Ljudi kakvo je stanje sa ovim xeonom ? Ivan sa oglasa mi preporucuje ovaj Xeon, kaze bolje se klokuje , slicne cene kao i 6800k... Mada mi bzv uzimati serverski cpu ali nisam upucen detaljno kakvo je stanje sad
Otkljucan im je multiplier a koliko ja znam svi Xenoni :) su zakljucani pa me i konstatacija da se odlicno klokocu bas zacudila .)
Inace oba procesora koriste isti skocket tako da i ako uzmes taj Xenon i to dupli :))) Mozes kasnije da ga zamenis sa procesorom koga sada trazis mada su razlike veoma male. Do 10% tako nesto..
Unlocked su svi koje sam ja do sada uzimao. Mjenjaš multiplayer. Klokuju se kao svinja na ražnju. A i ovo što je nebeska vatra rekao. Uzmi ovaj što sam ti rekao. Ako malo bolje potražiš naći ćeš ga i za manje keša od ovog što sam ti ja preporučio. Da se može naći e5 2677 v3 koji se klokuje još bolje od svinja na 4.7 Ghz sa vazdušnim, ali cijene su za njega ubi bože. Za manje keša sigurno nećeš naći bolji procesor, osim ako nije samo za igre.
A razlike nisu ni 10% na default kloku.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Samo matori xeoni su otkljucani, od Ivy pa nadalje ne mozes da menjas mnozioc. Ovaj Xeon je izuzetak, ali bih ja i dalje uzeo 5820k/6800k pre nego njega.
Pusti operatera, nije video X99 u zivotu.
5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h
A izgleda da je sanjim igrao neki multiplejer, a ne klokovao.
Ovaj operater mi sve više liči na Vladu. support normality
GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, AMD entertainment 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, MSI 560Ti, Chieftec modular 750W.
:: Samo matori xeoni su otkljucani, od Ivy pa nadalje ne mozes da menjas mnozioc. :: Ovaj Xeon je izuzetak, ali bih ja i dalje uzeo 5820k/6800k pre nego njega :: :: Pusti operatera, nije video X99 u zivotu :: :: 5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h :: ::
Nemoj da uzimas te Xeone od 4-6-8 jezgra. Bolje je i7-6800K. Jel imaju Madjari na stanju. Ako ne pojavice se. To samo znaci da ih ljudi traze. A tek ce da bude trazen posle fiaska AMDa. Intel je napravio takav posao sa X99 platformom medju gamerima i zavrsio posao. Mada smo mogli dobiti 30-40% vece performanse da je bila konkurencija. Ali OK kada se sve sabere tesi to sto je izmedju i7-5820K i i7-6950X na istom kloku razlika ogromna, a isti cipset i sve isto dele. Znaci nije samo socket pa kroz neke beta BIOS podrske, nego je cipset optimizovan i za Broadwell-EX i Haswell-EX. I to ti daje mogucnost da produzis vek platformi. Neko ce uzeti novi Skylake-EX 6 core a neko ce uzeti 10 Core i7-6900K ili i7-6950X.
Pogledajte kakav je mod napravio decko koji radi za EK, sa X99 platformom naravno. Ima istu plocu ko moju. Kako je ASUS mocno uradio ovo Extreme u silver varijanti na RVE.
Ne svidja mi se sto ista takva slova nije stavio na RVE10. Ja da je imam ja bi sigurno modovao to i stavio preko heatsinka gde su slova uradjena od silver. Ali nikada ne mozes da uradis to kao ASUS fabricki. Uradili su natpis samo nije silver. I jednostavno nema nista bez memorije sa obe strane. Jos kada je sve ovako popunjeno. To kosta 500e pa navise. Koja razlika izmedju ploce koja ima slotove samo sa jedne strane. Ovo odaje bas neki onako mocan utisak.
