ode se na poslednju stranu i cita, eventualno malo vrati u nazad po koja strana ako treba. I onako kad je neka sveza-nova poruka u temi, ta tema momentalno izbija na vrh liste
:: :: Sad tu kao nesto palamudis da je ovo sve iz razloga kako eto, jelte, novi clanovi ne trebaju da se muce, sace obrad da vam pojasni kako stoje stvari sa novim amd procesorom. Xaxa
:: :: Eto, i ova tema ti ode u q
:: :: :: zamisli da si ti nov forumas i da moras da klikces 20 puta sledeca strana da bi dosao do onog sto tebi treba uz citanje gomile spamera ,strucnjaka za psiholgiju itd ...
:: :: :: :: Zanimljiva tema slazem se, ali se takodje se slazem da ima zvanicna tema za ovaj cpu/seriju,
:: :: :: :: nema potrebe raspracavati na 100 strana i tema
:: :: :: ::
:: :: :: :: Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS
:: :: :: :: GPU:GTX 970 Gigabyte G
:: :: :: :: Ram:10 Gb Kingsto
:: :: :: :: SSD: Patriot 240gb +HDD 500g
:: :: :: :: MBO:Asus M5A9
:: :: :: :: Case:Storm Enforce
:: :: :: :: PSU:Chieftec 650
:: :: :: :: Keyboard: Natec RX2
:: :: :: :: Mouse: Razer Nag
:: :: :: :: Screen: ViewSonic 27
obradmi Re: Re: Re: Re: Re: @obradmi 20.03.2017. 22:39 #633471

Ajde pali reko si sta si imao.

:: Ma nema tebi pomoci, i slika koju drzis dovoljno govori, ocigledno si jos uvek prvi u nizu, s leva na desno, samo mi nije jasno da se bas toliko hvalis time. c c E sta sve priroda stvori
:: P.S. poceo si sam sa prozivanjem na licnoj osnovi, sad trpi
:: :: kod tebe je sve nesto na max :) ja trazim savet ,ne objasnjavam
:: :: Procitaj molim te tu temu o Ryzen
:: :: Rado bih ti pomogao, ali nisam specijalista za niže primate
:: :: Pošto trenutno skupljam svakakve potvrde, a s obzirom da si stručan i za psihologiju, molim te izradi mi jednu o mentalnoj ograničenosti, neće biti na odmet
:: :: itd ..
:: :: :: O cemu ti majketi brbljas, kakvo bre kliktanje, ako je nesto novo na nekoj temi, ode se na poslednju stranu i cita, eventualno malo vrati u nazad po koja strana ako treba. I onako kad je neka sveza-nova poruka u temi, ta tema momentalno izbija na vrh liste
:: :: :: Sad tu kao nesto palamudis da je ovo sve iz razloga kako eto, jelte, novi clanovi ne trebaju da se muce, sace obrad da vam pojasni kako stoje stvari sa novim amd procesorom. Xaxa
:: :: :: Eto, i ova tema ti ode u q
:: :: :: :: zamisli da si ti nov forumas i da moras da klikces 20 puta sledeca strana da bi dosao do onog sto tebi treba uz citanje gomile spamera ,strucnjaka za psiholgiju itd ...
:: :: :: :: :: Zanimljiva tema slazem se, ali se takodje se slazem da ima zvanicna tema za ovaj cpu/seriju,
:: :: :: :: :: nema potrebe raspracavati na 100 strana i tema
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS
:: :: :: :: :: GPU:GTX 970 Gigabyte G
:: :: :: :: :: Ram:10 Gb Kingsto
:: :: :: :: :: SSD: Patriot 240gb +HDD 500g
:: :: :: :: :: MBO:Asus M5A9
:: :: :: :: :: Case:Storm Enforce
:: :: :: :: :: PSU:Chieftec 650
:: :: :: :: :: Keyboard: Natec RX2
:: :: :: :: :: Mouse: Razer Nag
:: :: :: :: :: Screen: ViewSonic 27
ForMax Re: Re: Re: Re: Re: Re: @obradmi 20.03.2017. 22:45 #633472

Pazi, ne mozes ti da budes specijalista za nize primate jer ti pripadas toj grupi, kako ne kapiras. Razumem ja tebe u potpunosti. To ti je isto kao sto savremen covek(al ti to ne razumes) pokusava da objasni univerzum, postajanje sveta, zvezde itd..

Jedino sto mi je zao je sto se toliko lozis da postanes covek pa postavljas sliku koja ocigledno predstavlja pustu zelju jednog primata. Hm, zalosno zaista.

:: Ajde pali reko si sta si imao
:: :: Ma nema tebi pomoci, i slika koju drzis dovoljno govori, ocigledno si jos uvek prvi u nizu, s leva na desno, samo mi nije jasno da se bas toliko hvalis time. c c E sta sve priroda stvori
:: :: P.S. poceo si sam sa prozivanjem na licnoj osnovi, sad trpi
:: :: :: kod tebe je sve nesto na max :) ja trazim savet ,ne objasnjavam
:: :: :: Procitaj molim te tu temu o Ryzen
:: :: :: Rado bih ti pomogao, ali nisam specijalista za niže primate
:: :: :: Pošto trenutno skupljam svakakve potvrde, a s obzirom da si stručan i za psihologiju, molim te izradi mi jednu o mentalnoj ograničenosti, neće biti na odmet
:: :: :: itd ..
:: :: :: :: O cemu ti majketi brbljas, kakvo bre kliktanje, ako je nesto novo na nekoj temi, ode se na poslednju stranu i cita, eventualno malo vrati u nazad po koja strana ako treba. I onako kad je neka sveza-nova poruka u temi, ta tema momentalno izbija na vrh liste
:: :: :: :: Sad tu kao nesto palamudis da je ovo sve iz razloga kako eto, jelte, novi clanovi ne trebaju da se muce, sace obrad da vam pojasni kako stoje stvari sa novim amd procesorom. Xaxa
:: :: :: :: Eto, i ova tema ti ode u q
:: :: :: :: :: zamisli da si ti nov forumas i da moras da klikces 20 puta sledeca strana da bi dosao do onog sto tebi treba uz citanje gomile spamera ,strucnjaka za psiholgiju itd ...
:: :: :: :: :: :: Zanimljiva tema slazem se, ali se takodje se slazem da ima zvanicna tema za ovaj cpu/seriju,
:: :: :: :: :: :: nema potrebe raspracavati na 100 strana i tema
:: :: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: :: Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS
:: :: :: :: :: :: GPU:GTX 970 Gigabyte G
:: :: :: :: :: :: Ram:10 Gb Kingsto
:: :: :: :: :: :: SSD: Patriot 240gb +HDD 500g
:: :: :: :: :: :: MBO:Asus M5A9
:: :: :: :: :: :: Case:Storm Enforce
:: :: :: :: :: :: PSU:Chieftec 650
:: :: :: :: :: :: Keyboard: Natec RX2
:: :: :: :: :: :: Mouse: Razer Nag
:: :: :: :: :: :: Screen: ViewSonic 27
Kutalion Re: Re: OC najbolji? nope. 20.03.2017. 22:46 #633473

broj poruka: 2480
`Na vazduhu` nije validan podatak. Kom vazduhu, od 0C, od 40C? Koji kuler?

Uglavnom 1700 retko koji moze 4.0 na 1.4v, sto je gornja granica za vazduh. 1700x i 1800x u proseku traze nesto manji napon za isti clock, ili isti napon za 50-100mhz veci klok. Ali je sve to lutrija.

5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h

:: 1800x ide na 4,2 max na vazduh
:: :: Ako ti treba 8c/16t cpu, da. OC potencijal ima najlosiji, u tome je i razlika u odnosu na 1700x i 1800x
:: :: 5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h
obradmi Re: Re: Re: OC najbolji? nope. 20.03.2017. 23:23 #633474

znaci u tome je caka .

:: `Na vazduhu` nije validan podatak. Kom vazduhu, od 0C, od 40C? Koji kuler?
:: Uglavnom 1700 retko koji moze 4.0 na 1.4v, sto je gornja granica za vazduh. 1700x i 1800x u proseku traze nesto manji napon za isti clock, ili isti napon za 50-100mhz veci klok. Ali je sve to lutrija
:: 5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h
:: :: 1800x ide na 4,2 max na vazduh
:: :: :: Ako ti treba 8c/16t cpu, da. OC potencijal ima najlosiji, u tome je i razlika u odnosu na 1700x i 1800x
:: :: :: 5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h
Stefano Re 21.03.2017. 00:06 #633479

broj poruka: 587
Mislim da itekako jeste, sa tim maksimalnim overclockom koji ce varirati od primerka do primerka bukvalno skoro stizes performanse daleko skupljeg vodeceg procesora (1800X). Za razliku u ceni lepo biras plocu.. :D

Intel Pentium G4560+CM Seidon 120V|ASRock H110M|Patriot 4GB DDR4|Samsung 850-EVO 250GB|WD Green 1.5TB|Raidmax RX-535AP|Raidmax Hyperion|Samsung 2233|CM Devastator http://valid.x86.fr/kjsh4k

