Da li imaš drugi CPU ? Ako nemaš, izvadi procesor, upali ploču i ostavi tako 5 minuta, neka pišti. Onda isključi i izvadi i ram. 30 sekundi neka pišti. Onda izvadi i grafičku. Neka pišti 30 sekundi. Ugasi računar i dodaj samo grafičku prvu koja je radila. upali i neka pišti 20 sekundu. ubaci ram u 2 slot. neka pišti 20 sekundi. Ugasi ga. Ostavi tako 20 sekuundi i izvadi bateriju i Clear CMOS. Upali raćunar i vidi da li pišti. Ako pišti ostavi 2 minuta. Ugasi računar i vrati CPU. Upali raćunar. ZA svaki postupak čuj koji je zvuk. Najbitnije je da promjeniš slot za memoriju u ovom postupku. Javi šta si uradio. Ako ništa ne radi, stavi drugi CPU sa int. grafikom. Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
To jedino mirise na plocu. Moras da uradis ovo sta je operator napisao, upravo tim redom i ako ne budes imao rezultata, nazalost, to je to. Napomena samo, ploca bez procesora nece pistati, da se ne zbunis. Samo ce vrteti ventilatore. PS. Navedi tacnu oznaku ploce, mozda bude od koristi... PPS. Nisam procitao da si probao sa drugom memorijom... Jesi li?
Tesko da ce ista pomoci, jer kao sto je rekao, CPU jedva mlak, sto znaci da ne dobija potreban napon. Nece nista da pisti kad ne radi CPU, tj. ploca morte. Da je CPU vruc, onda je druga prica i mozda bi pomoglo ovo preslaganje komponenti... Ucestao kvar na plocama, nista novo.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
What have you expected? Ja sam imao 3-4 doa slucaja. Od 10 ploca sto sam imao ni jedna nije da je bila bez glitcheva.
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
Nece da pisti ni sa CPU-om unutra ni bez, mlak je jedva, kao sto rekoh.
Ostaje mi samo da probam ovo sto je operator napravio.
Nevarovatno mi je da posle zamene grafike sve ode u nepovrat, ali, boze moj..
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Po svemu sudeci, krepala je ploca. Mislim da je crko neki od FET-ova za napajanje CPU ili cip koji kontrolise faze :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Ove novijee su Gigashit. Starije su bile OK, tamo od socket A pa do nekih 775. P35, P43 i sl. su po meni jako dobre ploce.
Jos imam 2 kom iz doba jure i sljakaju. Jedino sto sam na takvim plocama menjao je LAN cip kad zvekne grom. Nisam se susreo da im je nesto drugo crklo.
Jedna isto zgromljena i posle kratkospajanja direkt PS ON na ploci, proradila :D Znaci, iz mrtvih se dizu :) Bar ja imam lepa iskustva sa Gigabyte starijim plocama. Ove novije nisam nesto ni posedovao, a vidim svi se zale...
@miki069, sve se svodi na raskacivanje svih komponenti, cicenje slotova i ponovo vracanje + CLR CMOS i ako posle toga ne proradi, mrka kapa.
Foever, izvadi je na astal, pa samo CPU bocni i vidi da li ce da BEEP-ne bez RAM i G. kartice. Tako cackaj, pali, gasi, CLR CMOS sve dok ne ( ako ) dobijes BEEP, sto znaci da je zivnula i tek onda bockas RAM, GPU...Dok se ona tako ne javi, dzaba, mrtva je. To sto je CPU mlak, meni se ne dopada, al ajd, sve je moguce.
P.S. Kako si ispitao FET-ove? Si siguran da su OK? Moze biti i kolo koje kontrolise faze, i ono crkava kao dobar dan i posle nema napon na FET-ovima i takva ploce nece upaliti ni pod razno dok se ne zameni IC. Zna da bude jako zaeban za menjanje...
Gile, siguran sam da nije do fetova. 99% sam siguran da su OK, da ne kazem 100%.
Premerio sam ih multimetrom, deluju OK.
Vadio je na astal, bocnem samo CPU, nece nista da pisti. Kada ubacim karticu za dijagnostiku, ne izbacuje nista.
