Imam jedno pitanje.Maticna mi je Epox 8k9A7I koji ima 3 slota za memorije.Momentalno imam 2x256 na 400MHz u prva dva slota a zleo bi da ubacim jos jednu plocicu od 512Mb na 400MHz-a.Pitanje je u kakvom rasporedu? 256+256+512 ili 512+256+256 ili 256+512+256. Molio bi nekog ko se vise razume u takve stvari da mi pomogne. Unapred se zahvaljujem.
:: Imam jedno pitanje.Maticna mi je Epox 8k9A7I koji ima 3 slota za memorije.Momentalno imam 2x256 na 400MHz u prva dva slota a zleo bi da ubacim jos jednu plocicu od 512Mb na 400MHz-a.Pitanje je u kakvom rasporedu? 256+256+512 ili 512+256+256 ili 256+512+256 :: Molio bi nekog ko se vise razume u takve stvari da mi pomogne :: Unapred se zahvaljujem ::
@VmarcVidi ovoga sto pljuje po epoxu:) Pa ja sam u epox tutnuo 1Gb(elixir) na 400 i 256Mb(Adata, jel cuo neko za ovu memoriju uopste) na 266 i sve je radilo do jaja. Nisam probao da gurnem jos 256 u treci slot bas da vidim dal bi radila(sasvim treci proizvodjac). Za ovih pet godina koliko imam epox nijednom mi komp nije zakucao eeejj. @Blackforce Ako su ti memorije istih frekvencija od najveceg kapaciteta ka najmanjem ko sto rece Vmarc. Ako nisu istih frekvencija memoriju sa manjom frekvencijom u prvi slot. Jaca memorija ce raditi na redukovanoj brzini jednakoj frekvenciji slabije memorije. a sta ti ja znam...
:: Nije sve jedno.. :: To je Epoks.. cudo da radi i sa dve :) :: :: :: :: :: Zar nije svejedno ? ..sto se tice ove maticne
Ja vec od 2004-te godine imam Epox maticnu,i jako sam zadovoljan.Ni jedno mi nije zakucao komp,bez obzira,da ga i ne gasim 5-6 dana. Mene jedino interesuje ` raspored ` memorija,pored postojecih noname 2 x 256Mb na 400MHz-a,zelim da dodam jednu memoriju od 512Mb-a na 400MHz-a(kingmax) Pozz BlacForce
:: @VmarcVidi ovoga sto pljuje po epoxu: :: Pa ja sam u epox tutnuo 1Gb(elixir) na 400 i 256Mb(Adata, jel cuo neko za ovu memoriju uopste) na 266 i sve je radilo do jaja Normalno da niko nije cuo z A-Data mi smo ovde debili i znamo samo za Kingsten ili Kingstin ne mogu tacno da se setim kako se pise... Mushkin,G.Skil,CellShock,Crucuial,Buffalo,TeamGroup,A-Data,Wintec,Patriot...to su nama skorz nepoznate memorije i cekamo nekog ko ti da nam objasni sta je dobar RAM. A moram da priznam da je vrlo pametno stavljati dva razlicita proizvodjaca memorije na razlicitim frekvencijama i razlicitog kapaciteta na istu plocu...Potez `do jaja`. ::Nisam probao da gurnem jos 256 u treci slot bas da vidim dal bi radila(sasvim treci proizvodjac) Pa ubaci. Probaj PQI da uglavis sa Elixir i A-Data cuo sam da su dobra kombinacija...Isto koliko i Hajniken,Lav i Vrsacko pivo izmesana u istu kriglu.
:: Za ovih pet godina koliko imam epox nijednom mi komp nije zakucao eeejj Imao sam i ja Epoxa i za njega imam samo reci hvale,ali ih nesto nema na nasem trzistu u zadnje vreme. :: @Blackforce Ako su ti memorije istih frekvencija od najveceg kapaciteta ka najmanjem ko sto rece Vmarc. Ako nisu istih frekvencija memoriju sa manjom frekvencijom u prvi slot. Jaca memorija ce raditi na redukovanoj brzini jednakoj frekvenciji slabije memorije :: a sta ti ja znam..
Onda ko sto je Vmarc rekao. Ewo i jedan konstruktivan predlog.Prodaj te dve od 256 i kupi jednu od 512 da bi imao mesta posle da dodas i ceo giga ako zatreba.Realno 1Gb na kompu je vec odavno postalo malo kada su igre u pitanju. a sta ti ja znam...
@dasicksystem Pise se Kingstun.) Sad nemoj da se nerviras sto ja nisam cuo za Adata.Nije bas da se gadjam memorijama svaki dan pa da sam primetio svakog moguceg proizvodjaca.Eto vi ste tu da nas prosvetlite i hvala vam ja sam dosta naucio citajuci vas.No niste ni vi znalci bezgresni. Dal je pametno il nije stavljati dve memorije razlicitih karakteristika ne znam. Znam samo da ja nisam imao nikakvih problema u radu sa njima. Mozda si ti imao drugacija iskustva(negativna) stvarno ne znam. a sta ti ja znam...
:: :: @VmarcVidi ovoga sto pljuje po epoxu: :: :: Pa ja sam u epox tutnuo 1Gb(elixir) na 400 i 256Mb(Adata, jel cuo neko za ovu memoriju uopste) na 266 i sve je radilo do jaja :: Normalno da niko nije cuo z A-Data mi smo ovde debili i znamo samo za Kingsten ili Kingstin ne mogu tacno da se setim kako se pise.. :: Mushkin,G.Skil,CellShock,Crucuial,Buffalo,TeamGroup,A-Data,Wintec,Patriot...to su nama skorz nepoznate memorije i cekamo nekog ko ti da nam objasni sta je dobar RAM :: A moram da priznam da je vrlo pametno stavljati dva razlicita proizvodjaca memorije na razlicitim frekvencijama i razlicitog kapaciteta na istu plocu...Potez `do jaja` :: ::Nisam probao da gurnem jos 256 u treci slot bas da vidim dal bi radila(sasvim treci proizvodjac) :: Pa ubaci :: Probaj PQI da uglavis sa Elixir i A-Data cuo sam da su dobra kombinacija...Isto koliko i Hajniken,Lav i Vrsacko pivo izmesana u istu kriglu :: :: :: Za ovih pet godina koliko imam epox nijednom mi komp nije zakucao eeejj :: Imao sam i ja Epoxa i za njega imam samo reci hvale,ali ih nesto nema na nasem trzistu u zadnje vreme :: :: @Blackforce Ako su ti memorije istih frekvencija od najveceg kapaciteta ka najmanjem ko sto rece Vmarc. Ako nisu istih frekvencija memoriju sa manjom frekvencijom u prvi slot. Jaca memorija ce raditi na redukovanoj brzini jednakoj frekvenciji slabije memorije :: :: a sta ti ja znam.. :: :: :: :: DaSickSyste ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.