Uzeo sam dotičnu memoriju za korisnika sa ASUS Z170-P i sa ASUS Z170 Pro Gaming. Ni na jednoj ploči memorije stabilno ne rade i BSOD učestao prilikom igranja. Stavljeni zadnji BIOS-i, čak sam spuštao latencije na CL 17. Onda sam popizdio i mjenja za Sabba memoriju(A-Data). Identična situacija. NEstabilnost i BSOD. Drugar donio MSI Z170A-TOMAHAWK ploču. https://www.msi.com/Motherboard/Z170A-TOMAHAWK.html#hero-overview Dosta siromašnija od ASUS-a, ali kad smo stavili ovu ploču sistem je poletio. Čak sam i memoriju OC na 3000 naCL17 i sve radi besprekorno pri 1.35V. ASUS z170-P i ASUS Z170 Pro Gaming sam reklamirao, ali ponovo ne radi ni sa Kinshit ni sa Sabba memorijama, dok MSI radi besprekorno pri OC-u, plus je ploča neuporedivo hladnija od ASUS-ove. ASUS radi kako tako prihvatljivo samo sa i5 6600K i memorijom 2x8 kompletima, ali sa 2x16 ili 4x16 gb kompletima ne radi ni približno stabilno kao MSI. Ako neko ima prijedlog šta da se uradi sa pločama kako bi radile kao treba sa Kingshit i A-Data kompletima, bio bih zahvalan. Ručno podešavao latencije, XMP profile i na 2133 Mhz i ništa nije pomoglo. Ono što sam primjetio, jeste da radi stabilno samo sa jednim modulom na Z170 pro gaming, a na Z170-P ni tako. Sistem se na SSD-u dizao za 12 sekundi, a zamjenom ploče za samo 5 sekundi, plus odziv Corel-a i Photoshop-a u radu je neuporedivo bolji. Bilo ko ko ima iskustva u poslu sa ove dvije ploče, a da je koristio komplete 2x16 ili 4x16 GB, bio bih zahvalan.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Opi, spusti latencije i prepusti se dočeku. Pivo u bioničku ruku i neka ide život. Tako sam se ja zezao sa 50 komada ASUS Z170-P i uvek su zezale sa modulima od 16Gb. Stavio dva modula od 2Gb ddr2 na 800MHz i ene, još rade kao prvog dana, ako ne i bolje. Mislim da sam od tebe pazario 100 komada Omicron, pošto nisi imao Sabba module na stanju at that specific moment in time, u životu da bude...
Očigledno, popio si previše konjaka. Kada izađeš ispod stola, izađi iz kafane. Što se mene tiče, koristi ddr1 memoriju. Možda je malo tvrđi pasung, ali to ništa nije za tebe. Samo veći čekić i sve kod tebe stane. Mada, nadam se da su ti pomogle iste one ddr2 memorije koje si nabavio od Nato manijaka. On je ovdje najstručniji da tebe savjetuje, nadam se lično. Feti, mojne se ofiraš, malo si premator za sve ovo, a stručnost ni nije odmakla dalje od srenje škole ili si završio fakultet prije Tome diplome? Ako jesi, čestitam ti na izboru za sljedećeg ministra telekomunikacija. Taman možeš pod ruku sa Mićom Megatrendom. Obadvojca ste stručni. Ja ću izgleda morati staviti da se javljaju samo oni koji nisu na terapiji. Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
jeli @operacija: dao si `Price: 8.99` za memorije kako bi ih isprobao da li rade na tamo nekoj ploči koju ti je doneo `korisnik`. Pa kada nisu radile, ti si dao još love pored tih 450 dolara i kupio druge da opet isprobaš? Pa onda ti se upalila sijalica: IDEA ..doneo ti drugi drugar MSI ploču pa da ih isprobaš na njegovoj i jaooo što lepo tu rade, ljubi ih majka... .) I nakon svega toga, ti expert nad expertima za vrhunski hardver, pitaš druge da li znaju kako da poboljšaju matične ASUS ploče da rade sa ovim memorijama? Haha..
