Svi znamo da maltene svaka ozbiljna video konzola trci na AMD procesoru i grafici
Ali bi bilo zanimljivo videti AMD u Apple-u...
Ono sto godinama kod AMD-a je malo teze postici je apsolutna RAM kompatabilnost jer je mem kontroler koji je koristio ili inkorporisao AMD bio vrlo zahtevan u smislu tajminga, latenci i sl. i samo najbolje moguce podeseni setupovi sa listi kompatabilnosti su perfektno i bez greske funkcionisali sa AMD platformama, dok je na Intelu maltene svako djubre od memorije radilo, AMD je bio dosta izbirljiv sto se tice cipova, memorijskih modula tj. PCBa i okolne eletronike na plocama
Bice ovo veoma zanimljiva 2017 godina :)
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
Gube kompas lagano. Srljaju i drze se staze koju im je utabao S.J. Nazalost T.C izgleda da nije kapacitet koji bio mogao jos dugo da odrzava Apple u vrhu. Nedostaje inovativnosti a ostatak se polako ali sigurno primice. Apple treba znati zasto se kupuje. Za Apple se pucaju pare ako za tim ima potrebe. Za Qrcenje ga kupuju samo budale. Pogledajte novi MBP sa Touch barom... WOOOW Touch bar... i...? I 3 USB-C porta, zvucno nazvanih Thunderbolt 3. Sta sa tom masinom mozes da radis... PRO je sinonim za apsolutno, besprekorno funkcionalnu masinu, koja ne pruza nikakva ogranicenja korisnku. Zbog izostanka Mag Safe, kada se laptop puni, ostaju jos samo dva USB-C porta i sta da radis sa njima. I kada popucas pare za silne adaptere koji ti trebaju, ne znas koji ces pre da ukljucis u preostala dva porta. Zasto...? Pa to ni TC ne zna. Macbook 2015 necu ni da komentariserm, on ima samo jedan USB-C port.
iPhone 7, sjajan uredjaj, kao i svaki drugi iPhone, ali samo ako vam treba savrsena stabilnost u radu i ako ste spremni to da platite. Za Qrcenje odavno vise nije, jer postoji masa flagship telefona, cak i skupljih i lepsih..
Od uredjaja koji su zadrzali svoje mesto i status na trzistu, tu su samo iMac i iPad, koji je van svake konkurencije. MacPro ne bih da komentarisem, jer on ni nema konkurenciju.
Da se razumemo. Meni je Apple OK, koristim njihove uredjaje jer zaista savrseno odraduju posao. Upalis - RADI, ugasis - NE RADI. Kada bi mi bilo koji alat za posao (a pod alatom podrazumevam laptop i mobilni, takodje) kocio, krljao ili se restartovao, mislim da bih ga posle 5 minuta olupao o zemlju. Sve sto sam imao od Apple, vec dugi niz godina je radilo kako prvog tako i poslednjeg dana. Da napomenem da retko prodajem ono sta posedujem, vec arcim dokle god mogu i onda ili poklonim ili bacim. Svaki Apple je odradio svaki cent koji sam za njega dao. Ali... Da mi ne treba, zaista ne bih kupio nista njihovo. A da ovog trenutka moram da kupim laptop, dobro bih se zamislio sta i kako. Mozda bih pre uzeo iMac. Na srecu, Retina 13` Late 2012 radi kao sat i nemam nameru da je menjam do 2020, tj. dokle god bude imalo duse u njoj. iPhone cu kupovati dokle god bude na nivou stabilnosti koji je i sada. Ni ovaj 6 Plus nemam nameru da menjam do 2020.
Jbt. ne verujem, MACHINE promovise AMD haha. Od nekog ko je bio zakleti Intel-ovac i neko ko je redovno na forumu pevao pesmu `Zeleno volim te` danas se kune u AMD. Gde ode karakter? :)
@VMARC
Hoces da kazes da nikad, ama bas nikad sa nekim od uredjaja od Apple nisi imao problem? Bar jedan jedini bug? Sve radi besprekorno? Malo mi je to cudno posto kikseva ima generalno i korisnici prijavljuju stalno greske. Ili si bas srecan ili nisi realan. Nesto jeste.
A da se razlikuju po funkcionalnosti i iskoristivosti hardvera to je tacno. Isto ne mogu da predjem na drugu platformu upravo zbog fleksibilnosti i brzine u radu.
