Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
HP pavilion 17-f zamena ploce sa procesorom (krs AMD E1-6010)
STRANA 1 OD 1
Plamen HP pavilion 17-f zamena ploce sa procesorom (krs AMD E1-6010) 20.02.2017. 22:16 T64600

status: user
broj poruka: 2836
Sestra poseduje pomenuti laptop (AMD DC E1-6010, 4GB DDR3, 1TB...) koji radi ocajno zbog preslabog procesora.

Gledao sam na ebay postoje ploce za taj laptop sa A8/A10 ili i3 procesorom za nekih 100$.
Na plocama se nalazi cpu i grafika.

Interesuje me da li je moguce izvrsiti zamenu, a sa stare ploce poskidati ostale komponente?
Pitam ovo zato sto vise nzm sta je na njima integrisano a sta ne. Negde pise da imaju na sebi integrisani RAM, mada na ovim plocama sto se prodaju nema ram-a.

Da li moze da postoji neki problem sa kompaktibilnoscu? Na njihovim oglasima pise da je moguca ugradnja u ovaj laptop.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Nemoj to ni da apokusavas. 20.02.2017. 22:46 #631892

broj poruka: 9420
Cesto je raspored srafova i konektora na kucistu razlicit od revizije do revizije modela laptopa. Dovoljno je da je samo jedan konektor pomeren i laptop bude neupotrebljiv.
Ako ti je bas toliko dosadno u zivotu, pa da se time bavis :) onda prvo izvadi svoju plocu, pogledaj kakva je, uslikaj je iz svih uglova i perspektiva i tek onda se baci na potragu za drugom.
Inace veoma, veoma, retko u isto kuciste laptopa staju maticne ploce razlicitih CPU platformi. Sto ce reci, tesko da ce tu neki i Intel da stane. Povrh svega, nistu ni isti hladnjaci, niti za jace CPU niti za razlicite CPU platforme.

E, brate, da ti ja kazem... Batali. Prodaj to, dodaj jos tih 100€ koje si nameracio i kupi krsten novi laptop.

macOS Sierra
What can your Mac do now? Just ask.

operator Re 21.02.2017. 00:53 #631899

broj poruka: 4262
Sve ti je integrisano u tom laptopu, osim hdd-a. Mala verovatnoća da imaš ploču gdje ti nije integrisan CPU na toj ploči, ali svakako rashladni sistem ti ne bi bio dovoljan za drugi tip procesora, a ni raspored šarafa nije odgovarajući. VMARC ti je dobro rekao.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

vladarko Re: Nemoj to ni da apokusavas. 21.02.2017. 21:56 #631957

broj poruka: 4228
Sve rečeno.

Pozdrav!

Vlada

:: Cesto je raspored srafova i konektora na kucistu razlicit od revizije do revizije modela laptopa. Dovoljno je da je samo jedan konektor pomeren i laptop bude neupotrebljiv
:: Ako ti je bas toliko dosadno u zivotu, pa da se time bavis :) onda prvo izvadi svoju plocu, pogledaj kakva je, uslikaj je iz svih uglova i perspektiva i tek onda se baci na potragu za drugom
:: Inace veoma, veoma, retko u isto kuciste laptopa staju maticne ploce razlicitih CPU platformi. Sto ce reci, tesko da ce tu neki i Intel da stane. Povrh svega, nistu ni isti hladnjaci, niti za jace CPU niti za razlicite CPU platforme
::
:: E, brate, da ti ja kazem... Batali. Prodaj to, dodaj jos tih 100€ koje si nameracio i kupi krsten novi laptop
:: macOS Sierr
:: What can your Mac do now? Just ask
djape7777 Re: HP pavilion 17-f zamena ploce sa procesorom (krs AMD E1-6010) 22.02.2017. 00:15 #631962

broj poruka: 925

Moze to ali uz maticnu da menjas celu dodnju skoljku,..
Primera radi ja sam menjao na starom MSI VR601 sa VR610. na 610 je bio amd athlon x2 ali je crla ploca extra ocuvan dok je 601 intel pukle sarke (INACE RETKO KOJEM NISU) izlizan ali sljaka. Vrlo malo delova sa skoljke sam iskoristio iako su na oko identicni...

:: Sestra poseduje pomenuti laptop (AMD DC E1-6010, 4GB DDR3, 1TB...) koji radi ocajno zbog preslabog procesora.
:: Gledao sam na ebay postoje ploce za taj laptop sa A8/A10 ili i3 procesorom za nekih 100$
:: Na plocama se nalazi cpu i grafika
:: Interesuje me da li je moguce izvrsiti zamenu, a sa stare ploce poskidati ostale komponente?
:: Pitam ovo zato sto vise nzm sta je na njima integrisano a sta ne. Negde pise da imaju na sebi integrisani RAM, mada na ovim plocama sto se prodaju nema ram-a.
:: Da li moze da postoji neki problem sa kompaktibilnoscu? Na njihovim oglasima pise da je moguca ugradnja u ovaj laptop
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs