ljudi stigao deo kompleta...Stavio kuler,proc,plocu, memaru i backup hdd. Ceka se zvucna i grafa. ELEM....
Da mi je ovo neeko pricao ne bih mu verovao jebotee ludog dana. Prvo pohvale za Ivana sa KP, Kutalion ti si mi ga mislim preporucio.
Dosao covek lepo mi doneo komponente i da mi sastavi kuler na cpu jer ovako mali sa 2m nema sanse to uradim a da nesto ne sjebem. Jedva uspem da uguram prste da skinem kabl sa graficke. Malo smo se zezali oko backplate namestanja za Dark rock pro 3 ali uspemo da namestimo sve , postavimo kad ono nema jedne matice.
Fali jedna jebena matica sa kulera i dzaba sve, ne mogu da pricvrstim kuler od 1.4 kg na plocu. Celu jebenu sobu sam prevrnuo naglavacke zbog ovog go*neta
Brate ne znam sta da ti kazem, izneverovao sam dan. Ne znam kome sam macku pregazio a da se ne secam toga da me ovi maleri vijaju. A matica nije falila u pakovanju nego je odletela prilikom montiranje i nestala u rupi zvanoj prostor-vreme.
Fala vi ,nije zurba moze sutra. Sta kazes za temp ?
E da i reci mi sta konkretno koristis od softvera sa asus sajta, ne znam sta sve da instaliram. Treba li mi nesto od drajvera za chipset itd ili je to win 10 sam vec instalirao. na MSI sam imao lepo control centar i on sam proveri sta treba updejtovati, od chipseta ,biosa itd ....
p.s. vidim ima jedna novija verzija biosa . 1401 Improve system stability
Sa Asusovog sajta skini sve drajvere, pošto win 10 daje samo osnovnu funkcionalnost. Temperature po paljenju nisu bitne, bitnije je da sva jezgra imaju ravnomjernu temperaturu do 5 stepeni razlike pod max opterecenjem. Probaj ga prvo na 4.2 pa po 50 mhz tjeraj nagore. I Ivan je stvarno normalan lik i baš onakav kakav čovjek koji se bavi tim poslom treba da bude. Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Jel to Silverstone ono kuciste Raven... Kako si mogao da instaliras u njega novi sistem u kuciste puno prasine. Znaci ja kada sam menjao sa Z77 na X99 a kuciste je bilo 5 puta cistije od toga. prvo sto sam radio je magicna vlazna krpa celo kuciste, posle toga alkohol, sve, pregrade, HDD fioke, sve, pa onda instalacija svega. I sada cu posle nove godine sve vadim i ponovo ciscenje i onda vracam. Dobar je to CPU Cooler jedan od najboljih Air Coolera.
Treba da instaliras Intel Chipset Driver Intel MEI Intel RST Driver Intel USB 3.0 Driver ASMedia USB 3.0 Driver ASMedia SATA Controller ako imas Intel LAN Driver Wi-Fi Driver ako imas Bluetooth Driver ako imas Realtek Audio
Od softwara ja ne bi nista instalirao sa ASUS sajta.
Jesi li naprskao Power taster asepsolom ili komp palis sterilnim rukavicama?
macOS Sierra What can your Mac do now? Just ask.
:: Jel to Silverstone ono kuciste Raven.. :: Kako si mogao da instaliras u njega novi sistem u kuciste puno prasine :: Znaci ja kada sam menjao sa Z77 na X99 a kuciste je bilo 5 puta cistije od toga. prvo sto sam radio je magicna vlazna krpa celo kuciste, posle toga alkohol, sve, pregrade, HDD fioke, sve, pa onda instalacija svega. I sada cu posle nove godine sve vadim i ponovo ciscenje i onda vracam :: Dobar je to CPU Cooler jedan od najboljih Air Coolera :: :: :: Treba da instaliras :: Intel Chipset Drive :: Intel ME :: Intel RST Drive :: Intel USB 3.0 Drive :: ASMedia USB 3.0 Drive :: ASMedia SATA Controller ako ima :: Intel LAN Drive :: Wi-Fi Driver ako ima :: Bluetooth Driver ako ima :: Realtek Audio :: :: Od softwara ja ne bi nista instalirao sa ASUS sajta :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: i7-5820K-RampageVExtreme-DominatorPlatinum 2666-Samsung 850 EVO 1T :: SoundBlaster Z-EVGA 1200 P2-Obsidian 650D-Deck87 Francium Pro-G7 :: ::
Aha! A jel si start button naprskao asepsolom i sterilisao ili imas posebne latex rukavice za paljenje?