Adzem ... 21.03.2017. 00:08 #633480

broj poruka: 3797
Ma svakako jeste kome to treba naravno, za igrice je ipak trenutno 7700k kralj. Mnogo ce vode jos Dunavom proci, dok ne docekamo da igrice iskoriscavaju u potpunosti jednu ovakvu mrcinu, sa 8 jezgara i 16 tredova...

dbqp Re: Re: Da li je zapravo Ryzen 7 1700 najisplativija investicija za CPU 8c/16t 21.03.2017. 01:19 #633485

broj poruka: 1368
Nemoj tako, od mene ludji nije a pritom nikoga ne proziva i ne vredja. To sto malo reklamira Advensd Majkro Divajsizovo najnovije tehnolosko dostignuce koje se zove Rajzen i sto gaji ljubav prema toj korporaciji je njegovo licno opredeljenje. Eto, na primer uvazeni clan VMARC ima blagu erekciju kad se pomene Epl ili Ejpl, zavisno od podrucja gde se govori engleski, tortica i Precednik mrze sve sto nije Intel i nVidia, ja sam recimo ljubitelj trolovanja i to mi je hobi koji me ispunjava i cini zadovoljnim. Svako ima neku falinku.

No salu na stranu, iskreno pre bih bacio pare na taj Ryzen doduse 1800x, prevrnuo nebo i zemlju da nadjem sto brzu memoriju koja je kompatabilna sa AMD-om, grunuo jedan RX480 8GB u neku ludacku plocu, PCIe SSD (ne ona govna NVME M.2 nego onaj jos skuplji sto se gura u slot kao kartica) i ćeraj dok ne izgori instalacija u zidu od napajanja od 1kW.

@Adzem E aj vise bre sa tim govnotelom u kurac. Znaci bre uspeo si da me iznerviras samo tako. Jedva sam se zaustavio kod ``daj da ti kupim 7700 intela 7700k da ih gurnes u rektum``. Pa jebote vise. Koga boli kurac sta je bolje sta je gore ako mu zavrsava posao. Dobro je sto je vaskrsao AMD, smorila bre vise monopolcina procesora ciju arhitekturu prave u omiljenoj zemlji brace Arapa - izraelu. Pa nece jevrejcina da ti pokloni sto se pretrgla da ubrza performanse sledece generacije procesora za 1.5%. Ovi se makar bore jbg. A govnotel samo prodaje maglu i igra na staru slavu. Dosta je bilo, au picku materinu.

Boj ne bije F-22 Raptor već boj bije S-500 u junaka

:: Ali ti stvarno imas neki zesci problem covece ! Postala je prava muka vise posecivati ovaj forum a da ti ne postavljas iznova i iznova novu temu za Ryzen.
Adzem ... 21.03.2017. 01:36 #633486

Lose si informisan bratijo silna. 1800x trosi malo struje, sve ce biti u redu sa instalacijama .)

Za ovo drugo, ja sam samo izrevoltiran zbog jebenih igrica. Najvise na BF1, gde x4 7700k sije procesor koji je realno 40% jaci...

dbqp Re: ... 21.03.2017. 01:48 #633487

broj poruka: 1368
E brate najmiliji daj mani me, neka je najbolji i najbrzi i najlepsi ali mora neko da mu drkne kontru. Zamisli da svi voze samo kola VW grupacije jer su najbolja i najbrza i najlepsa. Pogotovo Audi. Ali i njima utera kurac afera za izduvnim gasovima pa povukose silna auta i platise penale. Molim lepo. Eno ti Samsung i skandal sa Note 7. Evo ovog mucenika x86 jebe televizor od 100k din... Pusti, treba bre bezati u prirodu, uzmes lepo bokericu pa sa drugarom u lov, pa gadjas zeku, divlju gicu, fazana... To je zabava a ne 144Hz i gubljenje vida. Odoh da sjasem malo sa foruma, ako nastavim da boostujem bezobrazluk popicu ban a trebace mi nekad da nesto priupitam. Poz i tebi i iskuliraj ako sam te uvredio, ti si ipak brat .):).)

Boj ne bije F-22 Raptor već boj bije S-500 u junaka

:: Lose si informisan bratijo silna. 1800x trosi malo struje, sve ce biti u redu sa instalacijama .
:: Za ovo drugo, ja sam samo izrevoltiran zbog jebenih igrica. Najvise na BF1, gde x4 7700k sije procesor koji je realno 40% jaci..
Adzem ... 21.03.2017. 02:00 #633488

Ma sta si me uvredio, taman posla. Ja sam uvek na celu kolone kada se vode polemike oko sporta i prirode, takodje silnih aktivnosti u istoj. Ali ebemu misa, ebe me zakon. Ponekad hocu opasno da se izdrkavam i izivljavam, pa mi ostaje samo da udjem u BF ili Left For Dead 2, da ne dobijem dve decenije u komadu.... hehehe

