Mali savet mi treba, vezano za battlefild 1. Imam konfiguraciju u potpisu, tj 8GB rama. U igri mi se desavaju velike varijacije fps, tj na ultra (geforce experience) mi se desava da fps ide sa 70 80 na 40 fps.
Savetovali su me da ubacim još 8GB za dual channel. E sad dok to ne pazarim, ubacio sam 2x2GB jer imam to. Total ram je 12GB, po dimm-ovima:
1. 2GB 2. 8GB 3: 2GB 4. /
Po specifikaciji proizvođača 2 i 4 slotovi su za dual channel. Sa ovakvom konfiguracijom nisam primetio neke razlike u performansama. Zanima me vaš savet da li kupovati uopšte još 8GB, jer vidim na MSI afterburneru da je zauzetost rama (ne vrama) 8GB. Pa rekoh da ne bacam pare bzv ako ne moram..
Tebi ne radi Dual Channel trenutno. Da bi radio slotovi 1 i 2 moraju da budu simetricni sa 3 i 4, medjutim posto kod tebe fali 8GB u slot 4, ti neces imati benefit Dual Channela. To tebi ne bi trebalo da predstavlja problem ukoliko ti igra radi sada kako treba mada bilo bi lepo kad bi ostavio vise od 2GB lufta sistemu da radi posto kazes da ti sve otislo na igru.
U prevodu, nemoj da kupujes, radice ti ovako. Kupi samo ako naidjes na neku povoljnu 1x8GB memoriju.
Ma ovi dropovi kad se desavaju umeju da bas iseku gameplay.. ovo sve pitam jer nisam pametan sta raditi, tj dal juriti i7. Cpu mi je na 100% sada uvek, a promena sa ultra na low settings ne daje nesto puno fps. Dosao sam na zakljucak da je cpu ili ram problem.
ja sam imao slicnih problema sa battlefield 4 i bio je cpu problem. Znaci sve normalno radi i odjednom pad fps-a i leg. Kako sam uradio upgrade kompa sve radi ko podmazano.
Inace battlefield 1 koliko sam citao za glatko igranje trazi I7, mada radi na I5. Ja je nisam pazario bas zbog konfiguracije koju trenutno imam (I5 4460, R9 270 i 16GB RAM i SSD512) i kapiram da bih mi cpu i pogotovu grafika bili usko grlo.
Ma oni su kao min requirements napisali da je potrebno i5 6600K, a koliko sam uspeo da vidim mnogo ljudi igra na slabijim i5 procesorima sa solidnim fps.
Mene buni to što imam 80 fps pa padne na 40.. Kada bih konstantno imao malo jurio bih usko grlo lakse. Takođe sam primetio da se dešava da Amiens mapa recimo, koja je baš u ruševinama i zbijena, pravi velike dropove.
Ako pricas za multiplayer problem je u procesoru. Treba ti i7 (pozeljno 6-jezgarni + OC) za full uzitak u MP bez dropova. Oni verovatno daju requierments za singleplayer.
Kolega ima 4670k OC na 4.3ghz i nije mu dovoljan, isto ima dropove. Dok ja sa 5820k na 4.5ghz nemam nikakve.
5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h
:: Pozdrav drugari :: :: Mali savet mi treba, vezano za battlefild 1. Imam konfiguraciju u potpisu, tj 8GB rama. U igri mi se desavaju velike varijacije fps, tj na ultra (geforce experience) mi se desava da fps ide sa 70 80 na 40 fps. :: :: Savetovali su me da ubacim još 8GB za dual channel. E sad dok to ne pazarim, ubacio sam 2x2GB jer imam to. Total ram je 12GB, po dimm-ovima :: :: 1. 2G :: 2. 8G :: 3: 2G :: 4. :: :: Po specifikaciji proizvođača 2 i 4 slotovi su za dual channel. Sa ovakvom konfiguracijom nisam primetio neke razlike u performansama. Zanima me vaš savet da li kupovati uopšte još 8GB, jer vidim na MSI afterburneru da je zauzetost rama (ne vrama) 8GB. Pa rekoh da ne bacam pare bzv ako ne moram. :: :: Hvala svim :: :: Pozdrav. :: :: ::FD Define R4::PSU Chieftec 550W::MSI Gaming 3 Z97::Intel Core i5 4590::Kingston Hyper-x 8GB::MSI GTX1060 OC 3GB::Samsung 840 EVO SSD::MS Sidewinder X6::X7 Oscar::
Da, MP je u pitanju. To sam i ja mislio na kraju krajeva, jer su dropovi posebno uočljivi na nagužvanim mapama sa 64 igrača. Ali kontam da bi mi valjao upgrade rama zbog dual channel-a..
