Razmišljam se nešto da pređem na noviju platformu pa mi treba pomoć. Evo za početak da napišem šta trenutno imam: -X3 440 (otključava se x4 sa sve L3 kešom, 3.5 GHz svakodnevno), -Msi 770 G45, -2x4 gb, -5670 512mb. Iz gore priloženog se jasno vidi da na šta god da pređem može samo da bude bolje, ali mi treba vaša pomoć da bih što bolje prošao. Pomoć mi u suštini treba samo za cpu i mb, dok će ostalo za sata ostati. Uglavnom će se koristiti za Cad (2d/3d) i render.
Pošto sam video da se u raznim temama pominje kako je sada dobra prilika da se na oglasima uzme neki i5 3. generacije, bacio sam i ja pogled i našao da procesora ima, ali matičnih ima jako malo i prilično su skupe, ili su one OEM u pitanju. Takođe ima i brand name konfiguracija, ali ne znam kakve su matične i šta sve od kartica na njih može da se stavi a da radi kako treba, a i gotovo sve imaju samo dva ram slota (i pitanje je koliko su probirljive).
Nije mi ništa hitno, više gledam da uzmem sada nešto ako je dobra prilika. Šta raditi, kupiti cpu pa juriti neku ploču ako naleti, uzeti brand, čekati da se pojavi Zen..? Budžeta nema, mada vidim da su 3470/3570 oko 70-90e, tako da kažemo nekih 150e za komplet, ali ništa nije konačno, više gledam da li je sada dpbra prilika uzeti nešto ako su pale cene.
Takođe me zanima i da li bih mogao da iskoristim CM 212+ na novoj konfiguraciji, i za koliko bih mogao da prodam svoj cpu i mb?
:: Pozdrav svima, spremite se za malo duži post :) :: :: Razmišljam se nešto da pređem na noviju platformu pa mi treba pomoć :: Evo za početak da napišem šta trenutno imam :: -X3 440 (otključava se x4 sa sve L3 kešom, 3.5 GHz svakodnevno) :: -Msi 770 G45 :: -2x4 gb :: -5670 512mb :: Iz gore priloženog se jasno vidi da na šta god da pređem može samo da bude bolje, ali mi treba vaša pomoć da bih što bolje prošao :: Pomoć mi u suštini treba samo za cpu i mb, dok će ostalo za sata ostati. Uglavnom će se koristiti za Cad (2d/3d) i render :: :: Pošto sam video da se u raznim temama pominje kako je sada dobra prilika da se na oglasima uzme neki i5 3. generacije, bacio sam i ja pogled i našao da procesora ima, ali matičnih ima jako malo i prilično su skupe, ili su one OEM u pitanju :: Takođe ima i brand name konfiguracija, ali ne znam kakve su matične i šta sve od kartica na njih može da se stavi a da radi kako treba, a i gotovo sve imaju samo dva ram slota (i pitanje je koliko su probirljive) :: :: Nije mi ništa hitno, više gledam da uzmem sada nešto ako je dobra prilika :: Šta raditi, kupiti cpu pa juriti neku ploču ako naleti, uzeti brand, čekati da se pojavi Zen.. :: Budžeta nema, mada vidim da su 3470/3570 oko 70-90e, tako da kažemo nekih 150e za komplet, ali ništa nije konačno, više gledam da li je sada dpbra prilika uzeti nešto ako su pale cene :: :: Takođe me zanima i da li bih mogao da iskoristim CM 212+ na novoj konfiguraciji, i za koliko bih mogao da prodam svoj cpu i mb :: :: :: Toliko za sada :).
i peglaš GejTeA V na GejTeIksu 1060 3GB, onda možeš da ostaneš i na AMD-u, jer su se FX solidno pokazali kad je u pitanju render i drugi malo ozbiljniji poslovi od gejminga. Trebalo bi i njih da ima po prihvatljivim cenama. Što se ploča tiče, gledaj da ima 6+2 ili 8+2 faze. 212+ možeš da iskoristiš koji god procesor da kupiš. Podržava sve aktuelne sokete i od AMD-a i od Intela.
i5 2500K/Enermax T40-TB/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 850 EVO 250GB/Sapphire RX 480 Nitro+ OC/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/NZXT H440 V2/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech A90
S jedne strane je FX noviji, ali ga 2500 i dalje šije u programima koji koriste jedno jezgro. I dalje ostaje problem naći ploču za starije intele ako idem 2500k.
Pa verovatno će biti tako, osim ako ne uleti nešto povoljno. Nadam se da će Zen opravdati očekivanja pa da konačno padnu cene malo, i novim a i starim.
:: Ja bih koristio jos malo tu konfu i sacekao Zen/Kaby Lake i onda odlucio sta uzeti.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.