Sta mislite da li ce neko izbaciti plocu sa X38 chipsetom da podrzava i DDR2 i DDR3 kao sto je Asus P5KC? Glupo mi da uzmem novi komp 1000e+ i da ne mogu posle da ga upgrade-ujem sa DDR3 i PCI 2.0 grafickim. Kakvi su utisci sa X38 plocama? Da li postoji fora da se poteraju 2 nvidia graficke u SLI modu na X38 plocama? Zasto samo crossfire? Nvidia ima trenutno mnogo bolje graficke za 250e. Kad ce nVidia bre da izbaci neki novi chipset da podrzava Quad,PCI 2.0 i DDR2 i DDR3?
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
Da bi pratio u korak, najsvežije novitete, koji su, zajedno sa komandantom markom i žalosnim sovama korisnicima, namenjeni da bez vidljivih i značajnih skokova performansi u odnosu na izmuzenu količinu novčanica koje se za njih odvajaju kad su `novi` - pecaju takve kao ti, moraš uz dovoljnu količinu para, biti i malo glup. I, da zažmuriš na to, svesno. To ipak, nije pamet, već strast, a ona ide i kontra razuma. Dakle, nije glupo.
Ne odgovaram iz lenjosti da pročitam više od 10 aktuelnih poruka...
Brate znam ja sve to. Al znaj i ov, prosli komp sam uzeo pre 4 god i tad je bio prelazni period sa DDR1 na DDR2 i PCI expres i tako sam se zeznuo sto nisam malo sacekao nove ploce za bukvalno iste pare. Necu o5 da pravim istu gresku. DDR3 vec sad fura na 1800Mhz,zamisli za godinu dana bice 3GHz, a i graficke,nije ista moja X1950pro na AGP iu X1950pro na PCI. I nece biti isti Core2Duo 6850 i Quad na 3Ghz na 45nm. Moje pare gledam kao ulaganje u buducnost,a ne kao glupost. Dajte neke konkretne odgovore a ne samo tipa `ti si lud`!
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
Sto se tice PCI 1.1 i 2.0 ne trebas da se brines jer ce kartice koje su 1.1 raditi i na plocama koje imaju 2.0 A problema nece biti jer je 2.0 bandwidth 5Gbps a 1.1 ima 2.5Gbps...a 8800Ultra moze da gura 1.1Gbps valjda znaci i kad izadje recimo 8900GTX ona sigurno nece da ima 2.0Gbps a kamoli 2.5 sto bi bio max za 1.1 DDR3 se nije mnogo bolje pokazao od DDR2 cak je DDR2 bio bolji na testu (2GB DDR na 1066MHz vs 3GB DDR 1333MHz ) DDR2 je pobedio a imao je manje RAM-a. Intel-ov Quad sa 45nm ce biti bolji za iste pare,treba da izadju pocetkom godine ??? il tako nesto. Jedino sto bi mogo da cekas je na te 45nm procesore jer ce biti jeftiniji i bolji. za RAM i Grafiku se ja ne bi brinu nece tu biti ni 10% performansa.
Ne,ja sam odavde a kum mi je bio u Americi ali se vratio juce,tamo mi je uzeo graficku ali je donosi DHL posto se ceka 7 dana shipping a on je dosao odma.
Vidim da ti niko nije odgovorio na pitanje za SLI na Intel plocama, Nvidia za sada drzi eksluzivno pravo za sli na plocama sa svojim chipsetom kako bi ih sto vise prodala. Intel chipset hardverski moze da radi sa karticama u sli rezimu ali takodje za sada samo sa hakovanim drajverima. To sam procitao na xbitlabs sajtu a drajvere nisam licno trazio jer nisam zainteresovan za sli iako imam sli plocu. Ploca je kupljena zbog drugih mogucnosti a sli je dosao kao visak. A sto se tice x38 chipseta, po testovima prenesenim iz stranih casopisa, nije pokazao nikakvu znacajniju prednost prema starim setovima a cena je osetno veca. Ko kupuje nov racunar vredi da investira u x38 pod uslovom da DDR3 pojeftini na neki prihvatljiv nivo, u buducnosti ce x38 sigurno pokazati svoje prednosti ali sada je definitivno prerano za njega.
Vidis i ja sam jednom razmisljao o tome ali se uopste ne isplati,sve ti isto ko da sam sklopis samo dobijes njihovo skupoceno fancy kuciste koje je ustvati lose za hladjenje. A kolko sam video nekih 2500$ je komp na foru 8800Ultra ( ne SLI ) Striker Extreme,OCZ RAM blabla...ali kad bi uzeo ceo komp morao bi i carinu da platis il sta sve + DHL posiljka. Mislim da za te pare mozes ovde isti da sklopis pa cak i jeftinije da prodjes a kuciste naravno Antec 900 nema bolje za hladjenje !
:: Sta mislis kako bi ja uzeo Alienware komp :: Jel placas ti carinu za te tvoje graficke :: :: :: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !! :: ::
Da li je istina da ce na primer 8800GT koja ima PCI 2.0, imati bolje performanse i koliko bolje ako se ubode na PCI 2.0 slot,mesto na klasicni PCI ??
:: Sto se tice PCI 1.1 i 2.0 ne trebas da se brines jer ce kartice koje su 1.1 raditi i na plocama koje imaju 2. :: A problema nece biti jer je 2.0 bandwidth 5Gbps a 1.1 ima 2.5Gbps...a 8800Ultra moze da gura 1.1Gbps valjda znaci i kad izadje recimo 8900GTX ona sigurno nece da ima 2.0Gbps a kamoli 2.5 sto bi bio max za 1. :: DDR3 se nije mnogo bolje pokazao od DDR2 cak je DDR2 bio bolji na testu (2GB DDR na 1066MHz vs 3GB DDR 1333MHz ) DDR2 je pobedio a imao je manje RAM-a :: Intel-ov Quad sa 45nm ce biti bolji za iste pare,treba da izadju pocetkom godine ??? il tako nesto :: Jedino sto bi mogo da cekas je na te 45nm procesore jer ce biti jeftiniji i bolji :: za RAM i Grafiku se ja ne bi brinu nece tu biti ni 10% performansa.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.