Da li stvarno mislis da cu motam po mozgu kada sam imao nekakav bag sa Eplom, od 2007 godine. naravno da sam imao, poslednji u nizu je gubljenje prikaza na LG 27MB85Z kada je prikacen prko Thunderbolt kabla. To je reseno juce, kada sam ga apdejtovao na 10.12.2 Problem je nestao.
Jesi li ti stvarno toliki bukvalista? Problema ima ali su odnosu na PC na nivou statisticke greske. Nisi valjda i ti utripovao da sam neki fanboj epla. Hahaha, kakav si car :)
macOS Sierra What can your Mac do now? Just ask.
:: Jbt. ne verujem, MACHINE promovise AMD haha. Od nekog ko je bio zakleti Intel-ovac i neko ko je redovno na forumu pevao pesmu `Zeleno volim te` danas se kune u AMD. Gde ode karakter? :) :: :: :: @VMAR :: :: Hoces da kazes da nikad, ama bas nikad sa nekim od uredjaja od Apple nisi imao problem? Bar jedan jedini bug? Sve radi besprekorno? Malo mi je to cudno posto kikseva ima generalno i korisnici prijavljuju stalno greske. Ili si bas srecan ili nisi realan. Nesto jeste :: :: A da se razlikuju po funkcionalnosti i iskoristivosti hardvera to je tacno. Isto ne mogu da predjem na drugu platformu upravo zbog fleksibilnosti i brzine u radu :: :: Jedino sto mi je desktop klasika. :: :: :: :: Intel 3930k@4.7 Ghz/Asus Rampage Extreme IV/Mushkin Redline 16GB/Asus GTX 1080 OC SLI/Samsung 850 PRO/Enermax Revolution 1050w/Creative Titanium HD/Apple Ipad Air 2 :: ::
Ja na laptopovima kucnom i sluzbenom imam Intel, jedan je stari i5 drugi najnoviji i7. Server mi je na AMD FX-u.
Samo navijam u koristi AMD-a kako bi intel prepolovio cene, jer poslednih 5+ godina nije imao konkurenciju u desktop/laptop segmentu. Servere necu spominjati...
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
:: Nisam utripovao nista jer te apsolutno razumem. Ko ne proba Apple na neko vreme ne zna o cemu je rec. :: :: Ja samo stojim iza toga da su im proizvodi skupi i da ne vrede toliko a svake godine prodaju malte ne mud@ za bubrege a cene sve vece :: Apsolutno da. A ja stojim iza toga da kostaju koliko treba samo za onog kome treba ta stabilnost u radu. Za sve ostae su ZAISTA preskupi i uvek je bolje kupiti alternativu u vidu Win PC.
Zamisli situaciju, gde ulazis u kancelariju, ne znas gde ces pre i sta ces pre, da li ulaze ili izlaze, da li servis ili nove porudzbine, da li da zatvaras paire ili da placas racune... Sedas za sto i ono djubre nece da se upali... Zabada ili ti izleti neka viruscina u prvi plan... To onda samo veci cekic i u param parcad. Ili u toku voznje (da, nesavestan sam vozac), dok jednom nogom drzim volan, drugom kontrolisem gas, obrazom drzim telefon a rukama pisem zabeleske, nekakav Android sa besnim specifikacijama se zakuca i stane... Mislim, to je realno opasnost, mogu da izazovem udes dok ga restarujem, zar ne...? Toga kod Apple nema. Udjem u kancelariju, otvorim lid, odradim sta imam, zatvorim i nastavim dalje. U autu pisem poruke, odgovaram na mailove, obavljam pozive... Milina...
Svi znamo da maltene svaka ozbiljna video konzola trci na AMD procesoru i grafici
23.12.2016. 22:59
status: user broj poruka: 10997
U jednoj od PC igara, kada ti zataji oruzje (``zakuje`` zatvarac, zaglavi se caura) pa te neprijatelj skenja, u magnovenju uspevas da procitas poruku ``...and remember that the weaponry is produced by the lowest bidder``...
Malo lutaju... ali konkurencije nema, niti se nadzire
23.12.2016. 22:59
status: user broj poruka: 4515
Skoro sam za jednu firmu uzeo da sredim jednu Asus brand name masinu i5 Skylake, DDR4, W10Pro... Namestim masinu, sutra sam krenuo update, pa failovao na update-u, masina neupotrebljiva dva radna dana. Ned`o Bog da reseetujes kantu, ode windows... Strasno...
Ja sam u kuci poizbacivao sve sto radi na Windowsu i na Androidu! Ne planiram da se vracam. MBP Retina 13`, radi kao zmija i tu jednu jedinu igricu koju igram, DOTA2, radi odlicno :)
Android govno puno virusa, malvera, hakuje ADSL rutere i ubacuje `rouge` DNS servere, ma haos :)
Iz te perspektive tu se slazemo. Uostalom nikad nisam bio od onih koji su solili pamet drugima sta ce da rade za svoj novac. Svako neka kupuje naspram svojih potreba i afiniteta.
@markopvitch
Iskusio sve na androidu, probao i win mobile - takodje sam dugo koristio, koristim i sad, brate IOS je zakon za sve.
P.S. Sta se desilo sa security protokolom? Nesto su ga poostrili. Neki dan mi se zakljucao Ipad samo zato sto sam promenio sim karticu a u tom trenutku sam zaboravio aktivacioni kod. Znaci haos.
MS Surface Studio daleko inovativniji uredjaj od iMac-a bilo koje dijagonale i kombinacije HW...
Za profesionalce koji koriste racunar za rad daleko je upotrebljivija sprava nego bilo sta sto trenutno nudi jabuka... naravno ovo samo predpostavljam iako jos uvek nigde nisam nasao neku recenziju u kojoj se moze videti primena svih ugradjenih tehnologija Surface Studio-a za rad u CAD/CAM programima... mada iskreno ne vidim sta bi moglo da bude prepreka tome...
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
:: Od uredjaja koji su zadrzali svoje mesto i status na trzistu, tu su samo iMac i iPad, koji je van svake konkurencije. MacPro ne bih da komentarisem, jer on ni nema konkurenciju :: :: macOS Sierr :: What can your Mac do now? Just ask ::
Ne postoje lepsi telefoni od iPhone 7. To su gluposti, uglavnom Android telefoni su dziberski.
Boje su ekstra odabrane, telefoni izgledaju dobro, rade dobro i to je to. Ako neko nema PC u kuci uopste neka izvoli neka kupi Androdi i microSD pa nek se zeza. Svako ko ima PC sa zezanje iPhone mu je mnogo bolja opcija.
Ne postoje lepsi telefoni od iPhone 7. To su gluposti, uglavnom Android telefoni su dziberski.
Boje su ekstra odabrane, telefoni izgledaju dobro, rade dobro i to je to. Ako neko nema PC u kuci uopste neka izvoli neka kupi Androdi i microSD pa nek se zeza. Svako ko ima PC sa zezanje iPhone mu je mnogo bolja opcija.
:: Ne postoje lepsi telefoni od iPhone 7. To su gluposti, uglavnom Android telefoni su dziberski. :: :: Boje su ekstra odabrane, telefoni izgledaju dobro, rade dobro i to je to :: Ako neko nema PC u kuci uopste neka izvoli neka kupi Androdi i microSD pa nek se zeza :: Svako ko ima PC sa zezanje iPhone mu je mnogo bolja opcija :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: i7-5820K-RampageVExtreme-DominatorPlatinum 2666-Samsung 850 EVO 1T :: SoundBlaster Z-EVGA 1200 P2-Obsidian 650D-Deck87 Francium Pro-G7 :: ::
Ukusi su razliciti, ali meni je Sony mnogo lepsi i podjednako, a mozda i kvalitetniji, a i tesko da je dziberski.
:: Ne postoje lepsi telefoni od iPhone 7. To su gluposti, uglavnom Android telefoni su dziberski. :: :: Boje su ekstra odabrane, telefoni izgledaju dobro, rade dobro i to je to :: Ako neko nema PC u kuci uopste neka izvoli neka kupi Androdi i microSD pa nek se zeza :: Svako ko ima PC sa zezanje iPhone mu je mnogo bolja opcija :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: i7-5820K-RampageVExtreme-DominatorPlatinum 2666-Samsung 850 EVO 1T :: SoundBlaster Z-EVGA 1200 P2-Obsidian 650D-Deck87 Francium Pro-G7 :: ::
A vi samo `lozite` pa od njegovih nebuloza nece nista pametno da se vidi na forumu... BTW U svojim temama sam sebi odgovara zato sto niko ne pise/komentarise ... Sta da se radi `mukica` izgleda nije imao dovoljno paznje dok je bio mali ili niko nije hteo da se snjime igla pardon igra...