Mislim da svako ko razmislja o boljoj masini treba da uzme X99 i Intel 6 Core. Xeon je kada nadjes procesor sa 14 jezgra za 500 e kao sto sam ja vidjao ES... Koji rade isto i to pod uslovom da se taj neko stvarno bavi necime jer oni ne idu preko 3.0GHz. Ali sa Intel Xtreme i7-6900K i i7-6950X Intel bije i dobar deo E5 Xeona sa vise jezgra od 12-14 pa moze da zameni i neki Xeon u radu, jedino ako treba nekome mnogo mnogo memorije ili firme one koje kupuju Intel Xeon E7 sa po 24 jezgra, ali su to investicije po 10000 samo za dva procesora za plus maticne skupe plus memorija.
Ognjeni, ne znam gde si pročitao da se Xeon E5 serija dobro klokuje ali to nije tačno. Dobro se klokuju četvorojezgreni i šestojezgreni Xeoni za 1366 soket L/W/X serija (zamena za i7 preve generacije). Još uvek imam X5650 koji radi na difoltu 2,66GHz, OC na 4GHz ide sa difoltnim naponom, a ide i do 4,4GHz.. Ali tu već treba ozbiljno hlađenje... Viđao sam po forumima da ih ljudi napnu i na 4,7-4,8GHz pod vodom. To je dobar overklok, a E5 serija može da se pogura 100-200MHz preko osnovne frekvencije i to ako ti uleti baš dobar primerak.
A ovaj procesor E5-2677-V3 o kome priča Operator verovatno ima samo Jamato Toši ili kako se već zvaše onaj njegov imaginarni prijatelj koji ga snabdeva nepostojećim hardverom pošto taj cpu u stvarnom svetu ne postoji. Ali sam siguran da u `Jamatovom svetu` postoji i da stvarno ide na 4,7GHz i da koristi DDR7 memoriju, a u kombinaciji sa HBM6.1 memorijom ide i do 7,4GHz i to sa stok kulerom, ali je to poverljiv podatak i molim te da ne širiš dalje ovu informaciu... Da ne ispadneš lood.
OK. Ajde uzmi jedan od ta dva procesora i probaj da ih overklokuješ. Ne na 4.7 nego na 3.7GHz (sva jezgra)... Turbo bust 3.5GHz overklokuje samo jedno jezgro. Množioc je zaključan i može da se klokuje samo povećavanjem bazne frekvencije koja je 100MHz... Budi presrećan ako uspeš da doguraš do 107-108MHz što će ti dati 3.1GHz na E5-2667 (za svih šest jezgara) tj. nešto ispod 2.5GHz za E5-2670-V3 na svih 12 jezgara.
Pomno pratim tržište i performanse serverskih procesora i Xeon-E5-2677-V3 koji pominješ u postu #628087 NE POSTOJI!
:: :: :: :: :: Pomno pratim tržište i performanse serverskih procesora i Xeon-E5-2677-V3 koji pominješ u postu #628087 NE POSTOJI :: :: :: DaSickSystem :: ::
hvala Peki ( i ostali ljudovi ) ...bas me taj covek malopre kontaktirao , jer smo se culi pre par nedelja.
Sta mislite ljudi da li da uzimam OEM 6800k ? 6 meseci garancija. Trebalo bi da je jedino to razlika i u kuleru...da je isti procesor i kvalitet...ali opet,samo 6 meseci.
p.s. gde mogu da nabavim takve kablove kao sa Wladine slike ? da malo sredim kuciste, cable menagment i te fore :D
Moraces da sacekas jer je obicno guzva :) Ne znam sto si se uhvatio za 6800k umesto 5820k koji je jeftiniji a dobijes isto, ali dobro, tvoje pare tvoja stvar :)
5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h
Hocu zato sto svaki put kad otvoris berzu videces mi u potpisu 6800k a ti si na matorom 5820 :P .
Ma otkud znam, kad vec uzimam uzecu najnoviju i best varijantu. Svejedno mi kad dajem 1.5 k jura da li ce biti 1550.
Koliko se obicno ceka za Mixera? moram da vidim koje boje da iskombinujem i sta mi sve treba od kablova
:: Moraces da sacekas jer je obicno guzva : :: Ne znam sto si se uhvatio za 6800k umesto 5820k koji je jeftiniji a dobijes isto, ali dobro, tvoje pare tvoja stvar : :: :: 5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.