Ja se pitam, šta bilo na kraju? Ovaj što ima Asus ti dao lovu a ti ga zajebo za 450 dolara jer memare ne rade, ili si ti dao lovu pa se sam zajebo i to duplo jer si kupio još jedan komplet pride za `probu` ...ko koga ovde u stvari jebe u zdrav mozak?!? Sa oproštenjem molim, ko treba tu da prodaje pljeskavice?!?
Jbg, Opi. Spacewla te ispalio u orbitu. Ostali samo dugmići. Drži se ti pljeki jer ti baronisanje ne ide od bioničke ruke. Berza jeste raj za ometene u informatičkom razvoju ali ti ga pretera. Javi se pa da idemo negde u zezanje.
Ja samo vidim da je problem da se pročita šta je napisano. Jedina ploča od ASUS-a koja radi normalno sa 64 GB memorije na soc. 1151 jeste Z170-DELUXE. Probao sam 6 različitih ploča i ni jedna ne radi kako treba, osim ove. Ne radi OC na ploči sa ovom memorijom, ali bar radi na 2400 MHz. Kod MSI i Asrock ploča sve radi kako treba. Na msi z170 tomahawk radi na 3000 Mhz na 1.35V, dok na Asrock Z170 Extreme4 radi još bolje nego na MSI. Ne postignem OC memorija na 3000 Mhz, nego na 2800 Mhz uz iste latencije, ali memorija je najodzivnija na ovoj ploči, a ujedno i najbrže završi test u Corelu. Sa Sabba memorijom(A-Data) ide samo do 2666 Mhz i prvi put da vidim da Kingshit se bolje OC od Sabba memorije. Imam implant u nozi, ali znam da si pročitao i da znaš. Koliko je meni poznato, više si ti onoga što sam napisao pročitao, nego moja žena. @Spacewla Ja sam samo rekao da se ne osjećaš prozvanim. Ako se ti osjećaš prozvanim kad spomenem da se javljaju samo oni koji nisu na terapiji, onda je tvoj problem. Koliko ja plaćam memoriju, to nije tvoj problem. Dotične dvije memorije se uzimaju, jer do sada nisam imao problema sa njima, ali i nisam uzimao ASUS soc. 1151 ploče za klijente. I nisam ekspert za hardver, niti sam to ikada tvrdio, ali opet, ne čitaš šta je napisano. @Dexte013 Kad se hardver pomene, ti samo pitaš na sex na suvo, ali koliko vidim ti samo spominješ kremu i uvijek si u nekom heteroseksualnom ili pederskom raspoloženju tj. fazonu. Ajde kad budeš imao vremena napiši šta si, čisto da znam kako da te oslovljavam. A mogao bi koju i pametnu da kažeš, ne bi ti škodilo da drugačije napucavaš postove. Ili ti toliko fali sex ili ga se rado sjećaš ? Ajde malo to podrobnije obrazloži. Skyfire, VMARC i Machine bi trebalo da imaju više iskustva i cijenio bih njihovo mišljenje.
@tema: -Nije Asus ono sto je bio do pre par godina -Kingston je UVEK bio firma koja proizvodi stabilne, pouzdane memorije. Ko hoce da ide na siguricu, kupuje Kingston. Ko hoce da zverski overklokuje , kupuje Mushkin, G.skill itd... ...pa se mozda i zayebe...
BSOD kod igranja, 64 Gb za igrice, zatim uleću Corel i Photoshop, oc na mašini za profi upotrebu, stabilno nestabilne memorije, lično iskustvo, da se javljaju samo oni koji nisu na terapiji a ako jesu, da se ne osećaju prozvanima... Implant... Pulp Fiction...
`Probao 6 ploca` :D Nisi ti video 6 ploca u zivotu.