Proveriću i napajanje za svaki slučaj, tj napone..
:: Ako pricas za multiplayer problem je u procesoru. Treba ti i7 (pozeljno 6-jezgarni + OC) za full uzitak u MP bez dropova. Oni verovatno daju requierments za singleplayer :: :: Kolega ima 4670k OC na 4.3ghz i nije mu dovoljan, isto ima dropove. Dok ja sa 5820k na 4.5ghz nemam nikakve :: :: 5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h :: :: ::
NIje ram, nego kriminalna optimizacija pojedinih sekvenci, gde CPU udara i preko 95 usage...
Radio test Bf1 identicno radi i na 8gb i na 16gb rama, odnosno dovoljno je 8gb, stim sto na testu sa 16gb, iz nekog razlika igra pojede preko 10gb...dok sa 8gb najvise 6.8gb.
Ma sa tvojim hardverom je apsolutno sve u redu, sve ti je potpuno ispravno. Ne nadaj se da će sa više RAM-a bolje raditi jer je i 8GB više nego dovoljno. Raspitaj se malo po stranim forumima i videćeš da gomila ljudi ima isti problem. Do optimizacije mapa je a ne do hardvera. Nisam siguran ni da bi sa i7 nestali dropovi ali da uzimaš drugi proc samo zbog toga ne znam koliko je izvodljivo. Moj ortak isto igra BF1 i ima identične probleme kao ti. Mašina mu je gotovo preslikana kao tvoja. Žalio mi se na isti problem ali mi je takođe naglasio da nema dropove na svim mapama.
Ma i7 nit se voda, nit se jase. Trazi igrica za multi punokrvni x6 ili 8350 kod crvenih, ali nasviran na 5ghz, a voli i brzu ddr4 memaru .)
Bilo kako bilo, ima istine da neke mape zadaju probleme hardveru, tako je bilo i sa BF3 i sa BF4. Sve sam pokusavao, nista nije pomoglo da u nekim situacijama imam konstantno vise od 100 frejmova(grafika mi nikada nije bila usko grlo). Siguran sam da su mogli podici fps bar za 20% da su neke mape(ili samo delove) bolje ispeglali i da su se vise angazovali oko optimizacije.
Definitivno je izgleda reč o optimizaciji mapa. Naravno igram u 1080p, a ne daj Bože da igram u 4k, ne znam kakav hardver bi morao da imam.
Nisam imao toliko problema sa BF3, jeste da je stariji frostbite u pitanju, ali sam imao i stariji hardver tada.
MP recimo kada su manje mape, radi lepo. Takođe i veće conquest partije, npr u džungli, u pustinji, nema toliko padova u fps. Malo je neverovatno koliko su požurili da lansiraju igru i da se namlate para..
Evo cisto da javim impresije, posto sam uzeo 4x4GB Patriot Viper Xtreme @1866..
Pre toga sam, reda radi, reinstalirao OS, win10. Sada vise dropova nemam, a sto je najzanimljivije, DX12 radi solidno. Dok je on bio ukljucen, nisam mogao normalno da igram od dropova..
Zamenicu i napajanje, jer mi ovo radi vec 7 8 godina.
:: Pozz ljudi :: :: Evo cisto da javim impresije, posto sam uzeo 4x4GB Patriot Viper Xtreme @1866.. :: :: Pre toga sam, reda radi, reinstalirao OS, win10. Sada vise dropova nemam, a sto je najzanimljivije, DX12 radi solidno. Dok je on bio ukljucen, nisam mogao normalno da igram od dropova.. :: :: Zamenicu i napajanje, jer mi ovo radi vec 7 8 godina. :: :: Pozdrav. :: :: ::FD Define R4::PSU Chieftec 550W::ASUS P7P55D::Intel Core i5 750@3.2 GHz::Kingston Hyper-x 3x2 GB@1600 Mhz::MSI GTX770 TFIV Gaming OC::Samsung 840 EVO SSD::MS Sidewinder X6::X7 Oscar: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.