Ognjeni, instaliraj drivere sa Asus sajta. Realtec za audio, chipset driver, mozes i ove intel drivere za sata itd ali mislim da win10 ima sve to u sebi. E sad ako volis software kontrolu ventova, frekvencije itd - DIP5_10360.
To je aisuite + 5 way optimization i sve redom. Super radi softver.
Sto se tice OC, ajde `vako. Moja preporuka je adaptive mode. Offset stavis auto, a turboclock stavis ono sto zelis da ti bude max napon pri max clocku. Cache ne diras za sada.
Recimo za pocetak 1.2v, a stavis mnozioc na 41. Mislim da je to neki prosek za BW-E. LLC stavis na 5, input voltage 1.86-1.89v (VCCIN). VCCSA stavi offset oko 0.150mv. Posto po defaultu daje mnogo na auto. (VCCSA ti je za ram samo)
Ako butuje, ides na testove - sa hwbota skini x265, rog realbench, h.264. Linx/prime sa HW-E/BW-E ne palis nikako za OC-ovane 6/8/10 jezgarce jer AVX2 instrukcije vuku previse struje. ROG realbench ima AVX2 instrukcije, ali u normalnoj - realnoj kolicini.
Ako prodje testove, ok ides na gore sa mnoziocem. Ako ne, obori ga za jedan ili dizi vcore. Uglavnom ovako sa adaptive ce ti lepo raditi i C-states, obarace klok i napon, dok bi ti na manual drzao konstantan clock i napon.
Cache na BW-E moze do max 3.7-3.8ghz, i ako ne moras nemoj da ga diras. Max napon dozvoljen za cache je 1.25v za 24/7. Preko toga degradira procesor.
Sto se tice vcore, tu si limitiran hladjenjem vise nego naponom, ali se ne preporucuje vise od 1.35v za 24/7. Za sta ti svakako treba custom loop, tako da nemoj da se opterecujes time.
Eto tolko od mene, ako ti je jos nesto nejasno pitaj slobodno :)
5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h
Da, Silverstone Raven rv-01 .bad boy. U kakvom.stanju je bilo sad je cisto dovoljno.
Kuto nemam pojma sta si sad pricao, nisam oc.cpu 5-6 god xD. Sad cu vidim.
p.s. Kako bre da izgasim ovo RGB osvetljenje na maticnoj kada je komp ugasen ? I dalje svettli kao da je upaljen, morao sam gasim produzni da izgasim ceo komp jer sija kao na stadionu
sto valja robu iz Azije !? :) Ima ga i na benchu? :) Ja sam jednog Ivana bio pitao za i7 3770, rece mi ono sto je imao je prodao, pa sada ceka ako mu stigna druga tura, covek daje i garanciju na to sto proda, a pojedini drugi traze od 150e pa nagore i ne daju ti maltene nista i ne pada im na pamet da smanje cenu, po meni i7 3770 obican vredi ispod 150e, a onaj K, oko 150-170e, ali ljudi umisljaju da i dalje to kosta ko da je sa garancijom...
Ognjeni, mozes li napisati kakav je kvalitet plastike tog kucista, na hdd fiokama, maskama na spoljasnjem delu kucista...? Koje su mu mane..
:: Da, Silverstone Raven rv-01 .bad boy. U kakvom.stanju je bilo sad je cisto dovoljno :: :: Kuto nemam pojma sta si sad pricao, nisam oc.cpu 5-6 god xD. Sad cu vidim. :: :: p.s. Kako bre da izgasim ovo RGB osvetljenje na maticnoj kada je komp ugasen ? I dalje svettli kao da je upaljen, morao sam gasim produzni da izgasim ceo komp jer sija kao na stadionu
Nisam bas objektivan da ti odgovorim za to jer je meni ovo najbolje kuciste u univerzumu. Jurio sam ga godinama dok nisam nasao ali ajd da pokusam.
