Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
NF680i
STRANA 1 OD 1
markodj NF680i 10.11.2007. 11:14 T6438

status: user
broj poruka: 51
Imam ASUS 680i koja je odlichna za Core2Duo, ali je losha za Core2Quad.
Da li neko zna gde mogu da nabavim jednu od sledeccih plocha:
DFI LanParty 680i
XFX 680i
EVGA 680i
...tim redosledom. (mozze i polovna, ako neko prodaje)

Zamina me gde stvarno ima, a ne `mozzemo da poruchimo, bicce za dve-tri nedelje`.

Svi komentari su dobro doshi, ako neko ima iskustva sa navedenim plochama.

Pozdrav svima!
Marko
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE iskreno 10.11.2007. 11:40 #32635

broj poruka: 5704
nista od toga. XFX (Pine) i eVGA su odlicni proizvodjaci grafika ali lepe naplepnice na tudje ploce (Foxconn, Biostar)...samo prosek, osim sto lepo izgledaju kao i DFI Dark. Ja nisam fan ovih ploca. Neke i imaju kvalitetne elektronske komponente ali su pak bugovite to je EPOX referenca u smislu izgleda i nabudzenosti: glomazni elektroliti, sareni kao lizalice ali kada pogledas ime bice ti jasno koliko i kako ce raditi. Prve 2 ploce su gotovo iste jer dolaze kao prepakovani foxconn sa ili bez nekih delova ili celina, nisu lose ali su daleko ispod Abit IN7 Max. Za te pare uzmes Asus i GA koje su uprkos izgledu superiornije. Ako hoces egzotiku i to kvalitetnu onda je ABIT BestBuy.

- R a v e n L o r d -

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markodj Re: iskreno 10.11.2007. 12:21 #32638

Hvala na mishljenju, ali izgleda da se nismo najbolje razumeli. Nisam ni ja bio dovoljno jasan. Jedini chipset koji mi odgovara je 680i jer imam dve 8800gts. DFI je, prema iskustvima odlichan za overklokovanje Quad-a (FSB 480-500MHz), a i XFX se pokazao dobar, kao i EVGA, ali se teshko nalazi kod nas.
Shto se iskustava tiche, mislio sam na direktna iskustva sa navedenim plochama i Quad-om.

Pozdrav,
Marko
MACHINE Nije IN7 vec IN9 10.11.2007. 14:35 #32644

broj poruka: 5704
omaklo mi se kucanje 7 -> 9, Dakle, ABIT IN9 Max, ima 680i SLI (32x). To ti je najjaca ploca, zato sam i naveo ono sto si trazio. DFI nema sta tu da trazi, on je inferioran u svemu prema ovoj...

- R a v e n L o r d -

NastyB Re: Nije IN7 vec IN9 10.11.2007. 16:03 #32654

broj poruka: 729
:: omaklo mi se kucanje 7 -> 9, Dakle, ABIT IN9 Max, ima 680i SLI (32x). To ti je najjaca ploca, zato sam i naveo ono sto si trazio. DFI nema sta tu da trazi, on je inferioran u svemu prema ovoj..
::

Slažem se. Poslušaj čoveka kad pametno zbori...

ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers.
American Grafitti
markodj Re: Nije IN7 vec IN9 10.11.2007. 20:55 #32676

chitao sam neke review-e i mogu ti recci da si me skoro ubedio... :-)
samo josh da mi kazzesh gde ima da se kupi?

Pozdrav!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs