Bila je ova tema skoro, ali ortak ima slican problem, ali na drugoj Epox plociâ¦.On ima Epox 8RDA+, i momorije od 1gb 400mhz, 512mb 400mhz I 256mb 400mhzâ¦.Da li ima razlike od ploce do ploce,(na proslom topicu je bila Epox 8k9A7I u pitanju), ili ti rasporedi vaze za svaku Epox plocu? I, da da li se raspored memorije razlikuje od proizvodjaca do proizvodjaca, ili je uvek isti? Pozdrav........
Ne znam kako bi od branda zavisilo da li pase ovako ili onako? Postoji razlika samo u organizaciji Single i Double sided modula. Takodje su na epoxu sugavi kontroleri jer dobijaju defektne cipove!!!
off-topic: ajde mozda ce mi neki zameriti, ali sta je tu je:
EPOX je njateze djubre od firme. Nista na njima ne valja, nekada su im bar kompoenete na opremi bile dobre. A od pre nekoliko godina ni to nije ni za sta. Ubi boze ploce. Neko je od nasih casopisa onomad rekao da je epox 8rda+ bolja od abit nf7. E, ti sto to tvrde su za LUDNICU!!! Djubre nad djubretom. Kada god vidim epoxa bacim ga u smece radio ne radio. 70% toga ne radi. Skart do skarta
Primetio sam da se Epox bas pljuje kod nas, iz opravdanih razloga, ocigledno.... Jeste njesra, ali ploca je (stavise ceo komp) je stara vise od 4, 5god, a nije bilo love za zamenu.... Problem je u tome sto ortaku vecina igrica secka, iako nagura na Epox skoro 2gb rama, dok kod mene na Asus SLIDeluxeu sa 512 rama radi sve ok..... On ima Ati AGP 1250pro, mislim(ponavljam, nisam siguran za model, mozda ima nesto jace, provericu sutra), nisam siguran, a ja 7300gt, PCIExpress, i jednostavno ne mozemo da provalimo zasto se to desava.... Moze da se kaze (valjda) da je njegov komp losiji od mog, ali nije preterano, tako da nemamo poma u cemu je problem....
:: :: off-topic: ajde mozda ce mi neki zameriti, ali sta je tu je :: :: EPOX je njateze djubre od firme. Nista na njima ne valja, nekada su im bar kompoenete na opremi bile dobre. A od pre nekoliko godina ni to nije ni za sta. Ubi boze ploce. Neko je od nasih casopisa onomad rekao da je epox 8rda+ bolja od abit nf7. E, ti sto to tvrde su za LUDNICU!!! Djubre nad djubretom. Kada god vidim epoxa bacim ga u smece radio ne radio. 70% toga ne radi. Skart do skart :: :: :: - R a v e n L o r d - :: ::
ALELUJA!
8RDA+ je toliko smece da ja nemam reci. Imam... Jedino im je ona KT400 ploca gora... i to DUPLO!
A ovo vs Abit NF7... Ma daj, to su neke budale tvrdile... Toliko je tuzno da cak ne moze biti ni smesno... Jadni ljudi...
Sto se tice teme, tip:
Bodi dok ne proradi, nema pravila. Ako ti treba neko `zlatno` pravilo, neka bude od najveceg modula ka najmanjem.
velicina modula nije bitna procitaj u uputstvu u koj slot da ubacish jednostranu(SS)a u koj slot dvostrau(DS) brzina nije bitna sve ce da rade kao naj sporija memorija znaci knjigu u shake
Vec sam jednom ovo rekao,ali pre ove konfiguracije sam imao Bartona prvo na djubretu od Asusa A7N8X koju sam odmah zamenio jer se toliko grejao da je mogao da sluzi kao radijator,onda Epox 8RDA+ i na kraju MSI K7 delta2. Epox 8RDA+ je ubedljivo najbolja ploca za Batrone i 32bit Atlone.Zamenio sam je samo zato sto nije imala SATA kontroler.Pa moze da pljuje po Epoxu ko koliko hoce ali za taj procesor bolju plocu neces naci.I iskreno prelazak sa Asusa na Epoxa je za mene bilo otrkrovenje u pravom smislu te reci,a sa Epoxa na MSI prelaz sa konja na magarca.A ako je 8RDA+ najgore djubre ja stvarno ne znam gde da svrstamo onda MSI ili u toj klasi jos mnoooogo goreg Asusa. Moj najbolji drug ima Epoxa i Atlona 2800(64) kupio ga je pre 4 godine i jos nema nikakvih problema sa njim.Znam jos par ljudi koji imaju Epox ploce i jos se niko nije pozalio osim par ljudi sa ovog foruma. Ja jos nisam video loseg Epoxa,ako naidjem na nekog koji ne radi kako treba obecavam javicu odmah.Do tad je za mane to ODLICNA ploca.
Ja sam imao 8K9A7I, jedino sto je trebalo da se skinu novi SATA drajveri, inace je na svakih mesec dana zakucavao XP. Sem toga, izuzetno brza i stabilna ploca (naravno za to vreme), cak sam je i posle lako prodao...
Nisam shvatio u cemu je problem... Ploca ne vidi sve module? Memorija ne radi u dual modu?...
Epox 8RDA+ (kao i Abit nf7) ima nforce 2 cipset i tri slota za memoriju pa za dual mod treba imati dva ista modula ili u slucaju tri modula odvojeni slot ustekati npr. 512mb a u ostala dva po 256mb. Zbir modula u spojenim slotovima =modulu u odvojenom slotu...
Epox 8RDA+barton odlicna kombinacija, znam par ljudi kojima ova kombinacija radi bez greske godinama....ko zna... Nf7+barton, isto super kombinacija ali ventilator na cipsetu nema kome nije riknuo... ukljucujuci meni
Aj i ja da ponovim jos jednom. Isto imam epoxa(5 years old) i athlona @2Ghz. Komp mi se jedan jedini put nije zakucao. Leti na trie`s i kusur stepeni po sest i vise sati akam igre i sve radi ok ma da secne ili zabaguje nesto nece. Ma zaljubio sam se u moj komp. a sta ti ja znam...
AMd barthon 2800+ abit nf7 (ima sata....) zanmenjen cooler na chipsetu sa passive! club 3d 6800gt 256ddr3 AGP 1 gb kingmax 400mhz.....
Ponosan sam vlasnik ove konfiguracije koja i dan danas jede igrice(dx9) i bolje radi od mnogih 64-bitnih! Ne znam za Epox ali ova ploca... za sada besprekorno radi! Ne znam da li bih nesto od komponenti mogao da klokujem i dal bih se dobilo nesto??S!?! A to sa modulima mi je smesno??? Ove bagove sam imao na starijoj gigabyte ploci!
:: Aj i ja da ponovim jos jednom. Isto imam epoxa(5 years old) i athlona @2Ghz. Komp mi se jedan jedini put nije zakucao. Leti na trie`s i kusur stepeni po sest i vise sati akam igre i sve radi ok ma da secne ili zabaguje nesto nece. Ma zaljubio sam se u moj komp :: a sta ti ja znam.. :: ::
Prvo da odgovorim čoveku na pitanje, dakle probaj tako što ćeš redom stavljati module u slot po slot počevši od izdvojenog memorijskog slota gde ćeš staviti 1 Gb, pa zatim u odvojena dva takođe idi jedan po jedan modul počevši od većeg ka najmanjem, naravno kad god dodaš memoriju uključi računar da vidiš radi li, a trebalo bi. Takođe vidi koje su CAS latencije svih modula pa u bios-u namesti onu najveću. Drugo, ne mogu da verujem kako neki nazovimo stručnjaci komentarišu o nečemu što je već postalo legenda, dakle odgovorno tvrdim da je 8RDA+ najbolja nForce2 ploča za Barton procesore, kažem odgovorno, jer taj barton 2500+ (3200) na toj ploči uz 1 Gb memorija i sa radeonom x1650pro dan danas delje sve igrice koje su mi dečurlija ikad poželela da igraju. Znači majstori nemoj da pljujete po nečemu što je bilo i ostalo dobro, kasnije se EPox nije baš proslavio ali ovaj model ploče je bio i ostao legenda.
Prvo, niti sam ja niti je VMARC `nazovi`. Govorimo ti iz profesionalnog iskustva. Dakle, ZNAM kakav shit od elektrolita i MOS-FETova ima 8RDA+. To sto od 100 ploca radi samo 33 je dovoljno, vas par je srecnika sto ste upali u tu trecinu, nista vise. Uporedi deo po deo iz NF7 i sa 8RDA+
NF7: fairchild, NEC i ST microeletronics FETovi. Nichicon i Rubycon elektroliti, izuzetno kvalitetan 8-slojini PCB
8RDA+: no-name FETovi. ljubicasti HERMEI elektroliti (krs najgori!!!), vrlo losa pertinex stampa sa mnogo intermitentnog signalnog suma
Nijedan pravi elektro-tehncki inzenjer (kao sto sam i ja) ne bi ovo stavio u svoju masinu. Jos gori primerci su isli u ruke Mercury-ja (od EPoX-a) tek je to bio junk. Dakle, PROFESIONALNO a ne LAICKi gledano: EPoX je bio i ostao OTPAD frima, za one koji zaista znaju sta je sta!