- Plastika spolja deluje da je standardna ali to je subjektivno misljenje..mozda je 5 x bolja od svega drugog, nemam prilike da uporedim imam isto kuciste vec 5 + god. Evo ovako npr...Kuciste je extremno tesko i veliko, 18 kg je prazno bez icega unutra a npr kad ga polozim sa strane ili kad ga pomeram, plastika se ne ugiba, ne vidim da se ogrebala kad sam ga stavljao na bok i vadio komponente.
-Mozda jedina mana po meni jeste sto nema podrsku za sva vodena hladjenja , ipak je ovo dosta matoro kuciste. Moguce je staviti vodeno ali ne sve varijante...Oklopljeno je sa svih strana tako da bi morao da skines neku od zastita da bi stavio vece radiatore.
- tezina od 18 kg prazno tako da nije za za nosenje tamo vamo, ogromno i kabasto.
A sve ostalo po meni je odlicno, imam ovaj top model sa svim dodatcima i prozorom . Maticna okrenuta za 90c, tako da je airflow savrsen. Vertikalno od dna gde su dva velika silent 180mm, guraju do vrha vazduh do jos jednog 120 mm venta . Filteri za vazduh svuda itd itd... ( bas sam nedavno gledao na netu, kazu da su ova dva 180mm venta najbolje na trzistu jos uvek. 40-50e je komad.
Mesta dovoljno za sve zivo, odlicno izgleda ( subjektivno naravno ) .
Ognjeni si iz BG bese? Ako se ne snalazis i nisi na drugom kraju grada od moje mackosti, mogu i da skoknem do tebe da odradimo taj OC.
Ivan valja preko ASBIS-a, a odakle ASBIS uvozi je pod znakom pitanja. Posto posluju mahom balkan-mala azija moguce je. Tako da ti preko serijskog imas garanciju od ASBIS-a, sto nije mala stvar.
5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h
Oduvek je bio Raven u racunari.net, samo je uvek bilo i skupo. Vrti se neko u oglasima u super stanju koliko vidim, lepo izgleda, samo sto me bockaju ti plasticni delovi, to je znao dobro da odradi jedino Chieftec. Jednom sam u Microsystemsu razgledao jedno kuciste, Temjin sa okrenutom stranom horizontalno, bilo je skupo i razlog zbog koga ga nisam kupio su bile plasticne fioke za hdd, nekako nisam mogao da predjem preko toga, posle Corsair Obsidian-a sam postao skeptican na lomljenje plastike. Ja sam uvek pazljiv, ali jednom se desi, kad se desi, kad znam da imam nesto sto je slomljeno, to vise nije to.
:: Nisam bas objektivan da ti odgovorim za to jer je meni ovo najbolje kuciste u univerzumu. Jurio sam ga godinama dok nisam nasao ali ajd da pokusam :: :: - Plastika spolja deluje da je standardna ali to je subjektivno misljenje..mozda je 5 x bolja od svega drugog, nemam prilike da uporedim imam isto kuciste vec 5 + god. Evo ovako npr...Kuciste je extremno tesko i veliko, 18 kg je prazno bez icega unutra a npr kad ga polozim sa strane ili kad ga pomeram, plastika se ne ugiba, ne vidim da se ogrebala kad sam ga stavljao na bok i vadio komponente :: :: :: -Mozda jedina mana po meni jeste sto nema podrsku za sva vodena hladjenja , ipak je ovo dosta matoro kuciste. Moguce je staviti vodeno ali ne sve varijante...Oklopljeno je sa svih strana tako da bi morao da skines neku od zastita da bi stavio vece radiatore :: :: - tezina od 18 kg prazno tako da nije za za nosenje tamo vamo, ogromno i kabasto. :: :: A sve ostalo po meni je odlicno, imam ovaj top model sa svim dodatcima i prozorom . Maticna okrenuta za 90c, tako da je airflow savrsen. Vertikalno od dna gde su dva velika silent 180mm, guraju do vrha vazduh do jos jednog 120 mm venta . Filteri za vazduh svuda itd itd... ( bas sam nedavno gledao na netu, kazu da su ova dva 180mm venta najbolje na trzistu jos uvek. 40-50e je komad :: :: Mesta dovoljno za sve zivo, odlicno izgleda ( subjektivno naravno ) . ::
Cestitke za nabavku zwerske makine! Sto se tice drajvera za plocu...
