Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Da li je moguce...
STRANA 1 OD 1
strikan33 Da li je moguce... 19.12.2016. 18:53 T64333

status: user
broj poruka: 311
Pozdrav svima,

pre nekog vremena sam otvorio temu misleci da mi ssd polako otkazuje poslusnost, komp se gasio nasumicno, i bez ikakvog razloga, medjutim posle jedno mesec dva koristenja istog i pokrenutog HDS-a ispostavilo se da je ssd ok.

E sad sta sam dalje primetio, komp koristim za surf i multimediju, nista igrice, i ostale `teske` stvari, i komp regularno radi po 10-15 dana bez problema i onda kada pustim neki crtani na YT sinu, komp se naprasno sam od sebe ugasi, isto tako gledam filmove online na jednoj stranici i u zadnjih par dana sam pogledao vise filmova bez problema, ali na jednom filmu uvek imam problem i dolazi do gasenja kompa. Nemam problema ako recimo skinem film i gledam ga sa ssd-a, samo kada gledam na toj stranici online.

Dakle moje pitanje je da li video klip (ctani film na YT) ili film koji gledam online moze da optereti procesor toliko da dodje do pregrevanja i gasenja kompa? Ili je mozda memorija u pitanju? Procesor je neki AMD A4 sa integrisanom grafikom na njemu.

Nadam se da cete razumeti ovo moje pisanie :)

Hvala unapred na savetima i pomoci

strikan
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
filni eh 19.12.2016. 19:34 #628250

broj poruka: 1216
I meni se to desavalo poslednjih mesec dana kada sam igrao Counter Strike... AL najbolje sto se nekad ugasi... pa posle 10 dana radi... pa se onda opet ugasio..i ja reko..aj mu zamenim pastu..mozda doslo vreme... vidim u BIOSu fina temp... Otvorim kuciste..kada ono kuler se otkacio sa onom stipaljkom da kazem tako.. Sto znaci on jeste ladio al ne bas najbolje.. al nekad zasto ne znam... se ugasi komp. Dok igram Metal Gear V nista...4 sata radi bez problema haha :) Ocistim sve..pritegnem posle to kako treba.. i evo..sljaka kao prvog dana. Poenta: Pogledaj da se nije otkacio kuler ili tako nesto .)

MSI 770-C45
AM3 Phenom b45 x4
TakeMS 8gb DDR3 1333Mhz
1x SSD Patriot Blast, 1x160GB Maxtor
ASUS 7750-1GD5-V2 GDDR5
Asus DVD/RW

Elfusion pa bar za pregrevanje ti je lako 19.12.2016. 19:59 #628251

broj poruka: 414
instaliras neki od milion programa za pracenje temp iz windowsa i pustis taj film. takodje na netu nadjes za tvoj procesor max temp i to ti je to. Mada to jedino ako je skroz osusena pasta ili ako se ucebao hladnjak sto se opet lako resava. a za drugo .... izvadis jedan ram pa probas pa onda samo sa drugim itako dalje, naravno to mozes ako imas bar dva modula. tu su ti i neki testeri za memoriju ali ovo ti je brze.
Elektrofusion
Powered by ReactorSuperial

vladarko Testiraj memoriju (memtest 3 kruga) 20.12.2016. 00:35 #628274

broj poruka: 4228

Pozdrav!

Vlada
tortojed Neki AMD A4 sa integrisanom grafikom 20.12.2016. 01:13 #628278

broj poruka: 10997
Majkoooo, mila... Kada je rec o OPTERECIVANJU procesora, ne radi se samo o struji koja se iz ovoga izmuze. Ni najmanje nebitne nisu ni raznorazne INSTRUKCIJE (SSE/3DNOW!...). Sistem CPU/RAM moze da postane nestabilan iz 1001 razloga, da dodje do iskljucenja kompjutera a da ni jednog trenutka ne dodje do pregrevanja komponenti.

