Pozdrav svima samo jedan brz savet sto se tice napajanja snimio sam oglas za doticno napajanje od 700w + 80 bronze modularno , po solidnoj ceni. Znam da se ne rangira kao vrhunsko napajanje ali kakvo je u odnosu cena - kvalitet? Da li imate neko misljenje ? Konfa ce furati 1070 Nvidia i i72600K na rogovoj ploci. Hvala
Napajanje je ok za 30 €. Više za to napajanje dati, nema smisla, pogotovo ako je bez garancije, kao kod ciganije. Inače, u Novom Sadu na Telepu ciganija ta napajanja na 20+ komada prodavala po vrlo povoljnoj cijeni.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
5820k @ 4.5ghz Custom loop 360 rad + 3x NB Eloop | D5 pump Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock Asus R9 280X Dc2T 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 Samsung 840 EVO 256gb 1TB WD Black | 2TB WD SE | 2TB WD RE Seasonic 760w XP2 Platin
Ovo je jedino koje mogu da preporučim trenutno. http://www.emmi.rs/napajanja-i-dodatni-ventilatori-napajanje-735w-raidmax-rx-735ap-modularno.11.html?productId=35620 Testirano mnogo puta i radi svoj posao besprekorno. Bolje nema u ovom cjenovnom rangu, a da je novo. I za razliku od ostalih, ne djeli na1,2,3 i 4 12V granu, nego ima samo jednu granu koja isporučuje 53A. Ne znam ni jedno tako jeftino napajanje, a da ima samo jednu granu. Nažalost, sad je preko 7 000 din, a ranije je bilo 5999 din u istoj prodavnici.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Zavisi za koje pare Thermaltake. Posedujem TT 775W ToughPower XT vec jedno 5 godina, non-stop radi (jedino se PC gasio i restartovao zbog: instalacija softversko hardverske prirode i ciscenja). Tada sam ga srecom platio jedno oko 8000 dinara na akciji bilo. Mislim da je kostalo oko 10 ili 11 hiljada. I opet sve zavisi od modela do modela, bilo kog proizvodjaca. Mozes kupiti i super napajanje za dosta kesha, a onda krene zezanje i gledas po forumima kako su i skupa napajanja problematicna. Dovoljno je da je dosla serija nekog loseg elementa i eto.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/SoundBlaster ZX/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Ma mislim na ovaj TT sto se pominje u postu iznad. Toughpower je sasvim ok. Nisam mislio na TT kao brend, jer oni ni ne proizvode napajanja, te im je svaka serija razlicita u zavisnosti od OEM-a.
5820k @ 4.5ghz Custom loop 360 rad + 3x NB Eloop | D5 pump Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock Asus R9 280X Dc2T 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 Samsung 840 EVO 256gb 1TB WD Black | 2TB WD SE | 2TB WD RE Seasonic 760w XP2 Platin
Trebalo bi i taj TT da je OK. S obzirom da mu je peak 100W veci. CAk i da je za 50W veci, opet je odlicno. Obicno losija napajanja nemaju ni peak veci, a kamoli da rade u deklarisanoj snazi.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/SoundBlaster ZX/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Kad kazem kvalitetno mislim na to kako se generalno pokazalo
10.11.2016. 15:20
status: user broj poruka: 6875
A pokazalo se odlicno, doduse slabiji modeli sto sam uzimao. Jasano da ne moze da se takmici sa nekim napajanjima sa gold sertifikatom, ali koji ce mu to? A i takva napajanja su 100e++.
Ma kad vidim ove kineske kondenzatore, meni je to automatski no-no. Uopste ne gledam sertifikat kao merilo.
:: Trebalo bi i taj TT da je OK. S obzirom da mu je peak 100W veci. CAk i da je za 50W veci, opet je odlicno. Obicno losija napajanja nemaju ni peak veci, a kamoli da rade u deklarisanoj snazi :: :: ____________________________ :: P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/SoundBlaster ZX/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO :: ::
Koliko para toliko muzike, generalno masina ce da ti trosi kao upaljac... Moj savet je da uzmes TT 730w i neces ga ni oznojiti. Neces trositi vise novca nego sto moras/trebas, a radice duzi period bez da se zamara 100%
a jel neko od vas koristio neko LC napajanje ili pričate napamet gledajući u papir? Imam lc6600gp 2.3 već 7 godina. Prvo je teralo klokivan i5 750 i ne neku jaku grafiku, a onda ga prebacim da gura matori phenom II 955, opet klokovan i asusovu 7950. Napajanje ne cvrči, napajanje se ne čuje, napajanje se ne greje. Tako da batali ove što pričaju da je to krš napajanje, prošli su pored njega u prodavnici kad su kupivali neko SS od 150 evra (da vas ispoštujem, SS jeste marka za LC, ali ne sa tolikom razlikom u ceni). Malo je jebena stvar jer uzimaš polovno, ali moje neko lično iskustvo je da je to sjajna jedna marka (mada me ovo uvek podseti na prepucavanja oko recimo periferija, jer ovi koji znaju uvek uzmu Logitech jer je on najbolji, pa kukaju kako im se javio dupli klik na mišu posle 3 godine ili im crko displej na tastaturi, ali avaj, šta, 3 godine, pa to je super kolko je trajalo, a mi sirotinja koji kupujemo A4Tech, nemamo para da ga menjamo ni posle 10 godina, jer gle, nije crklo :D )
Video nekoliko prozvizdalih LCxxxH-12 napajanja, jedno pocelo da varnici na backup kompu kuci.