:: Zivi ne bi ostali.. :: :: macOS Sierr :: What can your Mac do now? Just ask :: ::
Ma gde ce bre da kupi. Taj daj boze da ima neki Dual Core Celeron sa dva giga RAMa i 17` CRT... Nagledasmo se silnih slika svog tog njegovog hardvera slikanih voljenim iPhoneom... On je sav taj HW video samo u najboljim svojim shootovima .)
macOS Sierra What can your Mac do now? Just ask.
:: :: A vi samo `lozite` pa od njegovih nebuloza nece nista pametno da se vidi na forumu.. :: BTW U svojim temama sam sebi odgovara zato sto niko ne pise/komentarise .. :: Sta da se radi `mukica` izgleda nije imao dovoljno paznje dok je bio mali ili niko nije hteo da se snjime igla pardon igra.. :: :: :: Zivi ne bi ostali.. :: :: :: :: macOS Sierr :: :: What can your Mac do now? Just ask :: :: :: ::
Ja sam kod drugara video (inace nisam ranije) Philips 15` extra curved (ali unazad), da ne gresim dusu, mozda je bila 14-ica, rezolucija 800x600, ja reko `brate, ja moram da spustim na 640x480, da bih video nesto`. Mukica, oterala ga zena u cosak.
PS celeron 100% sve u 16 :)
:: Ma gde ce bre da kupi. Taj daj boze da ima neki Dual Core Celeron sa dva giga RAMa i 17` CRT... Nagledasmo se silnih slika svog tog njegovog hardvera slikanih voljenim iPhoneom... :: On je sav taj HW video samo u najboljim svojim shootovima . :: :: macOS Sierr :: What can your Mac do now? Just ask :: :: :: :: :: A vi samo `lozite` pa od njegovih nebuloza nece nista pametno da se vidi na forumu.. :: :: BTW U svojim temama sam sebi odgovara zato sto niko ne pise/komentarise .. :: :: Sta da se radi `mukica` izgleda nije imao dovoljno paznje dok je bio mali ili niko nije hteo da se snjime igla pardon igra.. :: :: :: :: :: Zivi ne bi ostali.. :: :: :: :: :: :: macOS Sierr :: :: :: What can your Mac do now? Just ask :: :: :: :: :: ::
intel je zakon jbsga razlog zasto je intel neizbirljiv sa memorijom - mem kontroler je integrisan u cipset ploce i svaku nekompatibilnost prevazilazis sa bios updateom ploce
AMD je zbog njima znanog razloga istu kontrolu smestio u cpu , mozda brze barata sa memorijom ali jebao ih kontroler , samo zauzima cpu
prosle nedelje imao sam najezdu retina i neka budala mi donese G4 @ 500mhz na instalaciju , koji prima zadnji ios 10.4 tiger
retine , otvoris i gle picke , nema mem slot , upgrade sta je to ..
svake godine drugi konektor za ssd , 7-17 , 8-18 .. nigde krsten 22 pinski da mozes kupiti koji god hoces ssd
procesori u aple - dvoglavi krsevi , ako zagrebes prstom pojavi se celerone
hladjejne - ne postoji
jedino sto imama od njih je 4s i ipad 2 mini ..