Drugo - pises da do problema dolazi samo kada film gledas online. Dakle, ``iz brauzera``, je l` tako? Kolike su sanse da NI MALO ne bude bitno KOJI je to brauzer, sta mislis, kolega? A ne napisa, Strikane moj, koji brauzer koristis (ili se problem javlja sa vise njih?)? Imaj na umu da, ``kada si online``, multimedijalnim sadrzajima upravlja HTML5 (verovatno). Kada (daunloadovani) film gledas preko nekog plejera, to je druga prica - drugi softver tu radi posao.
U brauzerima (settings/options) nastoj da iskljucis (a ako je iskljuceno, ukljuci) ``hardware acceleration`` (u Firefox-u je to stavka ``Use hardware acceleration when available``, options/advanced/general), pa vidi ima li neke razlike.

Jesi li instalisao kodeke (K-Lite ili slicno)?

Op sistem? Puna instalacija (sve ``zakrpe`` itd.)?

dachabre ........... 20.12.2016. 09:17 #628283

broj poruka: 77
...... do pre 7 dana sam imao A4-4000 i par godina mi je furao sve filmove, yutjubove i ostale zajebancije a da nikad nije štucnuo. Da sam na tvom mestu prvo bih proverio softver tj. kako je instaliran OS...

strikan33 ... 20.12.2016. 18:23 #628296

broj poruka: 311
Prvo hvala svima na odgovorima i savetima.

@Torta, pa brate mili nisu svi zagrizeni hardverasi i oni drugi, pa da moras da padas u nesvest. Bas zato sto sam ne jednom ovde dobio dobar savet zato uvek prvo ovde i postavim pitanje. Znam da moze da bude 1001 razlog i zato sam opisao sta i kako se desava da bi smanjili koliko - toliko broj razloga. Elem da se vratimo na temu, ja filmove i sve ostalo na netu radim iz MF-a, dok sinu crtane pustam iskljucivo iz GC-a.

Problem se javlja i na jednom i na drugom, opet napominjem, samo na pojedinim epizodama crtanih (99% njih radi ok), dolazi do pucanja i gasenja kompa, isto tako na stranici gde gledam filmove (da je sad ne reklamiram) imam problem samo sa jednim filmom bukvalno, gde dolazi do gasenja kompa vec 3 puta za redom, opet napominjem da sam na toj stranici u zadnjih par dana pogledao jos 3-4 filma i sve je islo normalno, a tu stranicu koristmi vec godinu dana ako ne i jace.

Ovo mi bas ne bi jasno : U brauzerima (settings/options) nastoj da iskljucis (a ako je iskljuceno, ukljuci) ``hardware acceleration``- da iskljucim ili da ukljucim :)

Nista od kodeka nije istalirano, sve teram preko VLC-a, os Win 7 Ultimate, SP1.

Evo recimo komp se zadnji put ugasio pre dva dana kada sam gledao doticni film i od tada radi bez problema

ps. komp se kod mene ne gasi tj radi 24/7

Jos jednom hvala svima na savetima i pomoci.

tortojed Eksperimentom do rezultata: menjaj, ako je ovako, postavi onako... 20.12.2016. 22:56 #628299

broj poruka: 10997
``Ovo mi bas ne bi jasno : U brauzerima (settings/options) nastoj da iskljucis (a ako je iskljuceno, ukljuci) ``hardware acceleration``- da iskljucim ili da ukljucim :)``

Ponavljam: ne mora PREGREVANJE i/ili PREOPTERECIVANJE (povecanje protoka el. energije angazovane za potrebe CPU/RAM sistema) da izazove iskljucivanje kompa (to jest, pad operativnog sistema). ``Obican`` sukob instrukcija u BIOS-u (konflikt resursa) i tome slicno, moze da izazove problem a da CPU (i sve druge hardverske komponente) bude `ladan k`o led.

-Instalacija kodeka i najnovijih pluginova poput Adobe flash-a i Sun Java-e
-{Re)instalacija VisualC++ i poslednje podrzane verzije .NETframe-a (mislim da je to 4xx)
-DirectX 9 (da, dobri, stari-prastari DX9)

Ovo bi MOGLO da pomogne, a da odmogne, nikako...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs