Potrebna mi je ploča za Kaby Lake (7600k). Kriterijum su OC mogućnosti, i s/pdif izlaz. Gledao sam jefitnije modele tj oko 150e, pa je izbor spao na tri ploče (ako ima još neki model slobodno preporučite):
Ja kad vidim MSI meni je to izrod, nisam ni pogledao kakve su ploce xD Problem najveci je sto ne umeju da naprave da radi kako treba, cak i ona besmislena xpower ploca sa 8 faza sa quadruperima na 32faze ono over-engineered a ne radi kako valja.
Ali iskreno, morao bih da pogledam VRM sekcije poblize pa da kazem :) Bas imam problem sa MSI-em, i veci nego sa Gigabyteom :D Losa iskustva.
5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h
Svi oni koriste japanske kondenzatore, mada su tajvanski solid state koji sve koriste u slicnoj klasi
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
Da ja uzimam uzeo bi mATX Strix Z270I. Bas je cool. Nema nijedan jedini razlog za ATX plocu za mainstream sem mozda losijih zavojnica na mATX plocama. Izgleda da samo ASRock brine o zavojnicama na mATX i koristi iste kao na high end plocama. To je velika mana ASUS mATX sto nisu isti princip kao ATX ploce samo krace.
Molio bih stručna lica da mi objasne zašto je bolja bilo koja ASUS Z270 ploča od MSI, pošto za 170 čipset i X99 ASUS je podbacio u kvalitetu i izdržljivosti. Molio bih stručne osobe, a ne copy/paste obrazloženje, ako je neko upoznat.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h
:: Molio bih stručna lica da mi objasne zašto je bolja bilo koja ASUS Z270 ploča od MSI, pošto za 170 čipset i X99 ASUS je podbacio u kvalitetu i izdržljivosti :: Molio bih stručne osobe, a ne copy/paste obrazloženje, ako je neko upoznat :: :: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice :: ::
Asus je bio i...ostao... Asus. Čak i sada kada su se velika četvorica
30.01.2017. 13:47
status: user broj poruka: 10997
(Gang of 4) osilila/razmazila. eMeSaJ je jeo gadna govna sa BIOSima svojih ploča, giga-bajat je pravio po 57 revizija pojedinih ploča, Asus bi hteo da bude nalik SoniBoju i Šljamsungu (Asus palačinke, Asus krofne, Asus posuđe, Asus menzis tamponi...) pa je kanda zaboravio da su ga proslavile matične ploče i gr. karte... eMeSaJ se popravio, malo, shvatio je valjda da im svima zajapureni AsRock duva u guzice, ali Asus je, kada su m. ploče u pitanju ipak na vrhu, još uvek...
Posebno sto, ovde na forumu konkretno, to ide kao sto rece covek copy/paste trange-frange prica, uglavnom, ne svi. Ne robujem brendovima, iskustvo mi je bitno, ali mi je bitniji moj novcanik. Dakle poenta je ono sto je takodje vec receno, da je sve relativno, odnosno ide od modela do modela i da to treba uvek postovati i svaki model proveriti.
Meni nijedna MSI ili GA ploca nije crkla u poslednjih 6 i po godina, sve rade i dalje, posle prodaje kod tih ljudi i molim lepo.
Opet sve ovo uz ogradu da su to sve bile ploce u koje je bocnut CPU, najosnovniji konektori i to je to i da nijednu od tih ploca nisam platio 150e, prosto nije mi trebalo, a tako ce gotovo sam siguran uvek i biti(lockovan i5 mi je za moje potrebe sasvim dovoljan).
TRUE Meni i Gigabyte radi korektno posao, ali kada hocu da u racunar stavim maticnu plocu, ja stavim Asus. Ako mi kupac insistira na MSI ploci, odbijam posao. Graficke su im tu i tamo OK.
macOS Sierra What can your Mac do now? Just ask.
:: Ja kad vidim MSI meni je to izrod, nisam ni pogledao kakve su ploce xD :: ::
Nemam nista protiv MSI grafa. Ali opet, uvek cu izabrati ASUS pre.
Zasto ASUS, pa generalno gledano jer stavljaju najkvalitetnije komponente. Primera radi Strix 480 vs Giga G1 480.
Giga g1 ima mosfete od 0.2$, a ASUS od 5$. I posle sto je asus skuplji malo, pa jer ima 5x kvalitetniju naponsku koja je efikasnija, modernija, a da ne pricam koliko struje vise moras da pustis da bi je spalio. Veoma slicno je i sa plocama.
Ajmo dalje, BIOS. Jedini ASUS ume da napise krsten BIOS. Gigabyte ploca (cak i najskuplja) kad izadje zaboravi na OC. Jednostavno ne moze. Cak ni one od 600-700e (koje su btw skuplje od asusovih). Zadnje dve ploce koje smo imali na testu Aorus (koji je kao ROG pandan kod gige za Z270) i z170 Gaming G1, nijedna skoro uopste nije mogla da se klokuje koliko je BIOS bagovao.
MSI x99 ploce su poznate po boot bugovima, svaka druga nece da se upali. Komentari na newegg i amazonu sve govore :) Mislim da je asus za X99 prodao nekoliko puta vise ploca nego svi ostali zajedno.
Aj da ne davim dalje, dosta :D
Ne znam ali imam neki osecaj da ce AMD biti losiji od Kaby Lake. Nesto mi govori da mi nismo ni svesni da se performanse jako tesko vade bolje ali videcemo.
Sa druge strane Intel je izvukao zadnji atom iz Kaby Lake i7-7700K pa sta bude.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.