mnogo bolja masina je hakintos ... brza 10x od truleksa zagrizenog
Ko o čemu, kurva o poštenju. Realno, Intel bolji i jeftiniji, kad se pogleda koliko živaca pojede AMD nestabilnost 24/7. AMD sporiji, ali preporučljiviji, jer je bio jeftiniji i sasvim ok za igranje, ali ne i za profesionalni rad. Nije tačno da je Intel kompatibilniji sa memorija, jer većina proizvođača memorija ima sve varijante AMD procesora već upisane u svoje kontrolere, pa su i stabilniji, a dosta memorija ne radi sa XMP profilima na Intelu kako treba. Nestabilnost, pregrijevanje CPU, preveliko zagrijevanje gpu -a itd itd(zamjeniš Kingston memorije i staviš A-DATA, Muskin ili G Skill i mašina prodiše, kad da je tek otpakovana). Primjer su Kingston memorije, koje razlike samo 3 broja jedan modul od drugog, pa nisu kompatibilni sa pločama( A-DATA, G Skill, Sambba, Teracon, Samsung, Xelio itd itd). Ono po čemu je Intel bio u prednosti i 2009 godine i dalje je, a to je da daje na kašičicu performanse novijih procesora, koje AMD ne može pratiti. Od 2600K do 6700K, razlika nije ni 6% u ukupnom skoru, a kod igrica klok na klok do 3% do Directx 12, gdje je razlika oko 7%, što je smiješno gledajući da je cpu 2600K 75€, a 6700K 205€(351€ kod Đermi i 380€ kod naših prevejanih prodavaca.) U višem segmentu razlika je očiglednija za profesionalni rad. Upoređujući 5820K sa FX 9590 razlika je astronomska( meni je u video montaži na 4 fajla ispalo skoro 2.6 puta brže na Intelu od AMD-a). I na kraju, svi se nadaju da će se nešto promjeniti, ali vrlo teško, gotovo nemoguće za PC. Igrice za konzole se sada prodaju skoro 27 puta bolje u UK, USA, AUS, GER,SWE, NOR i drugim naprednijim zemljama, nego za PC. Razlog je što igrice su na popustu, jeftinije nabaviti PS4-ku i igrati se. Siromašna zemlja poput naše, samo se može nadati da će biti više ljudi, koji će plaćati originalni softver, ali to je teško, gotovo nemoguće, pošto i 99% PC berze i Benčmarka ne poštuju intelektualno vlasništvo. Tu nas je Sloba jedino zajebao. Sve ostalo, dao nam je za đabe, a sada se plaća debelo.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Sta ti mislis Apple je zaradio stotine milijardi dolara tako sto je prodavao nestabilne stvari?
:: Ko o čemu, kurva o poštenju :: Realno, Intel bolji i jeftiniji, kad se pogleda koliko živaca pojede AMD nestabilnost 24/7 :: AMD sporiji, ali preporučljiviji, jer je bio jeftiniji i sasvim ok za igranje, ali ne i za profesionalni rad :: Nije tačno da je Intel kompatibilniji sa memorija, jer većina proizvođača memorija ima sve varijante AMD procesora već upisane u svoje kontrolere, pa su i stabilniji, a dosta memorija ne radi sa XMP profilima na Intelu kako treba. Nestabilnost, pregrijevanje CPU, preveliko zagrijevanje gpu -a itd itd(zamjeniš Kingston memorije i staviš A-DATA, Muskin ili G Skill i mašina prodiše, kad da je tek otpakovana) :: Primjer su Kingston memorije, koje razlike samo 3 broja jedan modul od drugog, pa nisu kompatibilni sa pločama( A-DATA, G Skill, Sambba, Teracon, Samsung, Xelio itd itd) :: Ono po čemu je Intel bio u prednosti i 2009 godine i dalje je, a to je da daje na kašičicu performanse novijih procesora, koje AMD ne može pratiti. Od 2600K do 6700K, razlika nije ni 6% u ukupnom skoru, a kod igrica klok na klok do 3% do Directx 12, gdje je razlika oko 7%, što je smiješno gledajući da je cpu 2600K 75€, a 6700K 205€(351€ kod Đermi i 380€ kod naših prevejanih prodavaca. :: U višem segmentu razlika je očiglednija za profesionalni rad. Upoređujući 5820K sa FX 9590 razlika je astronomska( meni je u video montaži na 4 fajla ispalo skoro 2.6 puta brže na Intelu od AMD-a) :: I na kraju, svi se nadaju da će se nešto promjeniti, ali vrlo teško, gotovo nemoguće za PC :: Igrice za konzole se sada prodaju skoro 27 puta bolje u UK, USA, AUS, GER,SWE, NOR i drugim naprednijim zemljama, nego za PC. Razlog je što igrice su na popustu, jeftinije nabaviti PS4-ku i igrati se :: Siromašna zemlja poput naše, samo se može nadati da će biti više ljudi, koji će plaćati originalni softver, ali to je teško, gotovo nemoguće, pošto i 99% PC berze i Benčmarka ne poštuju intelektualno vlasništvo :: Tu nas je Sloba jedino zajebao. Sve ostalo, dao nam je za đabe, a sada se plaća debelo :: :: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.