04.01.2017. 19:59
status: user broj poruka: 10997
nikako se nemoj pouzdavati u Asusov (a vazi i za druge srafcigerase) support site: uglavnom kasne sa linkovanjem novih drajvera, pa im se cak desi da nesto izostave. Dakle, ono sto napisa Nato-EVGA-Corsair: najsveziji drajveri za plocu (.inf), za LAN kartu itd. na Intelovom sajtu, za zvucnu k. na Realtekovom sajtu...Od Asusa samo najnoviji BIOS.
@ kuto nisam na drugom kraju bg, iz ns sam. Realno to ti je blize :). Kako da ugasim svetlo na maticnoj posle gasenja, imas skoro istu plocu,nema sanse da drzis taj reflektor upaljen. Cela soba mi svetli.
@iM da bilo je ali je bilo 220-250e jos tada. Pazi meni hdd nosaci izgledaju kao i prvog dana,cvrsta je plastika dosta mislim da neces pogresiti.
@torto fala, bice valjda dobra makina. Nije mi palo na pamet videcu da poskidam sa `izvora`:).
Imam neki cudan problem, jedina igra koju trenutno igram Ark survival evolved mi ocajno radi. Teski stutter pa cak do 5fps.. Nekad ne mogu ni u settings da udjem.
Nisam primetio u winu nista neobicno, zauzece procesora,memorije minimalno,temp odlicne ne pregreva se. Sveza instalacija win 10 x64
Cime najbolje da testiram, probao sam nabrzaka asusov stress test,sve ok bilo . nije preslo 35c na 100% zauzeca
Nesto nije u redu, evo jos jednu i to nezahtevnu igru probao,jako jako laguje. Drasticno losije radi. Isti win sam instalirao i iskoristio ,sta se dodjavola desava.
Ja nemam ta svetla hah, probaj da enablujes ErP u bios-u. ADVANCED>APM. To ga tera da trosi manje od 1W dok je ugasen, ali onemogucava neke gluposti tipa paljenje preko tastature itd. Efektivno bi trebalo da ubije i svetla.
Za lag kakvi su % opterecenosti gpu i cpu kada se to desi?
Taj Temjin je bio preko pola soma evra. Znam koje je to kuciste, ima Jacob Freeman Manager EVGA, meni se to kuciste ne svidja, ogromno je, on u njemu drzi procesore na 5.5-5.6GHz za svaki dan, ali ima Phase Change cooler i ne menja ga vec godinama. Samo menja platforme i stalno je 5.4GHz, 5.5GHz, 5.6GHz, i tako.
Ma Silverstone pravi OK kucista ali ga nije ocistio, dole su oni veliki ventilatori koji moraju imati filtere, kazu da je to najbolje hladjenje fabricko koje se dobija, sada ne znam. Neki Fortress modeli imaju 3x180 mm Air Penetrator na podu.
Jeli jesi li ti instalirao ITBM Driver posto imas Broadwell-EX? Tj Intel Turbo Boost Max Technology 3.0? Instaliraj i to.
