E ljudi ajd posto nije bilo odavno koja tema za moju novu konfiguraciju , da to promenim i malo vas smaram :D
Madjari su abnormalno digli cene pred novu god. Uspeo sam da nadjem povoljno sve komponente osim ploce...samo mi sad ploca fali .
Asus x99 A-II mi je bio izbor ali su je digli sa 250 na 340e sto mi ne pada na pamet da placam .
Dajte mi predloge jos nekih ploca u toj klasi , do nekih 250 ak e max. Msi bih izbegao 2 ploce su mi crkle od msi. Mada ako je bas neka dobra dobra ploca sa proverenim komponentama, razmislio bih .
npr nudili su mi
GIGABYTE GA-X99-Gaming 5P 275e ( ima OEM varijanta za 225e, normalna garancija samo bez kutije ) MSI X99A SLI PLUS OEM 170e ASROCK X99 Extreme4 ~214 ASUS X99-E ~258 Gigabyte GA-X99-SLI ~248
Dajte mi predloge, sta je u klasi tako sa Asus x99 A-II
Ja ne bi uzimao ispod X99 Strix. Mislim moze, ali zamisli ako drzis vazdusno hladjenje i overklokovan procesor par godina. Znas kakav je kuler na moj maticnoj ploci, Ja mislim da 1kg ima. Vidi kakva je X99 Strix sa i bez hladnjaka.
U Nemackoj kosta 290eura. Neki lik je prodaje na kupujem prodajem za 250 eura. Mada ploce bi trebalo sa garancijom kupovati. Ja nisam hteo da rizikujem cak ni Madjarsku. Ali mogao sam posto lik menja ako ne radi. Ustedeo bi 40-50 eura. Dobro ja sam mogao da uzmem skuplju maticnu jer me je procesor izasao jeftino pa je to kao da sam platio maticnu 300 eura.
Pa to znaci nova ploca, samo nove ploce su 36 meseci garancija. Ali X99 Strix je skroz crna i lepe izgleda. Vidi neki lik kako je ofarbao Rampage V Extreme u crno. Pazi kako izgleda ploca... ovo je u stvari najmocnija X99, samo kada bi bila crna... Auuu kako dobro izgleda. Ali nije samo crno i saten sivo je dodao...
Nevarovano izgleda. Da je sada izasao Skylake-Extreme ja bi ti dao povoljno plocu i procesor, ali tek kada vidim sta ce Intel izbaciti i X299 cipset Rampage VI Extreme. Jedan deo mene je mislio da ide na Rampage 6 Gene ako bude.
KOji si procesor uzeo ? Da ne predlažemo nešto što ti ne odgovara. Ako se javiš u par minuta, pa da ti nešto i predložim, inače odoh na spavanje. Čeka me naporan dan.
Ovdje ti je 99% ljudi koji predlažu nešto što su vidjeli samo u svojim mokrim snovima.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
: :: Ovdje ti je 99% ljudi koji predlažu nešto što su vidjeli samo u svojim mokrim snovima :: :: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice :: ::
Evo, ja predlažem Kejt Bejkinsejl :))
Što se ploče tiče, naši ne spuštaju, Mađari dižu, prodaja pada, posle mi kupci krivi...
Uzeo bih tu MSI samo zbog ogromne razlike u ceni. Slažem se ovo za Strix, ali gde ga kupiti kršteno bez dranja kože?
Kada se kupuje hardware tako bolji i razmislja se da li da se kupi ploca od 200 ili 300 eura ili i5 i i7 uvek treba poci od pretpostavke da moze da se dogodi nesto i da ne mozes da zamenis komp duze vreme. Planiras na 3 a desi se na 5 recimo. Zato je bolje dati u startu malo vise ako se ima a ne stedeti po 20e pa sto jeftinije da se prodje na svemu. Ako je STIRX 295 eura najpovoljnije u Nemackoj a Amazon i Newegg 335$, onda je cena od 300-320 logicna. Pitaj Fantu koliko je sada ASUS X99 STRIX i da li su cene padale i rasle za tu plocu.
Ja uopste nemam poverenja u te jeftine budzet ploce, zasto ne znam.
Decko, da li se ti drogiras ili je nesto drugo u pitanju?
:: Kada se kupuje hardware tako bolji i razmislja se da li da se kupi ploca od 200 ili 300 eura ili i5 i i7 uvek treba poci od pretpostavke da moze da se dogodi nesto i da ne mozes da zamenis komp duze vreme. Planiras na 3 a desi se na 5 recimo.
-Ovde spominjes razliku izmedju 200 i 300€ =100€.
::Zato je bolje dati u startu malo vise ako se ima a ne stedeti po 20e pa sto jeftinije da se prodje na svemu
-A ovde se to pretvara u pet puta manje - dakle, =20€.
Ne znam u kojoj ti bajci zivis, ali 80€ nije malo novca!
:: Ako je STIRX 295 eura najpovoljnije u Nemackoj a Amazon i Newegg 335$, onda je cena od 300-320 logicna. Pitaj Fantu koliko je sada ASUS X99 STRIX i da li su cene padale i rasle za tu plocu :: :: Ja uopste nemam poverenja u te jeftine budzet ploce, zasto ne znam
-Cena moze da bude logicna koliko hoces, ako on u startu ne planira da kupi za toliko. Covek lepo kaze da hoce NOVO, SA GARANCIJOM, a ne KupujemProdajem, Amazon, NewEgg i sl. BEZ GARANCIJE!
