Posedujem gigabyte GA-965P-DS4 maticnu plocu (s775) sa core2duo 6600 procesorom. Planirao sam da ga zamenim....i slucajno sam naleteo na cpu iz naslova koji odgovara 771 socketu, ali uz pomoc stickera koji se lepe na njih mogu da se napakuju na 775 maticne ploce.
Da li neko ima neka iskustva sa ovakvim `budzenjem` od vas? Da li moja maticna ploca podrzava ovaj cpu tj da li ce ga prepoznati?!
BIOS je flashovan sa zadnjom ver. sa gigabyte sajta. Inace na Ali-ju se ovi procesori prodaju po 15ak evra, i vidim brdo zadovoljnih kupaca
Tvoja matična podržava 1066 fsb, taj Xeon je 1333. Morao bi da overklokujes do 1333 da bi to dobro radilo, možda. Nađi noviju matičnu, stavi Xeon i vozi.
Fercera kao zmaj, za male pare masina leti! Uzgred budi receno, svaki bios koji je modovan postoji na ovom sajtu i provereno radi - http://ideafix.name , sa desne strane rubrika `771 mod` . C: /
U zadnje vreme stalno neko reklamiranje Xeon 771 familije za 15-16 kinti kod kineske braće. Što se naše ovdašnje braće tiče, teško ćeš da nađeš išta vredno ispod 4-5 `iljade. Džudžluj sam koje matične dolaze u obzir pa traži. Puno sreće ti želim sa domaćim valjatorima kompijutera.
:: A da ti uzmeš H81 ploču za 20 eura i i3 za 35€ i prodišeš malo :: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice :: ::
preporuka za h81 plocu do 20-25-30 jura? koji cpu do 35-40 jura?!
Nisam razmisljao o toj soluciji, mada zasto da ne?
:: A da ti uzmeš H81 ploču za 20 eura i i3 za 35€ i prodišeš malo :: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice :: ::
Ma nije problem u tome sta je sladje, nego racunam da mi ne ode preterano cimanja oko nabavke druge mb i pakovanja iste. medjutim ovde ima isto cimanja oko uglavljivanja 771 na 775. a i mislio sam da za eto 15ak-20 evra moze tako nesto da se izvede? :)
:: Sladji je nabudzeni `Ksenon :: :: macOS Sierr :: What can your Mac do now? Just ask :: :: :: A da ti uzmeš H81 ploču za 20 eura i i3 za 35€ i prodišeš malo :: :: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice :: :: :: ::
:: preporuka za h81 plocu do 20-25-30 jura :: koji cpu do 35-40 jura? :: :: Nisam razmisljao o toj soluciji, mada zasto da ne? :: :: :: :: A da ti uzmeš H81 ploču za 20 eura i i3 za 35€ i prodišeš malo :: :: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice :: :: :: ::
ne znam odakle ti to `brisanje patosa` i u kojim to tacno scenarijima ? Ovo je vec deseta tema o xeonu, jeste malo dosadno, ali prema mojim testovima xeon se odlicno snalazi cak i sa novim igrama, naravno kloknut na 3.6 - 3.8 ghz. Tada se i greje poprilicno. U igrama, ne bih se kladio na dual core celeron nikada. Druga vazna stvar je da je xeon treba upariti sa ddr3 plocom po svaku cenu (lakse se klokuje, lakse se natovari memorija). Ja sam tu masinu sklopio iz cistog zezanja, ali za one koji bi tek sada da se bave time i ja bih savetovao noviju platformu koja kasnije moze da se nadogradi...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.