:: Oduvek je bio Raven u racunari.net, samo je uvek bilo i skupo. Vrti se neko u oglasima u super stanju koliko vidim, lepo izgleda, samo sto me bockaju ti plasticni delovi, to je znao dobro da odradi jedino Chieftec. Jednom sam u Microsystemsu razgledao jedno kuciste, Temjin sa okrenutom stranom horizontalno, bilo je skupo i razlog zbog koga ga nisam kupio su bile plasticne fioke za hdd, nekako nisam mogao da predjem preko toga, posle Corsair Obsidian-a sam postao skeptican na lomljenje plastike. Ja sam uvek pazljiv, ali jednom se desi, kad se desi, kad znam da imam nesto sto je slomljeno, to vise nije to :: :: :: :: Nisam bas objektivan da ti odgovorim za to jer je meni ovo najbolje kuciste u univerzumu. Jurio sam ga godinama dok nisam nasao ali ajd da pokusam :: :: :: :: - Plastika spolja deluje da je standardna ali to je subjektivno misljenje..mozda je 5 x bolja od svega drugog, nemam prilike da uporedim imam isto kuciste vec 5 + god. Evo ovako npr...Kuciste je extremno tesko i veliko, 18 kg je prazno bez icega unutra a npr kad ga polozim sa strane ili kad ga pomeram, plastika se ne ugiba, ne vidim da se ogrebala kad sam ga stavljao na bok i vadio komponente :: :: :: :: :: :: -Mozda jedina mana po meni jeste sto nema podrsku za sva vodena hladjenja , ipak je ovo dosta matoro kuciste. Moguce je staviti vodeno ali ne sve varijante...Oklopljeno je sa svih strana tako da bi morao da skines neku od zastita da bi stavio vece radiatore :: :: :: :: - tezina od 18 kg prazno tako da nije za za nosenje tamo vamo, ogromno i kabasto. :: :: :: :: A sve ostalo po meni je odlicno, imam ovaj top model sa svim dodatcima i prozorom . Maticna okrenuta za 90c, tako da je airflow savrsen. Vertikalno od dna gde su dva velika silent 180mm, guraju do vrha vazduh do jos jednog 120 mm venta . Filteri za vazduh svuda itd itd... ( bas sam nedavno gledao na netu, kazu da su ova dva 180mm venta najbolje na trzistu jos uvek. 40-50e je komad :: :: :: :: Mesta dovoljno za sve zivo, odlicno izgleda ( subjektivno naravno ) . :: ::
DA LI JE MOGUCE DA SI INSTALIRAO 2 MODULA MEMORISKA NA X99 I DA TI MUNGOSI OVDE NISU NISTA ZAMERILI KADA SI OBJASNIO DA CES TO DA INSTALIRAS NA X99? UPRAVO SI TIME UBIO BENEFIT QUAD CHANNEL KONFIGURACIJE NA X99 U ODNOSU NA Z170. NA X99 MORA DA SE INSTALIRA 4 MODULA. ZNACI BOLJE JE INSTALIRATI 4X8 NEGO 2X16GB.
DRUGO DA LI SI INSTALIRAO INTEL TURBO BOOST DRIVER? CINI MI SE DA PHYSICS SCORE TREBA DA BUDE OKO 14-15.000, NISAM SIGURAN. ODRADI CINEBENCH, ODRADI FRITZ CHESS DA VIDIMO STA JE. DRZI MEMORIJU NA 2133 MHz. INSTALIRAJ CPU U SOCKET PONOVO PAZLJIVO.
Ne sekiraj se i nemoj nista da lomis. Neki problem sa softverom, verovatno.
05.01.2017. 00:38
status: user broj poruka: 10997
Hajde da probamo iz/od pocetka. Pitanja:
1. Jesi li instalisao najsveziji (iako taj poslednji pokriva i novije ploce) .inf drajver? https://is.gd/zXeRAT 2. Ako sam te razumeo, imas kart 970 ili 980. Najsveziji drajver za NV karte (GeForce 376.48 Hotfix) https://is.gd/MxttNC 3. Jesi li siguran da si u BIOS-u sve podesio kako treba (latencije, frekvencija i napon napajanja memorije), CPU, magistrala grafike itd. itd.? vAko si isuvise pozurio da overklokujes, mozda si nesto zeznuo, pa probaj sa ``optimal`` ili ``default`` mode-om.
Skini Intel Processor Diagnostic Tool da vidis da li ti je zdrav procesor. Kada otvoris aplikaciju ne cackaj je ona ce da krene testiranje i pusti da zavrsi.
Samo da te pitam kada si ti Instalirao Windows 10 da li si uradio update da vidis da li ima neke stvarcice, tipa Net Framework, da li si skinuo dxweb i update odradio pustio da on instalira, Microsoft Visual C++ razliciti pakovi...
Ovo ti je moja procedura kada uradim Windows 10, odmah gasim UAC, gasim da mi ludi Windows 10 ne updejtuje drivere sam kako hoce. On ti je mozda i instalirao ko zna sta kao NVIDIA driver. Meni je napravio haos, nisam mogao da zadrzim stari Audio driver, stalno je vracao najnoviji, dok nisam ugasio samo update drivera. Kada je sam instalirao Windows 10 NVIDIA driver to je bilo nesto drugacije nego kada ja instaliram.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.