- R a v e n L o r d -
:: Prvo da odgovorim čoveku na pitanje, dakle probaj tako što ćeš redom stavljati module u slot po slot počevši od izdvojenog memorijskog slota gde ćeš staviti 1 Gb, pa zatim u odvojena dva takođe idi jedan po jedan modul počevši od većeg ka najmanjem, naravno kad god dodaš memoriju uključi računar da vidiš radi li, a trebalo bi. Takođe vidi koje su CAS latencije svih modula pa u bios-u namesti onu najveću :: Drugo, ne mogu da verujem kako neki nazovimo stručnjaci komentarišu o nečemu što je već postalo legenda, dakle odgovorno tvrdim da je 8RDA+ najbolja nForce2 ploča za Barton procesore, kažem odgovorno, jer taj barton 2500+ (3200) na toj ploči uz 1 Gb memorija i sa radeonom x1650pro dan danas delje sve igrice koje su mi dečurlija ikad poželela da igraju :: Znači majstori nemoj da pljujete po nečemu što je bilo i ostalo dobro, kasnije se EPox nije baš proslavio ali ovaj model ploče je bio i ostao legenda. :: :: ::
:: Prvo, niti sam ja niti je VMARC `nazovi`. Govorimo ti iz profesionalnog iskustva. Dakle, ZNAM kakav shit od elektrolita i MOS-FETova ima 8RDA+. To sto od 100 ploca radi samo 33 je dovoljno, vas par je srecnika sto ste upali u tu trecinu, nista vise. Uporedi deo po deo iz NF7 i sa 8RDA :: :: NF7: fairchild, NEC i ST microeletronics FETovi. Nichicon i Rubycon elektroliti, izuzetno kvalitetan 8-slojini PC :: :: 8RDA+: no-name FETovi. ljubicasti HERMEI elektroliti (krs najgori!!!), vrlo losa pertinex stampa sa mnogo intermitentnog signalnog sum :: :: Nijedan pravi elektro-tehncki inzenjer (kao sto sam i ja) ne bi ovo stavio u svoju masinu. Jos gori primerci su isli u ruke Mercury-ja (od EPoX-a) tek je to bio junk. Dakle, PROFESIONALNO a ne LAICKi gledano: EPoX je bio i ostao OTPAD frima, za one koji zaista znaju sta je sta
Mogu slobodno da kazem da NISTA od toga sto si naveo nije tacno.
`Strucnjaci` kazu da je krsh,a svi oni koji su se sreli sa tom plocom i poseduju(posedovali) je svi su do poslednjeg odusevljeni performansama...Sve je receno.
Ne razumem sentimentalnost ka njoj. Da li je fakat da su elektroliti na njoj HERMEI??? JESTE. Takodje je fakat da spadaju u najgore! Provereno imas i na BadCaps forumu potvrdu za ovo u spisku junk elektrolita. Ocajna je pre svega zbog broja otkaza koji je eneorman. To je misljenje ne samo mene vec i jos par profesionalnih serivsera na ETFu sa smera ciste elektronike. Dakle, to je sud strucnjaka!
- R a v e n L o r d -
:: :: Prvo, niti sam ja niti je VMARC `nazovi`. Govorimo ti iz profesionalnog iskustva. Dakle, ZNAM kakav shit od elektrolita i MOS-FETova ima 8RDA+. To sto od 100 ploca radi samo 33 je dovoljno, vas par je srecnika sto ste upali u tu trecinu, nista vise. Uporedi deo po deo iz NF7 i sa 8RDA :: :: :: :: NF7: fairchild, NEC i ST microeletronics FETovi. Nichicon i Rubycon elektroliti, izuzetno kvalitetan 8-slojini PC :: :: :: :: 8RDA+: no-name FETovi. ljubicasti HERMEI elektroliti (krs najgori!!!), vrlo losa pertinex stampa sa mnogo intermitentnog signalnog sum :: :: :: :: Nijedan pravi elektro-tehncki inzenjer (kao sto sam i ja) ne bi ovo stavio u svoju masinu. Jos gori primerci su isli u ruke Mercury-ja (od EPoX-a) tek je to bio junk. Dakle, PROFESIONALNO a ne LAICKi gledano: EPoX je bio i ostao OTPAD frima, za one koji zaista znaju sta je sta :: :: Mogu slobodno da kazem da NISTA od toga sto si naveo nije tacno :: :: `Strucnjaci` kazu da je krsh,a svi oni koji su se sreli sa tom plocom i poseduju(posedovali) je svi su do poslednjeg odusevljeni performansama...Sve je receno :: :: Nemam nameru vise da diskutujem na ovu temu :: :: :: DaSickSystem
Pretpostavljam da ima 4 slota za memorije. AKo ima idi ovako: 1GB u prvi slot, 512 u drugi, a 256 u 4ti. Ako to ne uspe probaj 1GB u prvi, a 512 i 256 u zadnja 2. 400mhz su sve tri memorije, tako da imaju istu latenciju, osim ako nisu od razlicitog proizvodjaca. Sto ako jeste od razlicitog proizvodjaca od mozes da se oprostis sa time.