@Tortoguz Asus je i vise nego sto je bio pre par godina. A Kingston nije proizvodjac memorije. Osim ako ne racunas lepljenje alu ramova i nalepnica. Opet ne ocekujem od tebe da znas takve stvari. Pokazao si svoje `znanje`, drzi se casova engleskog da te ne strefi neka 1060-ka
5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h
Kingston nije odavno proizvođač memorije, kao što mačorčina reče. I ako mačak na usijanom limenom krovu to kaže pred arlaukanje, onda mora da je to tako. Kod Mushkin i G Skill memorija nisam imao problema, ni od onoga što sam ja donosio, niti šta sam uzimao od Fante, Master PC, Pc konmponente ili bilo koga drugog. Ali sa Kingston memorijama sam imao i to samo kada je korisnik tražio da mu nabavim. Uglavnom sa HiperX memorijama, koje nisu htjele da rade brže od 1600, mada je bilo i onih koje nisu na mnogo ploča htjele brže od 1333 Mhz.
FatWarez - pulp fiction. I mačorčino, svirac violinu !
Prvo Kingston najbolja, nikad problema, zatim neće ni 1600? Zbog memorije isprobava hiljade evra matičnih, celih 6? Naručuje SabbuDatu iz Timbuktua, koja ne fercera? Obesiću se usb kablom, plavim.
Koristi bolje crveni, pošto nisi naučio da čitaš ili stvarno misliš da sopstvenom interpretacijom možeš da nastaviš ? A mogao bi imati i neko pametno mišljenje pa da utemeljeno razgovaramo.
Koliko vidim, sve opcije si vec isprobao, nema sta vise da se zajebavas sa tom ASUS plocom, jednostavno nije kompatibilna memorija sa plocom, desava se. Dao bih ti savet da sledeci put kada razmisljas o kupovini memorije kada je u pitanju ovako bitna stavka, pogledas ovde: http://www.crucial.com/usa/en/compatible-upgrade-for/ASUS/z170-p
Verovatno ima jos modela, to je sto se tice Crucial, dao sam predlog za nju jer verujem najvise u taj brend. Evo ti i za G-skill: http://www.gskill.com/en/configurator
A i zlikovac iz Nato pakta ti je dao adekvatno dobar predlog, u pravu je.
:: Kingston nije odavno proizvođač memorije, kao što mačorčina reče :: I ako mačak na usijanom limenom krovu to kaže pred arlaukanje, onda mora da je to tako :: Kod Mushkin i G Skill memorija nisam imao problema, ni od onoga što sam ja donosio, niti šta sam uzimao od Fante, Master PC, Pc konmponente ili bilo koga drugog. Ali sa Kingston memorijama sam imao i to samo kada je korisnik tražio da mu nabavim :: Uglavnom sa HiperX memorijama, koje nisu htjele da rade brže od 1600, mada je bilo i onih koje nisu na mnogo ploča htjele brže od 1333 Mhz :: :: FatWarez - pulp fiction :: I mačorčino, svirac violinu :: :: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice :: ::
Koliko vidim, sve opcije si vec isprobao, nema sta vise da se zajebavas sa tom ASUS plocom, jednostavno nije kompatibilna memorija sa plocom, desava se. Dao bih ti savet da sledeci put kada razmisljas o kupovini memorije kada je u pitanju ovako bitna stavka, pogledas ovde: http://www.crucial.com/usa/en/compatible-upgrade-for/ASUS/z170-p
Verovatno ima jos modela, to je sto se tice Crucial, dao sam predlog za nju jer verujem najvise u taj brend. Evo ti i za G-skill: http://www.gskill.com/en/configurator
A i zlikovac iz Nato pakta ti je dao adekvatno dobar predlog, u pravu je.
PS sta je vise sa ovom pcberzom, pocinje da mi ide na zivce.