::Vidi neki lik kako je ofarbao Rampage V Extreme u crno ::Pazi kako izgleda ploca... ovo je u stvari najmocnija X99, samo kada bi bila crna.. ::Auuu kako dobro izgleda. Ali nije samo crno i saten sivo je dodao..
::Nevarovano izgleda
Nadam se da se neces smrtno uvrediti, ali ne znam sta bih drugo dodao na ovo, osim da dobra vecina clanova PC Berze ne masturbira na izgled komponenti (mislim da je, iz ociglednih razloga, prilicno jasno da ne mogu reci: `svi clanovi`).
Poznato je da se izuzetno retko odazivam na tako (blago receno) glupe komentare, ali zamolio bih te prestanes da kvaris forum onima koji su tu jos iz vremena `PCI, ne PCIe Radeon-a iz Panceva`, pa i duze od toga... (takvi ce se vec prepoznati, a ti ni ne pokusavaj da shvatis na sta mislim).
@Ognjeni, izvini sto odvlacim temu u off - rekao sam sta sam imao i necu dalje komentarisati.
X-99A II je mnogo bolja ploca od X99-A. Iako deluje kao da je samo upgrade vizuelni, naponska sekcija je unapredjena mnogo.
Elem, ja sam biased, pogotovo za x99, i ne bih nikad uzeo bilo sta sto nije asus, ali ovo ti mozda pomogne.
Asus ima 2 dizajna VRM-a za sve x99 ploce.
8-fazna sa losijom efikasnosti i onsemi mosfetima: x99-a, sabertooth, x99-pro, strix. (ako te zanima sto su losiji procitaj recenziju za x99-A na sekiri). 8-fazna sa najboljom naponskom koja postoji na X99 platformi: X99-S, X99-A II, X99 Deluxe i Deluxe II, Rampage i Rampage 10.
Ostali proizvodjaci imaju probleme sa BIOS-ima i bugovima, pogotovo MSI. Samo pogledaj boot issues tih ~200e ploca.
Isprsi se za X99-S, 300e, a vrh ploca, to ti je moja preporuka. Jedino sto bih osim asusa MOZDA uzeo u obzir je Asrock. Ostalo za X99 je nono.
5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h
Evo nasao sam Asus x99 A-II za 285e tako da cu najverovatnije to uzeti. Ma nije fora ni 15 ni 50e nego sto su digli eto tek tako jer im se digla pisa i sad ja treba i da uzmem i pocepam 100e razlike.
6800k ce biti 32 gb g.skill Trident Z na 3200 mhz Dark rock pro 3
Poslao sam upit koliko je Asus Strix. Ne znam da li uopste njega da gledam kako si rekao, pomenuo si i Strix i A-II imaju iste naponske sekcije..tako da koja mi je poenta onda doplate ?
Ponestalo mi, Tortu sam morao da podmazujem jer je trazio konstantno i sad nema vise :( Generalno gledano X99-A II i X99-S su u osnovi jako jako slicne ploce, par novijih stvari na A II i BIOS nastelovaniji za Broadwell. Eto tolko :D
Si za Cryorig A80 mozda? :D
5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h
uzeo bih neko od onih All in one kitova za vodeno ali ne moze to kod mene, nije predvidjeno vodeno bar koliko sam uspeo naci na netu . A voleo bih lepo tako da sredim kao sto si ti, top je
Pa ako ne planiras da menjas kuciste, onda ostani na vazduhu. Iskreno, vazduh mi je drazi nego AIO. Ali tisina + perf prave vode uf uf :D Doduse skup sport do bola.
kako se krece razlika u performansama izmedju i7 3e 4e generacije a i ovaj 5820k, ne racunajuci OC, nego default vrednosti, na primer da se uzme da rade svi na lupam 4ghz ili manje nebitno, ima li nekog bitnog ubrzanja izmedju njih ? ja cu ionako najvise sto mogu da uzmem i7 3770 i to je to...
Gare nema apsolutno nikakve razlike u radu windowsa,cak ddr3 je duplo brzi boot sistema.E sad kad vrtis one markove vidi se dobra razlika.Znaci kome komp sluzi za posao i donosi mu neku kintu pre ce doci sa novijom platformom.Ali mas budala kao ja kome je komp 100% za zezanje ,ali opet treba pratiti trendove.
:: kako se krece razlika u performansama izmedju i7 3e 4e generacije a i ovaj 5820k, ne racunajuci OC, nego default vrednosti, na primer da se uzme da rade svi na lupam 4ghz ili manje nebitno, ima li nekog bitnog ubrzanja izmedju njih ? :: ja cu ionako najvise sto mogu da uzmem i7 3770 i to je to.. :: :: :: AMD Phenom II 960T 3.5Gh :: MSI 870S-C4 :: Kingston 2x4GB DDR3 1600Mh :: WD10EARS 1T :: WD1003FZEX 1T :: Sapphire 7870 Ghz Edition 2GB GDDR :: OCZ MXS-PRO 600 :: Windows 8.1 RTM 9600 64-bit :: ::
ma ne interesuje me `rad windowsa`, nego razlika izmedju ove 3 generacije procesora, tipa na primer ako je razlika izmedju i7 3770 i i7 4770 10% onda je totalno nebitno dal bila 3a i 4a generacija :)
Ma i ja koristim PC samo za gaming i bilo kakav drugi oblik multitaskinga, ne treba mi za rad
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.