uspeo sam da nabavim drugo napajanje, testiracu posle komp i videti da li je maticna ili napajanje ako je maticna moram da porucujem odmah onda ddr4 jer mi komp treba za posao.
Sta da uzmem ? 5820 , 6800 , 6700 ? Kontao sam obavezno 6 core, jer koja je poenta 4 core uzimati sad u 2016. Radim puno u Adobe programima od photoshopa do premiera ali se naravno i igra malo.
Ploca ? Gledao sam neki Asus h170-pro da li mi treba nesto bolje od toga ? Hocu proverenu plocu, 2 slota za grafu ako se ikad odlucim za sli. min 64 rama da podrzava a i bice neki mali overklok, da je stabilna najbitnije . PCI EXPRESS mi treba jedan samo za zvucnu i to je to . Trenutno imam 1 ssd i 2 hdd u raid 0 . Ali te raid diskove cu da prodam.
Mislio sam Cryrig R1 hladjenje ili Dark rock pro 3 from quiet ili eveeentualno Noctua d15 ako ne bude bas nikako ovo prvo.
Koji ddr4 da uzmem ? najbitnije da je stabilan, ne znam sad na ddr4 platformi ima li nekog spec efekta brzi ddr4. Mislio sam 32 gb na 2666mhz da uzmem
Koji sekundarni hdd ? Gledao sam WD red od 2 TB, mislim da je operater govorio da su Red od 3TB pod konstatnom reklamacijom. Mozda i black od 2 tb ali ne znam vredi li te razlike od 50-60e
Ja sam skoro uzeo X99 komplet iz podpisa, od ovih sto donose iz Madjarske. Radim isto dosta i u Adobe paketu, pored Cineme4D i drugih 3D paketa, i sve to radi veoma lepo, brzo i stabilno :).
___________________________________________________________ ASUS X99-PRO/USB3.1 - i7 6800K @ 4.2 - CM SEIDON 120M - MSI 750 Ti GAMING TF 2 Gb - 32Gb KHX SAVAGE 2666 CL13 - SAMSUNG 850 PRO 256Gb+850 EVO 128Gb - SS M12II EVO 620W - TT SUPPRESSOR F51 WIN-2xDELL S2240L
Brate zuris, letis bez veze. Sacekaj Slylake X i kupi kao covek 6 core procesor. Skylake ima sasvim dovoljno napredan IPC i bice jedina krstena kupovina i vredna ulaganja koja ce da potraje.
Ako neces jacu platformu onda slobodno idi na 6700K. Kvalitetnu plocu ali bas ne mozes da kupis ispod 200 evra i to u soluciji sa 6700k. Ako hoces premium platformu tu racunaj jos 100-150 evra preko.
Ja cu najverovatnije da idem na Skylake X pa postoji mogucnost da cu iz podzemlja nabavljati CPU :) pa ako se i ti odlucis mogu da porucim dva komada .)
P.S. Procesori ce se pojaviti tek sledece godine u prvom tromesecju ja mislim.
HDD ganjaj Hitachi, WD Black, skoro sam uzeo Toshiba i mogu ti reci da je sasvim ok. A kod DDR4 uzimas sto brzu memoriju.
@Ognjeni Ja bih ti preporucio 6700k. 5820k/6800k ima smisla tek sa OC-om za koji ti na X99 treba dosta vremena i truda. Uz to, Adobe premier/after effects odvratno lose koriste vise jezgara ako radis u FullHD. Jedino ako radis na 4k videu ima smisla 6core i vidljiva je razlika. Naravno nije iskljuceno da se u bliskoj buducnosti to promeni.
Sto se tice rama na X99 ti je dosta 2666mhz, zbog quad channela, i nema puno razmisljanja. Na Skylake bih jurio 3200mhz ili 3400mhz jer ipak donosi razliku zbog dual channel-a.
Ako uzimas h170 plocu, onda ides na 6700 bez K, jer neces OC-ovati.
Od HDD-ova, meni je nova serija black-a sjajna, WD RE i WD SE takodje iako su dosta bucniji od black-a, ne znam koliko ti to igra ulogu.
5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/Dell P2414h
https://www.kupujemprodajem.com/685586-1-ivan-t-svi-oglasi.htm Zovi lika i pitaj da li ima išta za tebe. Vrlo profesionalan i povoljan. Da ti ne kažem da su komponente iz Mađarske poskupile za 20-30 € po komponenti. ASUS Z170 PRO GAMING - 143 eur INTEL Core i7-6700K 4.00GHz 1151 BOX - 350 eur (nepovoljna cena trenutno) CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz CL15 KIT CMK16GX4M2B3000C15B - 100 eur Zovi i pitaj ga dok je vrijeme. Ove dole cijene su od Fante.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
ljudi treba mi komp juce, ko jos baca 1.5 k na novu platfomu jura tek tako a da mu ne treba momentalno komp
Sutra nosim ceo komp u servis , moram naci nekog da mi to proveri u toku sutrasnjeg dana. Da mogu da vratim graficku ako ne radi do srede da je posaljem u servis. A ako graficka nije nego maticna onda da porucim ddr4 komplet do srede jer Fanta u sredu ide po robu.
Slucajno sam rekao h170, mislio sam na 170 generalno i da, overklokovacu. Pa rekoh uzimam best of the best vazdusno hladjenje.
Ne znam...6800 i x99 je dosta skuplja varijanta ali mi bzv da uzimam 4 core a i radim svasta na kompu ...ali opet ako nema neke bitne razlike u brzini onda da uzmem 6700 i 170 ? Ne znam...uglavnom do sutra moram da odlucim i porucim u zavisno sta bude u servisu.
Ukoliko hoces jeftiniju varijantu onda 6700k. Ista memorija a za plocu ne znam koliko bi zeleo da izdvojis. Nesto najjeftinije a opet korektno je Asus Z170 A ako bas gledas da ustedis.
Sky, rekao sam coveku iz iskustva. Adobe premier/after effects maltene ignorisu vise jezgara i daleko bolje skaliraju sa visom frekvencijom nego vise jezgara.
5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/Dell P2414h
hvala operator sad tek vidim za tog Ivana, Kutalion i ti si nabavljao od tog Ivana ?
Koja je fora, pise novo ali 6 meseci garancija
Sky gledao sam tu plocu, deluje dobro i verovatno bih isto to uzeo ali ja koliko vidim ta ploca nema PCI . Treba mi za asus xonar d2/pm zvucnu. Jedino ako ima neki adapter da to sredi
Cek kutalion pizdo stara, sto si ti onda uzeo 5820 k :D..i ja bih ga klokovao na 4.5 bar, uzeo cryorig R1 ili neki tako top air fan. Bzv mi menjam komplet posle 5-6 godina i sad da uzimam opet 4 core zbog 200e
Pa onda uzmi 5820K kod Ivana 305€ jevreja je. I ploča ti je dosta skuplja, oko 220€. Vjerovatno ti je zato i predložio 6700K, jer si u uštedi oko 150€ u startu. Jesi provjerio karticu kod drugara ili da razmišljamo i dalje `na suvo` ?
:: hvala operator sad tek vidim za tog Ivana, Kutalion i ti si nabavljao od tog Ivana :: :: Koja je fora, pise novo ali 6 meseci garancij :: :: :: Sky gledao sam tu plocu, deluje dobro i verovatno bih isto to uzeo ali ja koliko vidim ta ploca nema PCI . Treba mi za asus xonar d2/pm zvucnu. Jedino ako ima neki adapter da to sredi :: :: Cek kutalion pizdo stara, sto si ti onda uzeo 5820 k :D..i ja bih ga klokovao na 4.5 bar, uzeo cryorig R1 ili neki tako top air fan. Bzv mi menjam komplet posle 5-6 godina i sad da uzimam opet 4 core zbog 200e
4.5 bar i vazdusno hladjenje zaboravi osim ako ne dovatis bolesno dobar primerak. Ja sam 4.5 na 1.21v nasao iz treceg puta tek. A to ti je gornji limit sa top vazdusnim hladjenjem. Btw ja radim u vegasu koji bolje iskoriscava jezgra :)
Tray idu sa godinu dana garancije. Da od Ivana uzeh ovaj sad primerak.
I ja koristim Vegas godinama. Suma sumarum, licno bih pre isao na vise jezgara ali ako bas radi sa odredjenim programima striktno onda mu 6700k zavrsava posao. Mislim ja sam stvarno zadovoljan sa Skylake. Core vs Core ima napredniji IPC svakako.
Kutalion bas si me zaintrigirao sa tim. Realnost je da cu pre dostici 4.5 na 6700 nego iole blizu na 6800 sa istim hladjenjem, Razliku u ceni platforme mogu da ulozim u vise rama a sobzirom da tako dobro radi 6700k. Bio sam se napalio na 6800k ali mi je sad 6700k bliza,realnija varijanta
Koliko vidim ivan prodaje nove 6700k za 260e, sto je drasticno manje od 420e za 6800 koliko je na oglasima + x99 ploce su min 100e skuplje...
6800k ima saka primeraka na svetu koji idu 4.5 :) Odvratno se klokuju jer je 14nm nezreo proces. 5820k je sad vec 4.5ghz prosek za 1.2-1.3v. Za to ti na onim 6800k koji mogu da ga dosegnu potrebno preko 1.4v.
To povlaci jos jedan problem, za takav OC ti je potrebno aktivno hladjenje naponske, znaci ili vent da duva preko ili pod vodu.
Uzmi 6700k i dobru plocu i ne razmisljaj.
Pa to sam ti i napisao. Samo pitaj Ivana da li ima još tih 6700K. Svi su rezervisani. I jesi na kraju je li proradio komp na AHCI i da USB enable za tastaturu i miša ?
Hocu...sa 170 chipsetom mogu da ganjam neku bolju ali sa x99, nema sanse. Sve ploce su 300e + 6800k je 140 TWD, cime da ga hladim overklokovanog, morao bi 300e na vodeno da bacam. Da je samo razlika u cpu sto se tice cene pa ok nego sve ostalo oko procesora je dranje + totalno mi je svejedno da li je 5820k ili 6800k. Razlika je 1 % ...ali to ne menja nista za plocu i ostalo itd.
@ operator zvao sam coveka ali nema prodato...tek za 15 dana mu stize :(. Probao sam, sve je vec podeseno kako treba,ujutro u servis nosim.
p.s. svi pisemo u isto vreme pa ispadne da ponavljamo jednu te istu pricu :D
Videcemo sutra, tj ujutro nosim u servis ( kao papagaj vrtim plocu ) pa cim mi jave da znam sta je..tako cu i da delujem. Ako je grafa samo onda ne uzimam nista, ako je ploca onda se javljam i biramo komplet. Mada nije grafa sama to je sigurno, ploca je zlo.
Uzmi i7-6800K, sem ako neko moze da ti nadje i7-5820K za 300e. Kada bi mogao da nadjes i7-6850K e to bi bio pravi posao. Ali je on skup. Mada sa jednom grafikom ti je i ovako sve jedno pod uslovom da ploca ima mali slot za zvucnu karticu. A memorija se gleda po ploci. Ja sam imao 2 kita memorije za DDR4. GSkill Ripjaws 2800, Dominator Platinum 2666, obe QVL za RVE i obe su radile odmah. Posle sam prodao GSkill. Na X99 ti je bolje ako uzmes 32GB Duble Sided 2666/2800 nego 16GB 3000MHz i slicno. Idealan kit je 3200 32GB. Zato je CORSAIR napravio Special Edition 3200MHz u 32GB da bude za Strap 100 I Double Sided.
Plocu ako uzimas mislim da ti je resenje Strix X99 najbolje. Ja naravno da sada kupujem u obzir bi dolazila samo Rampage V Edition 10. Ja ne mogu da pogleda u komp ako unutra nije besna E-ATX maticna. Ona odaje utisak celog kompijutera. Ostalo su samo dodaci.
Ja ne mogu da verujem da neko uzme treci primerak i7-5820K da ne uzme i7-6850K. Pa to je potpuno ludilo. Ja kada bi dobio golden sample i7-5820K ja bi zamenio za srednji i7-6850K ili i7-6900K, zavisi kakav je primerak. Zasto tragati za necime kada Silicon Lottery prodaje i uvek ima samo dobre primerke. Cena se krece od 50$ skuplje od novog do 200-300$. i7-6950X na 4.4GHz stabilan kosta tacno kao nov u radnji. 10 Core a losije se klokuju nego i7-5960X. Za 2 dana salju International.
Znate kako sam ja klokovao moj procesor, ukucao 4.0GHz i fiksnu voltazu default 1150V i testirao ceo dan. Onda promenio voltazu da Adaptive i testirao. Posle par meseci ukucao 4.2GHz i podigao na 1200V i testirao ceo dan, i posle stavio na adaptive. Ja i dalje ne znam sta i koliko moze moj proces i ne zanima me mnogo. Najvaznije mi je bilo to da je radio na 4.0GHz na stock, ali i ovo mi je drago sto sada moze. Da li moze na 4.3 i da li moze na 4.5GHz na 1.300-1350V ja nemamo pojma. Znam samo da kada se mnogo cacka obicno krenu neki problemi a posto mi je i Cache podignut na 3.5GHz to su ipak dosta veci rezultati nego default. Za i7-5820k mislim da su to idealni klokovi, i dosta ljudi kasnije mi je reklo da je setovalo tako i da nece dirati.
Evo sada Silicon Lottery nudi i7-6850K 4.4GHz za 590$ i i7-6800K 4.4GHz za 420$. To im je minimalno sto prodaju. Sobzirom da su to Broadwell-EX to nece svako dobiti takve primerke i moze se reci da su solidni. Znaci oni garantuju stabilnost na tom kloku i objasne kako je testiran ako okine zamenjuju nekada cak i sa boljim. Imaju i i7-6700K na 4.8GHz kosta kao u radnji nov. Mogu da ti urade Delid ako zelis, narucis i posalju ti. Pa ko nece da se zeza sa krsevima stalno kupuje tamo. Takodje i otkupljuju dobre procesore za novac ili menjaju za drugu arhitekturu ili sta ja znam.
Pardon video sam da nude i slabije na 4.2 i 4.3... Ali recimo i7-6850K na 4.6GHz kosta 720$. 150$ vise nego nov. Testiran na ASUS X99 Deluxe i 2400MHz DDR4 sa H105, MX-4. 1.44V ili manje. Platis 720$ i dodjes i hvalis se kako imas srece i znas da klokujes. Pazite Broadwell-EX na 4.6GHz, izuva, to je gaming raj. 6 jezgra, visoka frekvencija 40 PCI-E lanes.
Ako uzmes Intel 4 Core spremi se da gledas svoju propast u skorovima za pola para kada izadje AMD. Ukoliko uzmes X99 makar si na platformi koja moze sjebati svaki AMD i imas mesta kada Intelima padne cena da menjas. Odigraj mudro. Cena je ista za platformu, maticna i memorija a jedna prima od 2-4 jezgra a druga od 6-22 jezgra. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - i7-5820K-RampageVExtreme-DominatorPlatinum 2666-Samsung 850 EVO 1TB SoundBlaster Z-EVGA 1200 P2-Obsidian 650D-Deck87 Francium Pro-G70
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.