Detaljnje> koristio sam do sada neki kuler od 775 socketa a tu mi bio u kesi tx2 kuler ali nisam imao nozice za 1155 socket da namontiram, juce sam narucio, i danas mi je stigao dodatak i uspeo sam da namontiram, ali ocigledno je bilo da nesto nije u redu jer ne lezi donji deo kulera dobro na cpu pa se pregreva, tj izgleda uopste nema.dodir sa cpu pa lagano cpu dok sam bio u biosu da proverim podizao temperaturu do 90c, pa sam.ga pre toga ugasio da ne napravim.sranje...da li ovo uopste moze da se namontira?? ove nozice su od TX3 kulera, jer sam.mislio da mogu da se.uklope na tx2 kuleru...ako neko zna i probao je hvala...
Kuleri namjenjeni za 775 se mogu montirati na 1155 ploce, potrebno je skinuti plasticne zakacke i umjesto njih kuler pricvrstiti sa 4 sarafa, 4 matice, podloske...
Znaci na taj TX2 vratis njegovo 775 kacenje, skines plasticne zakacke, nadjes sarafe i ostala cudesa i zasarafis ga, moze posluziti i neki backplate. Nije prakticno, ali bolje nego baciti dobar kuler.
Nemam dodatke za TX2 nikakve na zalost, koriscen je za Phenom, tako da sam imao sta mi trebalo, sad sam kupio za 800 dinara dodatak za 1155, 774, 1366(tako pise u uputstvu da moze na te sockete) ali od TX3 i prc izjebao sam se, zakacio sam ga uspesno, ali ne naleze dobro na cpu...moze li nekako da se nabudzi(preprave dodaci)?? ili najbolje da turim na prodaju, pa da kupim drugi kuler??
:: Ne odgovara kacenje od TX3 na TX2 :: :: Kuleri namjenjeni za 775 se mogu montirati na 1155 ploce, potrebno je skinuti plasticne zakacke i umjesto njih kuler pricvrstiti sa 4 sarafa, 4 matice, podloske... :: :: Znaci na taj TX2 vratis njegovo 775 kacenje, skines plasticne zakacke, nadjes sarafe i ostala cudesa i zasarafis ga, moze posluziti i neki backplate :: Nije prakticno, ali bolje nego baciti dobar kuler :: :: ::
Nije mi bas najjasnije kako si uopste uspio namontirati nozice od TX3 na TX2, prvi ima 4 nozice koje se pricvrscuju sa donje strane sa ukupno 8 sarafa, dok TX2 ima dvije nozice koje se pricvrscuju sa gornje strane sa 2 sarafa, mozes li to ikako uslikati?
pa prisrafio sam tako sto sam pomerio malo levo desno nozice da se rasporede na dobru distancu da mogu u rupe da upadnu :D ali naravno odmah sa slike sam vido da treba sa 8 srafa da se usrafe a ja zbog takvog rasporeda rupa sam mogao samo sa 4 srafa ukupno da usrafim, rupe se ne poklapaju :D i to sam sve lepo usrafio i namestio iz prve, ali jbg, ne naleze na CPU celom povrsinom...
uslikacu sutra ako te interesuje kako sam srafio pa ces da vidis :D
Inace ako ima neko da mi nabavi dodatke za TX2 neki mi javi ovde ili na mail...
Ili ako hoce da otkupi ceo ovaj kuler sa dodatkom za AMD moze i to...
Pa ti nisi krsten, umesto da uzmes neki LC-CC za soma i po dindzi ti dajes 800 rsd na neke nozice i budzis.