GP serija je skuplja, i naravno kvalitetnija, jer je drugi OEM. Opet, to je napajanje koje vuce max 500w, sto govori o kvalitetu komponenti unutra. Sve je lepo to sto tebi radi toliko dugo, ali to nije napajanje koje se uzima za vise od par godina na gaming kompu, jer nije pouzdano. Da ne pricam o kineskim kondenzatorima unutra.
I meni je CFT-750CS radio vise od 8 godina, pa nisam u fazonu da preporucujem bilo kome ko ima grafu od 500e.
Smatram da je LC power u svom rangu i za tu cenu vrlo korektno napajanje, ima on i svoju visu klasu napajanja. Medjutim, ako mora polovno da se kupuje, ja bih radije nesto tipa Super Flower npr., ipak je pouzdanija varijanta, bez lazi i prevare. Kako, zasto, mislim da nema svrhe objasnjavati.
Sto se tice A4Tech kombinacije, u poredjenju sa Logitech-om, ja sam osusio usta, ali naravno i dalje volim da dodam nesto :). Generalno, uslovno receno, svaki mis maltene moze da ti traje godinama ako ga normalno koristis, da li je to A4Tech, Logitech, Genius itd., ali ono cega ljudi nisu svesni je udobnost u radu, preciznost, kvalitet, sve je na strani Logitech. Skup je, jeste, ali to je s razlogom, inace ljudi ne bi bili toliko zadovoljni, svako kupuje ono sta mu odgovara i ono sta zeli. Sto se tice tastera, vecina jeftinijih A4Tech koristi TTC kineske tastere, oni su ok, u skupljim misevima je Omron, taj isti Omron je u Logitech-u, dupli klik je problem u zadnjih par godina na svim misevima maltene, zbog losijeg kvaliteta Omron tastera, nebitno koji je mis, takve kvarove ja ne ubrajam u velike jer se to resava jeftino i efikasno, bitno je da ne crkava nista od elektronike.
Uglavnom, 10g. staza bilo koji mis ne moze da izdrzi bez ikakvih intervencija ako se koristi svaki dan, to je sigurno
:: a jel neko od vas koristio neko LC napajanje ili pričate napamet gledajući u papir? Imam lc6600gp 2.3 već 7 godina. Prvo je teralo klokivan i5 750 i ne neku jaku grafiku, a onda ga prebacim da gura matori phenom II 955, opet klokovan i asusovu 7950. Napajanje ne cvrči, napajanje se ne čuje, napajanje se ne greje. Tako da batali ove što pričaju da je to krš napajanje, prošli su pored njega u prodavnici kad su kupivali neko SS od 150 evra (da vas ispoštujem, SS jeste marka za LC, ali ne sa tolikom razlikom u ceni). Malo je jebena stvar jer uzimaš polovno, ali moje neko lično iskustvo je da je to sjajna jedna mark :: (mada me ovo uvek podseti na prepucavanja oko recimo periferija, jer ovi koji znaju uvek uzmu Logitech jer je on najbolji, pa kukaju kako im se javio dupli klik na mišu posle 3 godine ili im crko displej na tastaturi, ali avaj, šta, 3 godine, pa to je super kolko je trajalo, a mi sirotinja koji kupujemo A4Tech, nemamo para da ga menjamo ni posle 10 godina, jer gle, nije crklo :D :: :: I AM the God of war.. Nothing defies me!! :: ::
ja samo govorim iz svog iskustva. Jel skuplje uvek bolje? Ćemo sad da poredimo Mac i PC, šta? Nisam ja ni pominjao H seriju napajanja, nego ova što malo više koštaju. Ovo što je on pomenuo koje je video je viša klasa. Generalno, kod kvarljive robe, kao što je napajanje je uvej zajeb ako se ide na polovno, koja god marka da je. Drugo, oko paljenja napajanja... jel ima neko da se požalio da mu izgoreo LC a da nije bila H serija? A i ne razumem ta poređenja, najskuplji Logi i najjeftiniji A4... pa aj uzmi u obzir istu klasu. I A4 koristi Omron, nove Bloody serije se rade od aluminijuma, Avago senzor itd, infrared prekidači, itd itd. I kolko to košta? Ne može da pretera 50€ ni najluđa varijanta. Miš mi traje kolko traje, a strategije ne igram i tako to, samo FPS, nekad obrada foto i video. Sve je to super što nisu velike intervencije, neću bre intervencije, kupio sam te da radiš, ne da se kvariš a ja da te opravljam. Da me neshvatite nešto pogrešno, nije da branim ja sad to što vozim, al smarate malo sa ti mainstreamom, samo najskuplje. Postoji roba za svačiji džep, a nisu svi za najskuplje. I još jedna stvar koja mi uvek bola oči, koji je domen za LC power? .de? Kinezi su? Ok. Očigledno prave svoje proizvode pod `nečijim` drugim narodom, a taj neki narod nije glup da pravi totalne krševe, pravi ono što hoće da naplati.
A tebi rođače nek je sa srećom i tim napajanjem, nadamo se da si ubo pravu stvar :D (ozb mislim, ne primajte se i na ovo :D )
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.