Ja ne znam da li smem da kazem da se nekako radujem tom Zen-u jer svaki put kada sam popustio i dozvolio da me vodi optimizam a ne zdrav razum i iskustvo dobio sam upravo pogresan rezultat.
Sada nemam nikakva ocekivanja i to je najbolji stav. Iznenadio bih se veoma prijatno kada bi odskocili visoko i poravnali se sa visokom klasom od Intel-a. Da vidimo onda hoce li Intel i dalje da cedi i daje na kasicicu .)
Mozda investiram u jedan Zen Quad, cisto da se malo poigram i uporedim sa Skylake i odradim detaljno testove. Posle ide na prodaju jer Intel je Intel :)
Takodje je rekao i pogresno kako funkcionise kes na Zen-u. Tako je radilo na prethodnim procesorima, na Zen-u prelaze na sistem koji i Intel koristi...
5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/Dell P2414h
E pa javi se, ispravi ga. Dobices ogrlicu (crvenu) protiv krpelja, na poklon.
11.12.2016. 23:04
status: user broj poruka: 10997
...
`koji Intel koristi``? Dakle, opet je u pravu Skajfajer - nista bez Inteligencije... Taman sam se ponadao da je chemer-deka nesto SVOJE napravio... Stalno dise Intelu uz dupe, njusi mu guzu, proverava sta je ovaj jeo, da l` je kakio tvrdo ili mehko... Hajde Macane, napisi. Ako treba, ja cu da prevedem i dostavim tamo...
E moj Torto. Write-back cache je patentirao Cyrix, koji je deo AMD-a odvjeka. Uz to AMD je i koristio write-back cache od K7 procesora, a write-through su furali na bulldozerima.
Ozbiljno, ako te stvarno zanima u sitna crevca kako sve funkcionise, sedi i procitaj text. Nema veceg strucnjaka za procesore od Fedje na nasim prostorima.
5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/Dell P2414h
Ja sam imao kojesta od Cyrix-a - i koprocesor (valjda u doba 386, Intel-ov CPU) a kasnije CPU na 166MHz (valjda Pentium class). Joj, zaboraveo sam vise nego sto ce mnogi ovde, na Forumu ikada da saznaju....
Da ja to ne radim, kako bi ti sebe promovisao? Eto, ne trazim ni da mi se...
11.12.2016. 23:37
zahvalis... A i ti mi nesto mnogo lelujas, vrdas, kano Dekine karte (micro stuttering):
jedno: Cyrix je prestao da postoji kao nezavisna celina pre 20 godina nesto drukcije: deo AMD-a je cini mi se zadnjih 17 god savim razlicito: Cyrix, koji je deo AMD-a odvjeka
Maco, ti si, stono bi rek`o Caci Mihailovic (Jelence Vilotic) ``kontroverzna licnost``
Napisao sam odvjeka kao vec 100 godina. Bilo je metaforicno. Ne moze Cyrix da postoji kao deo AMD-a od pocetka, ne bi bio firma zasebna, ne bi se zvao Cyrix. Ono logic, it has none.
Da se promovisem? Ja nisam Fedja, ovo sto promovisem je text od nekoga ko zna mnogo vise od mene o procesorima.
@Dekine karte imam trenutno 3 karte tu pa malo menjam, probam. Sto bih se vezivao za jedne?
Nemoj da se vadis - lepse je (i za dusevno zdravlje bolje) priznati gresku.
11.12.2016. 23:50
Iz svih tekstova o Cyrix-u jasno proizilazi da je to firma koja je imala ihahaj plodnu i burnu karijeru PRE no sto su je ``nasledili`` AMD i VIA... U ovakvom slucaju nikako ne stoji tvoja tvrdnja (odvjeka, oduvijek, oduvek...). I sta je AMD uradio u nastavku price? Mnostvo mrtvorodjenih kombinacija ``crveni`` CPU/ploca sa VIA chipset-om. Recept za povracanje.
@Kutalion: lazanje, da, ali mi je kita k`o francuska kifla.
12.12.2016. 00:10
@Majstore, ti si onda bio jos u petogodisnjem planu (tata je jos tragao za onom pravom, jedinom Sremicom, Sremicom svoga zivota). http://tinyurl.com/j4tkvez E, Majstore moj, propustio si onolike godine tokom kojih se Deka ``vadio`` na VIA chipset-ove, kao, postojeci modeli ne omogucavaju crvenim procesorima da razviju svoj puni kapacitet...
Ma, naravno. Nego, krivo mi zbog nasega dobroga druga Maestra - covek
12.12.2016. 00:35
nije znao da Deka GODINAMA nije bio u stanju da napravi chipset za sopstvene procesore. Ovo saznanje moglo bi da ozalosti nasega Sremca... `Op, žica, žica, žica, drma se Crvenkapica!
AMD,Cyrix,IDT su napravljeni kao jeftini X86 klonovi od strane Intela i Microsofta da bi dobili rat protiv PowerPC-a i Apple OS-a koji je prva strana dobila zato sto je bio pristupacniji `za obicne smrtnike` dok je profsionalne stvari isle na Mekove koji su NEKOLIKO PUTA BILI BRZI... Posle dobijenog rata Intel polako pocinje da `kolje` svoje klonove i jedino AMD prezivljava zbog Intelovog propusta/arogancije, Naime deo inzinjera koji su radili na DEC ALPHA sa svojim resenjima pomazu da se napravi K7 jezgro. Tada je doslo do preokreta jer je prethodno Celeron na istom kloku brisao patos K6-III a sada Coppermine a posle i Tualatin jedva stizu Athlona ... Koliko god vi mrzeli AMD-a i ako na zalost svih NAS nekada stave katanacna kapiju (da nas INTEL dere) ipak ostace zasluzni za uvodjenje DDR-a i X64 instrukcija...
BTW Cyrix je kupila VIA zato su njeni procesori imali prefix C ... takodje Ista VIA je se povukla sa PC scene i nastavila poslovanje mobilnim aparatima pod cerkom firmom HTC. Pored Cyrix-a kupili su jos jednog `posrnulog` dzina S3...
Re: Nemoj da se vadis - lepse je (i za dusevno zdravlje bolje) priznati gresku.
12.12.2016. 07:46
status: user broj poruka: 925
Svojevremeno je NVidia pravila chipset-ove i za AMD i za intel i to vrlo mocne ali politika oba proizvodjaca su je vratili glavni put - pravljenje GPU-a. To sto si ti bio `stipsa` i nisi uzeo NForce 2 nego VIA KT/M nije ni cudno sto si imao LOSE ISKUSTVO :)
:: Iz svih tekstova o Cyrix-u jasno proizilazi da je to firma koja je imala ihahaj plodnu i burnu karijeru PRE no sto su je ``nasledili`` AMD i VIA... U ovakvom slucaju nikako ne stoji tvoja tvrdnja (odvjeka, oduvijek, oduvek...) :: I sta je AMD uradio u nastavku price? Mnostvo mrtvorodjenih kombinacija ``crveni`` CPU/ploca sa VIA chipset-om. Recept za povracanje. :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.