Izbacim CPU, krene da svetli crvena lampica, i to je to.
Ne znam samo kako je moglo da crkne bilo sta kod naponske sekcije, kada je ploca NOVA i samo je promenjena grafika.
Izgulio sam srafcigerom ove vodove koji su kao osteceni(blizu pci-e slota), i produzio ih lemilicom, mada kao sto rekoh, sumnjam da je do toga, ali i dalje isti problem.
Ni Operatorova fora ne radi, tako da, i to otpada.
Gile, je l` bi te mrzelo da pogledas plocu? Poslao bih ti je Postnetom, platio bih troskove, naravno.
Nisi napisao tacan model, ali je verovatno dual bios ploca, sa `anti surge` protekcijom, sto bi bio odprilike sledeci scenario : Riknuo je bios (br.1), drugi se nije ni aktivirao (ili je i on sam vec bio neispravan) i to bi bilo to. Anti surge ima zadatak da redukuje SVE napone i prekine SVA vitalna napajanja, gde moze, pa kad meris fetove oni su OK, ali struje nema (mlak CPU). Kazes da kartica za dijagnostiku ne pokazuje nista, sto po mojoj logici znaci da i ne moze da pokaze nista, jer ne ocitava nista od pokrenutih skripti iz Biosa, te nema nikakvih podataka... Jednostavno, moze da se desi takav slucaj jednom u 1000 puta, da oba bios cipa riknu...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Humidity Protection Electrostatic Protection Power Failure Protection(huuh?) High Temperature Protection LowRDSMosfets
Ploca inace nije DualBios, za pravo cudo. Ali ima UEFI bios. :-D
I meni se cini kao da je BIOS riknuo, ili je mozda CPU preminuo? Ne bi bio prvi od AMD_a.. I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Nisi napisao tacan model, ali je verovatno dual bios ploca, sa `anti surge` protekcijom, sto bi bio odprilike sledeci scenario :: Riknuo je bios (br.1), drugi se nije ni aktivirao (ili je i on sam vec bio neispravan) i to bi bilo to :: Anti surge ima zadatak da redukuje SVE napone i prekine SVA vitalna napajanja, gde moze, pa kad meris fetove oni su OK, ali struje nema (mlak CPU) :: Kazes da kartica za dijagnostiku ne pokazuje nista, sto po mojoj logici znaci da i ne moze da pokaze nista, jer ne ocitava nista od pokrenutih skripti iz Biosa, te nema nikakvih podataka.. :: Jednostavno, moze da se desi takav slucaj jednom u 1000 puta, da oba bios cipa riknu.. :: :: Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ?? :: ::
Pre bi bio Bios posto ti POST kartica nista ne hvata... BTW koju POST karticu imas?
:: GA F2A55M-S1 RE 1. :: :: Pise :: :: Humidity Protectio :: Electrostatic Protectio :: Power Failure Protection(huuh? :: High Temperature Protectio :: LowRDSMosfet :: :: Ploca inace nije DualBios, za pravo cudo. Ali ima UEFI bios. :- :: :: I meni se cini kao da je BIOS riknuo, ili je mozda CPU preminuo? Ne bi bio prvi od AMD_a. :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: Nisi napisao tacan model, ali je verovatno dual bios ploca, sa `anti surge` protekcijom, sto bi bio odprilike sledeci scenario :: :: Riknuo je bios (br.1), drugi se nije ni aktivirao (ili je i on sam vec bio neispravan) i to bi bilo to :: :: Anti surge ima zadatak da redukuje SVE napone i prekine SVA vitalna napajanja, gde moze, pa kad meris fetove oni su OK, ali struje nema (mlak CPU) :: :: Kazes da kartica za dijagnostiku ne pokazuje nista, sto po mojoj logici znaci da i ne moze da pokaze nista, jer ne ocitava nista od pokrenutih skripti iz Biosa, te nema nikakvih podataka.. :: :: Jednostavno, moze da se desi takav slucaj jednom u 1000 puta, da oba bios cipa riknu.. :: :: :: :: Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ?? :: :: :: ::
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Ako nisi do sada resio.. :: :: Pisi na mail ( ovaj sa PCB :: :: Izvini, saaa sam video. Resicemo :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.