imam jedan modul Kingston 4Gb DDR 3 hyper x 1600 Mhz sa latencijom CL9. Da li ja mogu da dodam još jedan ili dva modula koji imaju iste karakteristike osim što im je latencija CL 10 ??
... da nekad ne rade memorije apsolutno istih nazivnih karakteristika, stvar kod memorijskih modula je: rade zajedno ali po najsporijem - zajedničkom - parametru. Nema demokratije, pa da dva brža modula povuku na brže jedan sporiji, već obratno - prilagođava se sve najsporijem.
Upravo tako...zavisno od memorija latencije skaliraju prema brzini memorije, na primer ako smanjis brzinu memorije mozes da umanjis i latencije...ako je na primer jedna memorija deklarisana za 1600mhz cl10 a druga na primer 1300mhz cl9, prilagodice se brzina sporijoj memoriju a latencije se obicno povecaju...tako da ja vise volim sam da podesim brzinu i latencije, meni su na primer ove kingston se samo pdoesile na cl10 ali sam smanjio na cl9 i rade sasvim dobro jer su deklarisane za tu brzinu i te latencije .)
Ukratko, mozes da uradis to sto si naumio, bice sve ok recimo 90% Imas sansu 10% da nesto zeza ali i to nije kraj vec ces mozda morati malo u biosu da se zezas i utezes stvari.
Pre vadjenja starih stapova rama ili dodavanja novih resetuj sve na default u biosu da ne boli glava.
:: Ukratko, mozes da uradis to sto si naumio, bice sve ok recimo 90 :: Imas sansu 10% da nesto zeza ali i to nije kraj vec ces mozda morati malo u biosu da se zezas i utezes stvari :: :: Pre vadjenja starih stapova rama ili dodavanja novih resetuj sve na default u biosu da ne boli glava :: :: Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS :: GPU:GTX 970 Gigabyte G :: Ram:10 Gb Kingsto :: SSD: Patriot 240gb +HDD 500g :: MBO:Asus M5A9 :: Case:Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650 :: Keyboard: Natec RX2 :: Mouse: Razer Nag :: Screen: ViewSonic 27 :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.