:: Kingston nije odavno proizvođač memorije, kao što mačorčina reče :: I ako mačak na usijanom limenom krovu to kaže pred arlaukanje, onda mora da je to tako :: Kod Mushkin i G Skill memorija nisam imao problema, ni od onoga što sam ja donosio, niti šta sam uzimao od Fante, Master PC, Pc konmponente ili bilo koga drugog. Ali sa Kingston memorijama sam imao i to samo kada je korisnik tražio da mu nabavim :: Uglavnom sa HiperX memorijama, koje nisu htjele da rade brže od 1600, mada je bilo i onih koje nisu na mnogo ploča htjele brže od 1333 Mhz :: :: FatWarez - pulp fiction :: I mačorčino, svirac violinu :: :: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice
Čovjek tražio te memorije, nisam mogao ja da biram. Ja sam probao sa svojim kompletima Sabba i to jedan novi raspakovao i drugi star skoro godinu dana moj. Nisam imao drugih kompleta od 64 GB da bih isprobao ploče, niti je bilo u Pin-u, ni u Al*iju, ni u C*mtrade. Otišao do Subotice, PC Master ne radi i nema memorija do 15 januara, PC Komponente isto tako, čak mi je lik i posudio svoju 2x16 GB kingshit memoriju na 2133 Mhz i ništa. Samo sa jednim modulom radi i to je to. Sve je kupljeno po zahtjevu korisnika. A dobio sam od Đermi u zamjenu ASUS Z170-P ponovo i lično odnio da je provjerim sa ovim kompletom. Onda mi Arpad i Etel rekli da su neispravni moduli, a ne ploča, pošto su oni probali sa 2x8 kompletom i radi ok, jer ni oni nisu imali većeg kapaciteta memoriju. Ponio sam MSI ploču i na licu mjesta im pokazao da ta Kingshit memorija radi besprijekorno isto kao i moja A-Data. Z 170-P ploču sam dobio besplatno na poklon. I on je probao sa Corsair 2 kompleta od po 2x16 GB od nekog drugog u Segedinu, ali isto se dešavalo sa pločoma. http://www.corsair.com/en-gb/vengeance-lpx-32gb-2x16gb-ddr4-dram-2666mhz-c16-memory-kit-black-cmk32gx4m2a2666c16 Odustao je i poklonio mi ploču Z170-P, a po cijeni Z170 Gaming Pro sam dobio z170-Deluxe. Vidjeću sa Fantom da uzmem 2x8 2 kompleta za tu ploču ili sa Master PC ili PC Komponente. Svi su bili korektni prema meni i onima koje sam poslao kod njih, pa koji bude najpovoljniji ću uzeti. Čak mi je palo na pamet i da promjenim procesor umjesto 6600K koji sam uzeo od Ivana T, za 6700K od drugara, jer nisam ni ja imao jači procesor. NAžalost, jesdnostavno, te ploče ne podržavaju nikako 2x16 stabilno ili je meni baš zapala serija, koja je poluispravna ili ASUS laže za podršku za memorije. Uglavnom Arpika će mi javiti kakvo je stanje za tu ploču, pošto je najjeftinija od svih proizvođača gledano, a i dosta je traže. Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Razumem, niko nije mogao da ocekuje da se desi takva nekompatibilnost, ja se zato uvek ogradim, ili predlozim brand PC.
Ja samo ne mogu da razumem da je MSi ploca kompatibilnija nego ASUS, to vec nisam doziveo, vec samo obrnuto. Iz mog iskustva ASUS ima vecu listu kompatibilnosti sto se memorija tice nego MSI, Gigabyte.
:: Čovjek tražio te memorije, nisam mogao ja da biram :: Ja sam probao sa svojim kompletima Sabba i to jedan novi raspakovao i drugi star skoro godinu dana moj. Nisam imao drugih kompleta od 64 GB da bih isprobao ploče, niti je bilo u Pin-u, ni u Al*iju, ni u C*mtrade. Otišao do Subotice, PC Master ne radi i nema memorija do 15 januara, PC Komponente isto tako, čak mi je lik i posudio svoju 2x16 GB kingshit memoriju na 2133 Mhz i ništa. Samo sa jednim modulom radi i to je to :: Sve je kupljeno po zahtjevu korisnika :: A dobio sam od Đermi u zamjenu ASUS Z170-P ponovo i lično odnio da je provjerim sa ovim kompletom. Onda mi Arpad i Etel rekli da su neispravni moduli, a ne ploča, pošto su oni probali sa 2x8 kompletom i radi ok, jer ni oni nisu imali većeg kapaciteta memoriju :: Ponio sam MSI ploču i na licu mjesta im pokazao da ta Kingshit memorija radi besprijekorno isto kao i moja A-Data :: Z 170-P ploču sam dobio besplatno na poklon. I on je probao sa Corsair 2 kompleta od po 2x16 GB od nekog drugog u Segedinu, ali isto se dešavalo sa pločoma :: http://www.corsair.com/en-gb/vengeance-lpx-32gb-2x16gb-ddr4-dram-2666mhz-c16-memory-kit-black-cmk32gx4m2a2666c1 :: Odustao je i poklonio mi ploču Z170-P, a po cijeni Z170 Gaming Pro sam dobio z170-Deluxe :: Vidjeću sa Fantom da uzmem 2x8 2 kompleta za tu ploču ili sa Master PC ili PC Komponente. Svi su bili korektni prema meni i onima koje sam poslao kod njih, pa koji bude najpovoljniji ću uzeti :: Čak mi je palo na pamet i da promjenim procesor umjesto 6600K koji sam uzeo od Ivana T, za 6700K od drugara, jer nisam ni ja imao jači procesor :: NAžalost, jesdnostavno, te ploče ne podržavaju nikako 2x16 stabilno ili je meni baš zapala serija, koja je poluispravna ili ASUS laže za podršku za memorije :: Uglavnom Arpika će mi javiti kakvo je stanje za tu ploču, pošto je najjeftinija od svih proizvođača gledano, a i dosta je traže :: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice :: ::
Cicos macos, mnogo gadnos - sta se mene tice ko lepi nalepnice, a ko...
02.01.2017. 22:55
status: user broj poruka: 10997
pravi ono ispod nalepnica? Ako nalepnica saopstava: memorijski stick od toliko i toliko GB, te i te firme, ja to sa punim pravom tretiram kao proizvod te firme.
99,9% onoga sto se prodaje kao mob phone firme Apple, zapravo je proizvod firme Samsung - treba li taj telefon da smatram Samsungovim?
...a tek Asus (kad smo vec kod stavljanja nalepnica)! Nalepnica na DVD rezacu nas uverava: ``Asus``...u kucistu nalazimo ``Pioneer``...
Pa i hrana za macke: siroti Kurtalion se hrani konzervama marke Whiskas, a meso potice iz oblasti Chernobilja (predela poznatog po kupinama, borovnicama, mutiranim zecevima i lisicama i neispravnim gajgerovim brojacima, he, he)... ``Ogledalce, ogledalce, kazi mi zasto se linjam i van odredjene sezone... Da li zato sto jedem hranu obogacenu uranijumom ili zato sto sviram tortojedovom vrsnjaku?``
Ista ta firma moze u sledecoj reviziji da u potpunosti promeni cip ispod haube i da i dalje isto stoji na nalepnici. A da li je Micron, Samsung, Hynix, ili elpida je velika razlika iako na nalepnici pise isto. Primera radi nvidia sa 1070 serijom. Ili Corsair sa Dominator Platinum ramom.
Po tvom rezonovanju `proizvod firme Kingston je najbolji`, a kingston koristi 3 razlicita cipa, od razlicitih proizvodjaca na raznim serijama memorije znaci da je tvoj komentar toliko generalizovan i laicki da si na nivou Wlade.
Bravo, nasao si proizvod koji ASUS brendira, a ne proizvodi. Wow. Bilo bi mnogo da i optiku proizvode, pogotovo sto je u ovo vreme retko ko koristi uopste. Mozda neki programi tipa Rosetta Stone za ucenje jezika idu na DVD-e :D
Linjam se jer imam previse testosterona kao alfa macor i onda dlake samo rastu. Sta ces, mora i to neko. A Whiskas koji mi Sky nabavlja iz podzemlja je direktno iz Mjaujorka i pravi se od najfinijih ribica u jezeru.
5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h
Da, da, postoji i jezerce u oblasti Chernobilja, odakle riba, preko MjauYorka
03.01.2017. 00:56
status: user broj poruka: 10997
odlazi u Monsanto na ``rafinaciju``, da bi zavrsila u Whiskas konzervama...
Razumes se ti u Asus k`o Toma u predsednikovanje:
Who Manufacturers Asus Monitor KED Display Panels ? ``Unfortunately, all SKU and even models panels are sourced by various vendors. Most are Samsung and LG, but it’s impossible to tell which ones specifically. We source from multiple vendors...`` https://goo.gl/gibWpO
Auuu - bejah siguran da imam Asus-ov monitor, kad ono - Motorola, Toshiba i NEC chipovi, a Samsung paneli... Da se razumemo, cico, nemam ja nista protiv Asusa - vec nekoliko godina vozim se na ROG ploci, a pre ove imao sam (od P2 ere, na ovamo) nekolicinu ploca ovoga srafcigerasa, sta na kucnom kompu sta na firminim masinama. I veoma sam bio (i ostao) zadovoljan njima... Samo, u medjuvremenu su Gygashite i MS`Ajd` naucili lekcije a Asus se malkice opustio... Ne sumnjam da ce se lako i brzo vratiti u formu.
Jeste, ali za razliku od memorija, za monitore se pravi svasta, od firmware-a do kalibracija itd. Pa zapravo ima razlike u modelima izmedju 2 ista panela. Dok kod ram-a ti je to nalepis alu heatsink i kraj. Ok, stave PCB drugi ali... to je maltene nebitno u celoj prici.
Mislim da su sada vise nego i kad ispred svih ostalih kad pogledas kvalitet komponenti na plocama, a u BIOS-u da ne pominjem. Sustigli su ih nakon X godina u kontroli ventilatora, ali i dalje ASUS prednjaci.
Macorcino, odkako više Omucron ne postoji, od tada je Gigashit i Asus progledali, a najmanje Msi. Što se tiče memorija, imali su Kingston svoje pogone, ali su ih prodali. Naročito je interesantno kada na čipovima piše Kingston i identicne oznake čipova, a performanse ni blizu. Sigurno si primjetio, naročito kod gigashita da stave istu reviziju ploče, a 1 ili 2 faze filtracije napona manje, manje oklopljenih kondenzatora, siromašnija audiosekcija ili spiriji usv 3.0 kontroler. Kod Asusa je u zaadnjih par fodina to svedeno na minimum, ali prisutno je. Msi je brljavio jedni seriju, pa druga fantasticna ploca, a u trecoj verziji totalni grob po paljenju ploce. Kod optika je samo pioneer i lg drzali kvalitet, poslije Plextora, jer nasi nisu kasnije omali isplativost da kupuju plextora, ai lg je drzao kvalitet. Samsung je najveci muljator posebno za monitore. Stavi ekran koji mu se oce i prodaje po istoj cijeni. Lg je konzistentan u kvalitetu isto kao Barco. Kod brand name masina, samo je gateway bio konzistentan, mada im je kod nekih seriha zapala felericna Samsung i Kingstin memorija. Najveca razlika u kvalitwtu robe ae vidi kod viewsonic i iliyama monitora. Ova dva brenda su imali brilijantne modele u rangu sa Nec ovim, ali zadnjih par godina viewsonic je potonuo, jer je počeo da fušeri kao i sam Samsung. Ima rih primjera na pretek, ali ovoga sam se sjetio na prvu loptu. Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Mene interesuje nesto, zasto ovde mi, clanovi, forum, smo uskraceni informacije kao sto je ova, tj. detalja o `Omicron` kompaniji i proizvodima? Ok, ima neozbiljnih ljudi kao i svuda, ali zasto se ne bi podelila informacija, umesto da bude `top secret` i malo-malo pa se neko ozacuje? Nikad nije postavljena ni jedna jedina slika, mora da postoji, ja bih voleo da vidim, `I want to beleave`.
Sto se ASUS ploca tice, ja iskren da budem od doba kada je ziveo PIII, i CUSL black pearl ploca, od tada pa na ovamo, upravo se setih izraza `smart motherboard`, ja ne pamtim bas neko doba gde ASUS-u nije cvetalo. MSi i GA su oduvek bile nekompletne, intel je isto pravio dobre ploce, ali skupe, dakle ASUS=tocka. Koji je to period kada je svanulo ASUSU, GA i MSi-u, odjednom? To ne ide bas tako, vec postepeno, u skladu sa razvijanjem tehnologija, secam se da si pisao da su neki inzenjeri prelazili u ove 3 firme, rastrikala se 3 inzenjera, jedan otisao u ASUS, drugi u MSi, treci u GA, posle toga su se svi ostali proizvodjaci ugasili (ECS, Soltek, PCchips itd.).
Sto se tice monitora, tu mi je interesantan brend ViewSonic. To su bili do jaja monitori, ne znam sta se desilo, ali sada su bukvalno krs. Dakle, CRT monitori su im bili izvanredni, fantasticni, sa lepom slikom, dizajnom, cak je lep i logo, zatim sa TFT-om su briljirali, sada ta firma nije ista, potpuno nesto bez veze, sta se desilo ne znam. Skoro sam dobio na poklon jedan NEC 21` CRT, ogroman, slika bruka, a najvise mi se svidja sto je Made in Japan:). Dodao bih, iako je totalno nebitno u ovom trenutku, najbolji CD-DVD-RW koji su napravljeni su Toshiba. Sve ostalo komercijalno je bulja, kakav LG i Samsung. Plextor je imao sjajne SCSI rezace koji su kostali.
:: Macorcino :: odkako više Omucron ne postoji, od tada je Gigashit i Asus progledali, a najmanje Msi. Što se tiče memorija, imali su Kingston svoje pogone, ali su ih prodali. Naročito je interesantno kada na čipovima piše Kingston i identicne oznake čipova, a performanse ni blizu. Sigurno si primjetio, naročito kod gigashita da stave istu reviziju ploče, a 1 ili 2 faze filtracije napona manje, manje oklopljenih kondenzatora, siromašnija audiosekcija ili spiriji usv 3.0 kontroler. Kod Asusa je u zaadnjih par fodina to svedeno na minimum, ali prisutno je. Msi je brljavio jedni seriju, pa druga fantasticna ploca, a u trecoj verziji totalni grob po paljenju ploce. Kod optika je samo pioneer i lg drzali kvalitet, poslije Plextora, jer nasi nisu kasnije omali isplativost da kupuju plextora, ai lg je drzao kvalitet. Samsung je najveci muljator posebno za monitore. Stavi ekran koji mu se oce i prodaje po istoj cijeni. Lg je konzistentan u kvalitetu isto kao Barco. Kod brand name masina, samo je gateway bio konzistentan, mada im je kod nekih seriha zapala felericna Samsung i Kingstin memorija. Najveca razlika u kvalitwtu robe ae vidi kod viewsonic i iliyama monitora. Ova dva brenda su imali brilijantne modele u rangu sa Nec ovim, ali zadnjih par godina viewsonic je potonuo, jer je počeo da fušeri kao i sam Samsung. Ima rih primjera na pretek, ali ovoga sam se sjetio na prvu loptu :: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.