:: Da li je fakat da su elektroliti na njoj HERMEI??? JESTE. Ne. Epox ugradjuje OST elektrolite isto kao i Asus.I da jesu losi.To jeste minus,a dali je to presudno...Mislim da nije.
Here is a list of good and bad capacitor companies.
Brands and specs Bad ⢠Canicon (found on PNY video cards (at least the GeForce4 based models), among other components)) ⢠Chhsi ⢠Choyo ⢠CTC ⢠Fuhjyyu (found in Antec and FSP (and so many others licensed from FSP, for example Zalman), Tagan and so many other power supplies to this day) ⢠Gloria ⢠GSC ⢠(G) Luxon (also G-Luxon) (Found in some older ECS motherboards) ⢠Hermei ⢠I.Q. ⢠Jamicon ⢠JDEC ⢠JPCON ⢠Jun Fu (found in some Deer power supplies) ⢠OST (found on some PCCHIPS, ECS, ASUS, and EPoX motherboards to this day) ⢠Raycon ⢠Lelon ⢠Licon ⢠Taicon (found on ASRock motherboards and BFG video cards, part owned by Nichicon or so their website claims)
Sad ti stvarno kazem jednostavno ne mozes da me ubedis da je nesto u sta sam se licno uverio da je izuzetno dobro ustvari lose,ako hoces nadji tu plocu i testiraj je i videces i sam o cemu pricam...Stvarno nema smisla vise postovati na ovu temu. Pozdrav.
Tacno je da koristi i OST ali ne samo njega to je navedeno na forumu primera radi ja sam video uzivo X puta (OST uzima Asus za ogavnu -X seriju, kao i MSI za NEO seriju ali ne i jos gori HERMEI). Ali Epox 8RDA+ kao naponsku jedinicu filtracije procesora koristi HERMEI (ljubicasti) koji su isto tako losi. Podseticu da najjaca epox i najslabija Asus imaju iste komponenete. Zasto je to presudno??? Vaskev bi to bolje rekao. Ne samo sto su visestruko jeftiniji vec imaju vece diletacije u kapacitivnosti, daleko veci ESR (nepozeljan ekvivalentni serijski otpor) koji cini to da se elektroliti ili ubrzano sasuse ili naduvaju direktno uvecavajuci rizik do toga da spale procesor, ram...usled promene naponskih nivoa. O PCB-u da i ne govorim, 3 klasa.
Ovde im se potkrala GRESKA na spisku: ⢠Jamicon je izvanredan brand, americki, koristi ka Creative na karticama kao i jaki proizvodjaci modema, cini mi se da je to United Chemicon. Takodje G-luxon je ipak bolji od ostalih, on je odlican za seriju kapacitivnosti manje od 1000uF, preko toga su im losiji
Moze da prica ko sta oce za ovu plocu ali je nVidia rekla svoje: Epox 8rda3+ je najbolja nForce 2 ploca. Svojevremeno sam imao Epox 8rda6+ pro i Semprona 2300+ i terao je na 231MHz FSB i tako imao skoro 2.2GHz (default je 1.58GHz) sa obicnim Kingstonom i Spire Whisper Rock III kulerom. Pri tom su 5 od 6 PCI slotova bila popunjena raznoraznim glupostima sto inace negativno utice na OC. To nece bas svaka ploca. I dan danas ta ploca sa tim Sempronom radi kod drugara na FSB 200MHz k`o sat. Bilo mi je prosto zao da takvu plocu prodam nekom koga neznam. Pre toga sam imao MSI koji je bio shit. Pobrljavi kad su mu vise od tri PCI slotova popunjena, a pre toga Asus A7N8X koji nije hteo preko 220 FSB-a.
Sada imam Asus M2N SLI Deluxe kome jedna mrezna kartica zajebava. Kad nece da proradi iz prve dovoljno je da komp iscupas iz zida, sacekas par sekundi i opet utaknes. I to mi je deluxe serija, gde tipicne srpske fore pale da bi sve proradilo kako treba. Epox rulez
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.