5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h
:: jbg, da mu jebem mater... :: :: Nemam dodatke za TX2 nikakve na zalost, koriscen je za Phenom, tako da sam imao sta mi trebalo, sad sam kupio za 800 dinara dodatak za 1155, 774, 1366(tako pise u uputstvu da moze na te sockete) ali od TX3 i prc izjebao sam se, zakacio sam ga uspesno, ali ne naleze dobro na cpu...moze li nekako da se nabudzi(preprave dodaci)?? ili najbolje da turim na prodaju, pa da kupim drugi kuler? :: :: :: :: :: Intel i7 3770 3.6Gh :: Ga-H77-D3 :: Kingston 2x4GB DDR3 1600Mh :: WD10EARS 1T :: WD1003FZEX 1T :: Sapphire 7870 Ghz Edition 2GB GDDR :: OCZ MXS-PRO 600 :: Windows 8.1 RTM 9600 64-bit :: :: :: Ne odgovara kacenje od TX3 na TX2 :: :: :: :: Kuleri namjenjeni za 775 se mogu montirati na 1155 ploce, potrebno je skinuti plasticne zakacke i umjesto njih kuler pricvrstiti sa 4 sarafa, 4 matice, podloske... :: :: :: :: Znaci na taj TX2 vratis njegovo 775 kacenje, skines plasticne zakacke, nadjes sarafe i ostala cudesa i zasarafis ga, moze posluziti i neki backplate :: :: Nije prakticno, ali bolje nego baciti dobar kuler :: :: :: :: :: ::
...jedina stvar koja odgovara sa TX3 na TX2 je ventilator, i to se isplati menjati jer je TX2 ventilator bucan, dok je sa TX3 mnogo efikasniji i necujan.
Znam iz iskustva, jer sam koristio TX2 sa P2 i FX procesorom...
Pozz...
kupis 4 hemijske sa sto jacim federima, skines te federe i namontiras na osovinice kojima pricvrscujes kuler da pi pojacaju pritisak na bazu kulera i to je to. Tako sam pre neku godinu resio drugaru problem sa nedovoljno jakim naleganjem pozz
Druže ne komplikuj bez potrebe. Lepo ti je kolega Jammin objasnio kako da ga montiraš i bolji način od tog ne postoji. Uzmeš 4 šrafa dužine oko 5cm a debljine da prođu kroz ploču i nosač i ćao. Imam isti taj kuler montiran na isti socket već 5 godina i stoji savršeno.
Ispada da ovo prema slikama sa neta jeste tx3 cooler(jbg svi mi slicni, a davno sam uzeo pa se ne secam oznake), dakle uzeo sam dobar dodatak ali ne znam zasto ne naleze na cpu dobro...probacu sa srafovima direktno da usrafim ako moze imam one male srafove sa federom
Jeste obican TX3, EVO ima drugacije kacenje, pomjereni su sarafi, ali su i nozice vise zakrivljene, tako da TX3 ne nalijeze dobro.
Buduci da si uspio montirati nozice, onda trebas jos privuci kuler procesoru, probaj skinuti plasticne zakacke i zasarafiti ga, dobices nekoliko mm.
Mozes pokusati montirati nozice sa gornje strane, vjerovatno ce i tad trebati sarafi umjesto plasticni zakacki.
Treca varijanta je da se malo iskrive/popeglaju nozice ili da glumis tokara, turpija, brusilica... :)
:: Ispada da ovo prema slikama sa neta jeste tx3 cooler(jbg svi mi slicni, a davno sam uzeo pa se ne secam oznake), dakle uzeo sam dobar dodatak ali ne znam zasto ne naleze na cpu dobro...probacu sa srafovima direktno da usrafim ako moze imam one male srafove sa federo :: :: http://tinypic.com/r/2d288dt/ :: http://tinypic.com/r/29kx69u/ :: :: Edit: ovaj dodatak koji sam kupio je za tx3 evo, zato je izgleda problem, ovaj moj je obican tx3
Isti zakljucak sam izveo juce :D problem je u zakrivljenosti nozica izgleda tih 1 2 milimetra mi fale da pridje kuler, videcu kad nemam sta da radim da zbudzim ovo nekako ako moze...ako ne, lakse mi da stavim sve komplet na prodaju pa da uzmem lepo drugi solidan kuler koji ima odmah dodatke da se nakaci na 1155 i resen problem :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.