:: E brate najmiliji daj mani me, neka je najbolji i najbrzi i najlepsi ali mora neko da mu drkne kontru. Zamisli da svi voze samo kola VW grupacije jer su najbolja i najbrza i najlepsa. Pogotovo Audi. Ali i njima utera kurac afera za izduvnim gasovima pa povukose silna auta i platise penale. Molim lepo. Eno ti Samsung i skandal sa Note 7. Evo ovog mucenika x86 jebe televizor od 100k din... Pusti, treba bre bezati u prirodu, uzmes lepo bokericu pa sa drugarom u lov, pa gadjas zeku, divlju gicu, fazana... To je zabava a ne 144Hz i gubljenje vida. Odoh da sjasem malo sa foruma, ako nastavim da boostujem bezobrazluk popicu ban a trebace mi nekad da nesto priupitam. Poz i tebi i iskuliraj ako sam te uvredio, ti si ipak brat .):).
lakiwot Re: Da li je zapravo Ryzen 7 1700 najisplativija investicija za CPU 8c/16t 21.03.2017. 02:02 #633489

broj poruka: 1118
U igrama je bolji ili gori od i7 7700k/4790k?

:: Cena mu je 359 E ,bazicni klok 3 Ghz ,turbo 3,7 Ghz a klokuje se na 4 Ghz ovo je u
:: stvari najveci OC potencijal od svih Ryzen 7 sa hladjenjem na vazduh
:: CPU test
:: Test igrice sa Zotac GeForce GTX 1060 AMP! Editio
obradmi Re: ... 21.03.2017. 09:33 #633507

Meni igrice nisu toliko bitne ,ali vidim u Sony Vegas ,Adobe Premiere Ryzen razbija,mada koliko
vidim po pitanju igrica na toptengamer on je u rangu sa Intel I7 6800 K.

Sony Vegas
http://www.toptengamer.com/amd-ryzen-1800x-review/

Adobe Premiere
http://www.pcworld.co.nz/article/615233/ryzen-review-amd-back/?pp=2

:: Ma svakako jeste kome to treba naravno, za igrice je ipak trenutno 7700k kralj. Mnogo ce vode jos Dunavom proci, dok ne docekamo da igrice iskoriscavaju u potpunosti jednu ovakvu mrcinu, sa 8 jezgara i 16 tredova..
Antimatery ...... 21.03.2017. 11:57 #633520

broj poruka: 997
Nije bitno da li je u toj jednoj igrici bolji, kasnije ce pokazati sta zna kada dodju novi endzini nego ako ti za render treba nema sta tu mnogo da se misli 1700 i cepaj....

ICEsd re 21.03.2017. 17:58 #633544

broj poruka: 2157

MOZDA.

Partim, citam, gledam, racunam. Trebalo bi da promenim fx 6300, i pratim dosta Ryzen, kazem mozda jer treba sacekati verziju 5 ( 6/12 ) i videti njene performanse za igre ( mozda je r7 1700 overkill ako tako nesto postoji, mislim na cenu/performanse ), ili jos malo posto se prica o novom chip setu u Junu.

http://www.benchmark.rs/vesti/amd_za_jun_sprema_16-jezgarni_ryzen_i_novi_cipset-70422

Dejzan kako 21.03.2017. 18:48 #633546

broj poruka: 3730
1700 ne moze da se kolukuje tek od 1700X moze da se klokuje
Cekam novembar mesec do tad ce i Intel izbaciti nove ili sniziti ove procesore

Stefano Re: kako 21.03.2017. 19:54 #633550

broj poruka: 587
Svi Ryzeni mogu da se OC, samo sto su ti sa X binovani primerci koji imaju veci potencijal plus bolji boost clock od onih bez te oznake, koji deka zove (XFR=Extended Frequency Range).

Vidi sam: https://youtu.be/gjXar4bQ9pw

Every AMD Ryzen processor can also be overclocked with a compatible motherboard. Chips with an “X” designation at the end support SenseMI’s Extended Frequency Range technology full 100MHz boost, while non-X CPUs have the potential for a mere 50MHz boost.

Intel Pentium G4560+CM Seidon 120V|ASRock H110M|Patriot 4GB DDR4|Samsung 850EVO 250GB|WD Green 1.5TB|Raidmax Thunder 535W|Raidmax Hyperion|Samsung 2233|CM Devastator http://valid.x86.fr/kjsh4k

:: 1700 ne moze da se kolukuje tek od 1700X moze da se klokuj
:: Cekam novembar mesec do tad ce i Intel izbaciti nove ili sniziti ove procesor
STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs