Da li postoje negde uopste ili ne? Da li je velika razlika u performansama izmedju i7 3770 1155 i i7 3820 na lga 2011, mnogo su tupavi sa ovim socketima :)
Lakse ces naci plocu, iako i to nije bas lako danas, mislim na neke nesto kvalitetnije dakle b75 ili jace, a razlika u performansama minimalna. Dao bih ti ja b75-d3h za 35-40evrica, ali nazalost ne menjam jos platformu :)
Ma ima na.oglasu za 120e i7 ali na 2011 ali dzabe kad ploce.preskupe, ako mi ne skrate platu uzecu 3770 i plocu, a ovo moje.cu opet na.prodaju, da progledam malo :)
Eko se odlucis djole ti se javi da nakrip ako mogu do 200e ili ispod ovaj i7 i plocu, to mi je max sto mogu da izdvojim..
Ne isplati se uzimati te Xtreme procesore sa 4 jezgra. Xtreme socket je prednost u overklokovanju cache frekvencije i vise jezgra. Tada dobitak u multi aplikacijama daleko prevazilazi to sto je 4 core bolji u single threaded aplikacijama. Cela platforma Xtreme je radjena za veci broj opcija. Nosi 2 generacije procesora 6-8-10 jezgra i 2 generacije Xeon od 4-18 jezgra, a sve na isti cipset. Tako da ti jedna ploca moze trajati godinama. Ja mogu da ne kupim nista 3 godine a da tada kupim i7-6950X za dosta nizu cenu i da stavim 64GB memorije i eto ga opet sam u igri. I masina da mi traje 5-6 godina. A mogu da prodam plocu i procesor, sa tim parama kupim neki bas dobar procesor Skylake-Extreme i da mi cela investicija bude Rampage 6 Extreme. I ja jasem Skylake-Extreme.
ali jeftine ploce za njega nema, ne treba mi OC za i7 on radi vec na oko 4ghz sto je sasvim dovoljno, nisam nesto previse istrazivao da bi znao da su toliko skupe ploce...icicu najverovatnije na i7 3770, mislio sam na 4ku da idem ali su skupi dosta...a gledam da kosta do 200 ili najbolje ispod 200e... otprilike cela usrana plata ce da mi ode na to...a ovo moje cu staviti na prodaju da kompenzujem trosak...jbg u takvoj usranoj zemlji zivim(o)
I ja sam nesto slicno gledao da uzmem ali tesko je naci plocu a da ima sata3, cetvorka je jos uvek skupa ..i nema ih mnogo...mislim da je bio jedan i7 4790 bez k za 210 evra....cekam ipak zen mozda tad padnu cene ako ne bude jos jedan fail ili ako ovi nasi strucnjaci napredni ne podignu pdv na 30%.
:: ali jeftine ploce za njega nema, ne treba mi OC za i7 on radi vec na oko 4ghz sto je sasvim dovoljno, nisam nesto previse istrazivao da bi znao da su toliko skupe ploce...icicu najverovatnije na i7 3770, mislio sam na 4ku da idem ali su skupi dosta...a gledam da kosta do 200 ili najbolje ispod 200e... otprilike cela usrana plata ce da mi ode na to...a ovo moje cu staviti na prodaju da kompenzujem trosak...jbg u takvoj usranoj zemlji zivim(o :: :: :: :: :: :: AMD Phenom II 960T 3.5Gh :: MSI 870S-C4 :: Patriot 2GB DDR3 1600MH :: Kingston 4GB DDR3 1600Mh :: WD10EARS 1T :: WD1003FZEX 1T :: Sapphire 7870 Ghz Edition 2GB GDDR :: OCZ MXS-PRO 600 :: Windows 8.1 RTM 9600 64-bit :: ::
Pa ne znam da li razmatraju ali posto su vec poceli sa pricom kako imaju manjak u budzetu (jebiga vise se kralo ove godine) najmanje bolna opcija po njih je povecanje nameta a pdv je idealan jer su pdv vezali za sve zivo pa tako placas pdv na porezov porez.
inace ja bi sad odmah kupio i7 3770 kad bi imao neko da proda ispravnu nepopravljanu plocu sa sata3 a da nije 1tipa 80-100-120 evra. Dzabe mi i7 kad bi morao da uzmem plocu sa sata 2 a to mi nikako ne ide u 2017.
:: nemoj zajebavati da razmatraju 30% za PDV !? :: :: Jedina isplativija solucija je i7 3770 i to je to, sve ostalo je kriminalno skupo.. :: :: :: :: AMD Phenom II 960T 3.5Gh :: MSI 870S-C4 :: Patriot 2GB DDR3 1600MH :: Kingston 4GB DDR3 1600Mh :: WD10EARS 1T :: WD1003FZEX 1T :: Sapphire 7870 Ghz Edition 2GB GDDR :: OCZ MXS-PRO 600 :: Windows 8.1 RTM 9600 64-bit :: ::
:: Pa ne znam da li razmatraju ali posto su vec poceli sa pricom kako imaju manjak u budzetu (jebiga vise se kralo ove godine) najmanje bolna opcija po njih je povecanje nameta a pdv je idealan jer su pdv vezali za sve zivo pa tako placas pdv na porezov porez :: :: inace ja bi sad odmah kupio i7 3770 kad bi imao neko da proda ispravnu nepopravljanu plocu sa sata3 a da nije 1tipa 80-100-120 evra :: Dzabe mi i7 kad bi morao da uzmem plocu sa sata 2 a to mi nikako ne ide u 2017 :: :: :: :: nemoj zajebavati da razmatraju 30% za PDV !? :: :: :: :: Jedina isplativija solucija je i7 3770 i to je to, sve ostalo je kriminalno skupo.. :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.